• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Aydınlı Öğretmen CERN’de

Aydınlı Öğretmen CERN’de
Aydın Emel-Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Erkan AKAR, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) düzenlenen eğitim programına katıldı.

Aydın Emel-Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Erkan AKAR, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) düzenlenen eğitim programına katıldı.

CERN Eğitim Okulu'nun bu yıl beşincisini düzenlediği Türk Öğretmen Programı kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentindeki eğitim programına katılan Erkan Akar, 36 öğretmenin programda yer aldığını ve Aydın'dan katılan tek öğretmenin kendisi olduğunu söyledi. 1- 5 Şubat tarihleri arasında 5 tam gün olarak gerçekleştirilen çalıştayın çok yararlı bilgiler içerdiğini belirten Akar, "Türkiye'den programa katılmak için başvuran 700'ün üzerinde öğretmen arasından 36'sının seçilmesi ve aralarında olmam mutluluk verici. Çalıştayda; CERN'in kuruluşu, CERN hakkında, Parçacık Fiziği, Algıç Fiziği, Astroparçacık Fiziği, Nötrino Fiziği, Higgs Bozonu, madde- karşı madde çalışmaları hakkında orada çalışan Türk akademisyenler tarafından yoğun bir eğitime tabi tutulduk. CMS, ATLAS, CAST gibi dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvar ve algıçlarına yaptığımız bilimsel geziler ve bulut odası hazırlayarak atmosferdeki parçacıkları görebileceğimiz deney düzeneklerini bizzat oluşturmak yaparak yaşayarak öğrenme sürecime önemli katkı sağladı. En önemlisi CERN'de cevap aranan sorularla ilgili en yetkili uzmanlardan bilgi alma şansım oldu. CMS adlı algıça yapılan gezi, öğretmenlik hayatımın en önemli anıydı. Daha da ilginç olanı yemek aralarında Nobel Ödülü sahibi bilim insanları ile aynı masayı paylaşmak gerçekten heyecan vericiydi. Ayrıca Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile Haziran ayında Aydın ilindeki tüm Fizik ve Fen Bilgisi Öğretmenlerine yönelik bu bilgi ve deneyimlerimi paylaşacağım CERN çalıştayı hakkında 2 günlük seminer düzenlenecektir" diye konuştu.

CERN hakkında bilgiler veren Akar, "CERN, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. 1954 yılında 12 ülkenin katılımıyla kurulmuş olan CERN'in günümüzde 21 tam üyesi ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 3 ortak üyesi vardır. En son maddeye kütle kazandıran Higgs parçacığı ve 2013 Nobel Fizik Ödülü ile gündemde olan CERN, 61 yıllık geçmişinde pek çok buluş ve yeniliği hayatımıza kazandırmıştır" diye konuştu.

Aydınlı Öğretmen CERN’de

Aydınlı Öğretmen CERN’de

Aydınlı Öğretmen CERN’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim