• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Aydınspor 1923’te Saha Sıkıntısı Tekrar Gündemde

Aydınspor 1923’te Saha Sıkıntısı Tekrar Gündemde
2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Aydınspor 1923'te antrenman sahası sorunu yeniden baş gösterirken siyah beyazlı takımın maçlara hazırlanacağı hala...

2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Aydınspor 1923'te antrenman sahası sorunu yeniden baş gösterirken siyah beyazlı takımın maçlara hazırlanacağı hala nizami bir antrenman sahasının bulunmaması siyah beyazlı yöneticileri harekete geçirdi.

Aydınspor 1923'ün antrenmanlarını gerçekleştirdiği Yörük Ali Efe Tesisleri'nden başka sahasının bulunmaması saha sorunu bir kez daha gündeme getirdi. Kış aylarında yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle sürekli olarak Yörük Ali Efe Tesisleri'nde yapılan antrenmanlar zaman zaman zemini ağırlaştırırken sahanın nizami koşularda olmaması da ikinci bir sorun olarak teknik direktörlerin saha sorununu gündeme getirmesine neden oluyor. Adnan Menderes Stadyumu zemininin de iyi koşullarda olmaması ve Aydın'da antrenman yapacak başka tesis ve sahanın olmaması kulübü saha arayışına itiyor. Son olarak antrenman sahasının çözümüne yönelik olarak Mimar Sinan Mahallesi'nde atıl bir durumda olan ve yaz aylarında defalarca yanan Hüseyin Aksu Tesisleri'nin zeminlerinde iyileştirme çalışması başlatıldı.

"BAZI ÇALIŞMALARI RAHAT BİR ŞEKİLDE YAPAMIYORUZ"

Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Tarık Daşgün, Hüseyin Aksu Tesisleri'nde başlayan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade ederek, "Mukan Perinçek Stadyumu zemininin antrenman yapmak için ne kadar sağlıklı olup olmadığını önümüzdeki günlerde karar vereceğim. Antrenman yapmak için olumlu karara varırsam Hüseyin Aksu ve Mukan Perinçek'te antrenman yapacağız. Tesisimizin sahası nizami şartlarda olmadığı için bazı çalışmaları rahat bir şekilde yapamıyoruz. Ama imkanlarımız neyse şimdilik onları değerlendirmeye çalışacağız. Adnan Menderes Stadyumu'nun zemininin bu iklime ve bu şehire yakışan daha kaliteli bir zemine sahip olması çok daha iyi olur. Örneğin Tokat deplasmanında karla kaplı zemin temizlenmesine rağmen çok daha iyi bir zemin vardı. Bu tür zeminler bizde de neden olmasın. Ama bu sezon için bir yenileme zor olur çünkü şu an maçlarımızı orada oynuyoruz. Ancak önümüzdeki sezon için yenileme çalışmaları yapılabilir. Burada bir turnuva olacaktı ve iptal oldu. Eğer maçlar burada oynanmış olsaydı Adnan Menderes Stadyumu zemini çok daha kötü hale gelirdi. Bu anlamda stadyumda antrenman da yapmıyoruz ve orayı maçlara saklıyoruz" dedi.

"ÜÇ TANE SAHAYI HAZIR HALE GETİRECEĞİZ"

Antrenman sahası ile ilgili yaşanan sıkıntıya yönelik Aydınspor 1923'lü yöneticiler tarafından yapılan açıklamada: "Takımın idman yapabileceği normal boyutlarda bir sahası yok. Mukan Perinçek Stadyumu ve Hüseyin Aksu Tesisleri'nin Sahası idman yapmak için ideal ölçülerdedir. Bu iki saha hazırlanmaktadır. Mukan Perinçek Stadyumu'nun zeminindeki çimler bakımsızlıktan kazınmış durumdadır. Biz bu sahada kazınmış olan çimleri gübre ve ara ekimlerle tekrar çıkarmaya çalışıyoruz. Hüseyin Aksu Tesisleri'nin Sahası'nı da 10-15 gün içinde idmana hazır hale getireceğiz. Yazın ise her iki sahaya da yeniden çim döşeyeceğiz ve drenajlarını da yenileyeceğiz. Burada bulunan tesislerin ve arazilerin durumu netleşinceye kadar bu sahalardan faydalanmaya çalışacağız. Yörük Ali Efe Tesisleri'ndeki zemini de lolyum cinsi olarak bilinen çim cinsi ile yeşertip yaz-kış yeşil olarak kalmasını sağlayacağız. Seneye Aydınspor 1923'ün ve diğer takımların faydalanabileceği üç tane sahayı hazır hale getireceğiz" denildi.

"AYDIN'DAKİ SAHA SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ"

Yeni sahaların yapılması konusunda da yer arayışlarına devam edildiğini söyleyen siyah beyazlı yöneticiler, "15-20 dönümlük yer bulabilirsek 4 adet sahayı yan yana yapacağız. Parasal anlamda sıkıntı yok çünkü 80 bin TL gibi cüzi rakamlarla büyük sahalar çimle kaplanabiliyor. Aydın'da amatör takımların da kullanabileceği en az 8-10 tane çim saha gerekiyor. Biz şimdi bunları hazırlıyoruz. Gelen takımlara dahi antrenman yapabilecekleri saha veremiyorduk fakat bu sorunu önümüzdeki yıla kadar çözmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Aydınspor 1923’te Saha Sıkıntısı Tekrar Gündemde

Aydınspor 1923’te Saha Sıkıntısı Tekrar Gündemde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim