• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

“Aydınlık Geleceğin Melekleri” Başlıklı Çocuk Haftası Geniş Katılımlı Açılış Töreni İle Başladı

“Aydınlık Geleceğin Melekleri” Başlıklı Çocuk Haftası Geniş Katılımlı Açılış Töreni İle Başladı
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi iş birliğinde geniş kapsamlı etkinlikler çerçevesinde düzenlenen "Aydınlık...

Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi iş birliğinde geniş kapsamlı etkinlikler çerçevesinde düzenlenen "Aydınlık Geleceğin Melekleri" başlıklı Çocuk Haftası Açılış Töreni yoğun ilgi gördü. "Bugün Günlerden Çocuk" sloganından hareketle 25-29 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çocuk Haftasında çocuklar ve ailelerinin katılımıyla panel, konferans, söyleşi, tiyatro ve konser gibi etkinlikler düzenlenecek.

Özellikle Erzurum ve çevre ilçelerinden çocukları ve ailelerini bir araya getiren Çocuk Haftası, bir hafta boyunca "çocuk" ve "çocuk olmayı" her yaştan bireylere hatırlatmayı, geleceğin mirasçısı olan çocukları bir araya getirerek tüm dünyaya barış getirmenin mümkün olduğunu vurgulamayı hedefleyen Çocuk Haftası, 25-29 Nisan 2016 tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirilecek.

"BUGÜN GÜNLERDEN ÇOCUK" SLOGANIYLA ÇOCUKLARI BİR ARAYA GETİREN ÇOCUK HAFTASI, GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI

"Aydınlık Geleceğin Melekleri" başlıklı Çocuk Haftasının Açılış Töreni 25 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Açılış Törenine Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, dekanlar, müdürler, çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrenci katıldı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Haftası Genel Koordinatörü Prof. Dr.Derya Tellan açılış konuşmasında etkinliğin kapsamı hakkında bilgi verirken, çocuk olmanın ve çocuk kalmanın önemi üzerinde durdu. Çocukluğun, yaşamın her anına tadına doyulmaz bir tını olarak eşlik ettiğini belirten Tellan, sözlerine şöyle devam etti: "Kimileyin rollere bürünerek büyümeyi hayal ediyor, kimileyin de hayal kadar gerçek olan neşeli dünyalarda yol almayı tercih ediyor çocuklarımız. Çocuk olmalı… Yel değirmenlerine ahşap kılıçlarla savaş açma cesareti veriyor çocukluk. Devler veya cüceler ülkesinde meraklı gözlerle yol almayı sağlıyor". Çocuk Haftasını düzenlerken Erzurum'da ve çevre ilçelerde yaşayan tüm çocukları ve ailelerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Tellan, çocuklara seslendi ve "Bugün günlerden çocuk" sloganıyla çıktıkları yolda sadece çocukların gülen yüzlerini hayal ettiklerini, çocukların neşeli ve umut dolu yüreklerinden güç aldıklarını vurguladı.

TÜRK DÜNYASI OYUNLARI VE OYUNCAKLARINI GÜN YÜZÜNE ÇIKARMALI VE BUNLARI TÜM ÇOCUKLARA ÖĞRETMELİYİZ

"Üniversiteler Kuran Üniversite" adına yakışır biçimde, sosyal sorumluluk projelerini desteklemeyi temel misyonu edinmiş Atatürk Üniversitesi olarak Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen Çocuk Haftası'nın önemine işaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hikmet Koçak, açılış konuşmasında Kongre düzenleme kurulu ve destekçilerine teşekkür ederken, "Etkinliğimizin diğer illere de örnek teşkil etmesini dileriz. Oyun ve oyuncak sosyo-kültürel bir kimliktir, bizdir. Oyunlarımız ve oyuncaklarımız geçmişten günümüze gelmiş ve nesiller boyu aktarılması da bizim elimizdedir. Oyunlarımız eğitimin bir parçasıdır, bu eğitim ailede başlar. Çocuklarımız dışarıda, okullarda oynadıkları oyunlar ile düşünme gücünü geliştirir ve sosyalleşmesine yardımcı olur. Oyunlarımız ve oyuncaklarımız paylaşmayı öğretir. Çocuklarımız sokakta oynamaya ihtiyaç duyuyor, onları engellemeyelim. Türk Dünyası oyunları ve oyuncaklarını gün yüzüne çıkarmalı ve bunları tüm çocuklara öğretmeliyiz." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen de açılış konuşmasında "23 Nisan sadece milletimize ait ve tüm dünyada kutlanıyor. Çocuklar temizdir maddi bir beklentisi yoktur, onlar tek bir şekerlemeyle mutlu olabilirler. Çocuklarımızın bu temizliğini, bu saflığını tüm insanoğluna öğretmeliyiz. Maddiyata değil maneviyata önem vermemiz gerekmektedir. Oyuncak sektörü yurtdışına kaymış durumdadır. Oyuncakta dışa bağımlıyız. Oyuncak sektörünün üretimi ülkemize gelirse hem iş sahası hem de sağlıklı ürünler üretebiliriz. Erzurum'da, Anadolu'da geleneksel oyunlarımız ve oyuncaklarımız, yerini Avrupai oyun ve oyuncaklara bırakmıştır. Türkiye oyuncak sektörü kurulmalı ve bu merkez Erzurum'da olmalıdır. Çünkü coğrafi konumu nedeni ile hammaddeye yakınlık, nakliye kolaylığı, yüksek iş gücü potansiyelini barındırmasıdır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yerli üretimin desteklenmesi için her şeyi yapmaya hazırız. Çeşitli firmalarla irtibata geçip, Türk Dünyası'na ait oyuncakların test üretimine başlanmıştır. Son olarak öğrencilerimiz stajlarını bu çerçevede en iyi şekilde değerlendirmelidir. Unutmayınız ki gelecek sizinle yön bulacaktır." dedi. Erzurum'da Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi kurulacağının müjdesini de veren Sekmen, bunun için 2 bin dönümlük arazi ayrıldığını ifade etti.

Çocuklar için atılan her bir adımın, çocuklar için gerçekleştirilen her bir etkinliğin, geleceğin mirasçılarını yetiştirmede hayati önem taşıdığını belirten Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında "Bugün günlerden çocuk, bu hafta çocuk haftası, bu hafta çocuktan başlayarak aileye oradan da tüm topluma yararlı olacak bir haftadır. Bu haftada çocuk tiyatroları, çocuk oyunları ile çocuklara, çizgi filmlerdeki bilinçaltı mesajlar, dijital oyunlardaki çocuk gelişimini olumsuz etkileyen etmenler ile de ailelere dönük dolu dolu bir hafta olacaktır. Valiliğimiz adına Erzurum'a ve tüm Türkiye'ye, aydınlık geleceğe hayırlı olmasını dilerim." dedi.

“Aydınlık Geleceğin Melekleri” Başlıklı Çocuk Haftası Geniş Katılımlı Açılış Töreni İle Başladı

“Aydınlık Geleceğin Melekleri” Başlıklı Çocuk Haftası Geniş Katılımlı Açılış Töreni İle Başladı

“Aydınlık Geleceğin Melekleri” Başlıklı Çocuk Haftası Geniş Katılımlı Açılış Töreni İle Başladı

“Aydınlık Geleceğin Melekleri” Başlıklı Çocuk Haftası Geniş Katılımlı Açılış Töreni İle Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim