• BIST 9530.47
  • Altın 2477.644
  • Dolar 32.4678
  • Euro 34.7142
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Aydınyayla Köy Konağı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

Aydınyayla Köy Konağı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor
Alaplı'nın Aydınyayla köyünde köy halkının desteği ile başlanan köy konuk evi ve hizmet binasının yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken...

Alaplı'nın Aydınyayla köyünde köy halkının desteği ile başlanan köy konuk evi ve hizmet binasının yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Alaplı'nın Aydınyayla Köyü'nde köy halkının desteği ile başlanan köy konuk evi ve hizmet binasının yapım çalışmaları devam ediyor.Yapımına yaklaşık 3 ay gibi kısa süre önce başlamasına rağmen binanın son katına geçen ve kendi imkanlarıyla büyük yol kat eten köy halkı artık tıkanma noktasına geldi ve destek bekliyor.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Alaplı Aydınyayla Köyü Muhtarı Recep Yaman şunları söyledi; "Köyümüz de yapılan birçok programlarda yerimiz olmadığı için sorunlar yaşıyorduk. Bizde köylülerimiz ve ihtiyar heyeti olarak böyle bir binayı yapma kararı aldık. Köyümüzün merkez mezarlığının yanında köy tüzel kişiliğine ait yeri uygun gördük. Fındıktan sonrada yapımına başladık. Binanın şuan 3. Katı vuruldu. Bina bittiğinde alt katı cenaze hizmetleri, kur'an kursu ve yemekhane olacak. İkinci katı ise muhtarlık odası, sağlık evi ve toplantı salonu yapılacak. Son kat ise misafirhane olarak düşünüyoruz yani bina köy konuk evi ve hizmet binası olarak kullanılacak."

Maddi ve manevi herkesin desteklerini beklediklerini ifade eden Yaman,"Köyümüze güzel bir eser oluşturduk ama belli noktada artık tıkandık. Binanın şuan son katındayız ama tıkandık. Desteklere ihtiyacımız var. Bu konuda yardım sever vatandaşlarımızın maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz. Her köye bu tarz binalar şart çünkü her şeyi cami avlularında yapamıyoruz. Köyümüz 930 nüfuslu olup mahalleleriyle birlikte 220 haneden oluşuyor. Bina bittikten sonra cenaze yemeklerini, iftarları, aşure etkinliklerini, dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlamak için evi yanan yada ev yapan aileler kalmaları için bu binayı kullanabilecek. Çevresi 600 m2 bir alanı olan binanın çevresini de parke taşı döşemeyi düşünüyoruz" dedi.

Aydınyayla Köy Konağı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

Aydınyayla Köy Konağı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim