• BIST 9605.39
  • Altın 2481.326
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.6119
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Aydınlılar Elektrik Faturalarında Tasarruf Edecek

Aydınlılar Elektrik Faturalarında Tasarruf Edecek
Türkiye'nin en önemli stratejik madeni bor, Estove ısıtıcıda nano teknolojiyle buluştu.

Türkiye'nin en önemli stratejik madeni bor, Estove ısıtıcıda nano teknolojiyle buluştu.

Ar-Ge yatırımlarında Türkiye'nin öncü kuruluşu Enover Enerji ve Isı Sistemleri, ısıtma-soğutmada son kullanıcıya yüzde 53 tasarruf ve verimlilik sağlayan Borlu ısıtıcı Estove'u Aydın ve tüm ilçelerinde Çınar Grup ile satışa sundu. Arıtım, İklimlendirme, Sigorta ve Web Hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren Çınar Grup adını, Japon endüstri devi Hitachi'nin klima grubunu Aydın'lılarla buluşturarak duyurmuştu.

Estove markasını tüketicinin beğenisine sunan Mehmet Gültekin Çınar "Nano bor teknolojisi sayesinde, ısıyı çok hızlı ve hemen hemen kayıpsız ileten, az enerjiyle homojen ısınma sağlayan Estove, ebat olarak da evlerde annelerin en çok ısıtmakta zorlandığı yatak odaları, mutfak ve çocuk odaları için de oldukça uygun özelliklere sahip. Çok az elektrikle istenen miktarda ısı üreten Estove, ekonomik ısınma sorununa ciddi bir çözüm getiriyor. Doğalgaz ve elektrik faturalarının kabardığı kış aylarında ekonomik, sağlıklı, güvenli ve konforlu ısınma imkânı, Estove ile geliyor" dedi.

Ürün ile ilgili detaylı bilgiler de veren Çınar "Isıtıcı, dengesinin bozulması, ya da iç mekanizmanın normalden fazla ısınması durumunda otomatik olarak kapanıyor. Ayrıca termostatik özelliği ile bir kere kurulduktan sonra oda sıcaklığı sabit tutulabiliyor. Konveksiyonel bir soba olan Estove, bölgeyi değil ortamı ısıttığı için çok daha sağlıklı. Estove'u bir odaya koyduktan sonra aylarca hiç dokunmuyorsunuz." ifadelerini kullandı

Uluslararası saygın üniversiteler ile birlikte yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen Estove ısıtıcının CE belgelendirilmesi iki ayrı uluslararası akredite kuruluş tarafından yapıldı. Test sonuçlarına göre her metrekare 100 Watt ile ısıtılıyor. Örnek olarak 149 metrekare bir alan 3 adet Estove ile 21 derecede rahatça sabit tutulabiliyor. Estove, raporlara göre infrared teknolojili diğer ısıtıcılara göre yüzde 53" e varan oranda daha tasarruflu. Pazarlama stratejisi olarak kendisine en seçkin satış noktalarını belirleyen Estove, Aydın ve tüm ilçelerine de Çınar Grup ile satış yapacak. Vatandaşlar Çınar Grup ile ilgili bilgilere http://www.5130101.com adresinden ulaşabilecek

Enover Enerji ve Isı Sistemleri'nin "Proof of Concept" çalışmalarından ilkini oluşturan Estove için bugüne kadar 5 milyon dolar yatırım yapıldı. KOSGEB'e sunulan proje tamamlanarak başarı belgesi alındı. 2016 yatırım miktarı 30 milyon dolar olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim