• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Aydınlıoğlu "Çanakkale Kardeşlik Destanının Yazıldığı Yerdir"

Aydınlıoğlu "Çanakkale Kardeşlik Destanının Yazıldığı Yerdir"
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Ali...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "Çanakkale Savaşı bizim gurur tablomuzdur. Binlerce vatan evladı toprağını korumak için canlarını hiçe saymıştır. Çanakkale kardeşlik destanının yazıldığı yerdir" dedi.

Çanakkale savaşı ile Türk milletinin küllerinden yeniden doğduğunu belirten Aydınlıoğlu Çanakkale savaşının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi adına yapılmış binlerce şehidin verildiği savaş olduğunu ifade etti. Aydınlıoğlu "Çanakkale Zaferi Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren kardeşlik abidesidir. Çanakkale Savaşı bizim gurur tablomuzdur. 101 yıl önce bu destanda vatanı, milleti ve inancı uğruna şehit olma arzusuyla ülkenin dört bir yanından gelerek Çanakkale'de toplanan vatan evlatlarının bütün imkânsızlıklara rağmen verdikleri zorlu mücadelesi ile işgal kuvvetlerine geçit verilmemiştir.

Bu gün ise kendini bilmeyen terör örgütleri ülkemizi bölmek için askerimizi, polisimizi ve masum insanlarımızı şehit ediyorlar. Topraklarımızı kendilerince bölme hesapları yapan hainler, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak, bizi bir birimizden koparamayacaktır. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Türk'ü, Laz'ı, Kürt'ü, Çerkez'i, Abaza'sı, Arap'ı, Alevi'si, Sünni'si ile gökyüzünde dalgalanan ay yıldızlı bayrağı, minarelerindeki ezanıyla, atasından emanet ecdat yadigârı Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayanları ile bir ve beraberiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan toprağını korumak şehit olan asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim