• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Aydınlı Gençler Tatillerini Türkmenlere Adadı

Aydınlı Gençler Tatillerini Türkmenlere Adadı
Türkiye genelinde başlatılan Bayır Bucak'taki Türkmenlere destek kampanyası Aydın'da yoğun ilgi görüyor.

Türkiye genelinde başlatılan Bayır Bucak'taki Türkmenlere destek kampanyası Aydın'da yoğun ilgi görüyor. Yapılan yardımların amacına ulaşması için Aydın'daki onlarca gönüllü genç yarıyıl tatillerini Bayır Bucak Türkmenlerine adadı. Gençler sabahtan akşama kadar Tırlara yüklenecek yardım malzemelerini ayrıştırıp yaş, cinsiyet ve özelliklerine göre paketleyip Türkmenlerin derdine derman olmaya çalışıyor.

Aydın'da büyük bir fabrikanın depolarına getirilen yardım malzemeleri en kısa yoldan en hızlı şekilde amacına uygun olarak Bayır Bucak'taki ihtiyaç sahibi Türkmenlere ulaşması için onlarca gönüllü genç çalışıyor. Tarihten bu yana mazlumun ve zor durumdaki kimsesiz insanların kimsesi olan Türk Milletinin bugün de gösterdiği yardımseverliğin mazlumları sevindirdiğini belirten Gönüllü Gençlerden Lise Öğrencisi Ahmet Can Hergül, "Yarıyıl tatili öncesi benim gibi pek çok arkadaşımızın çeşitli tatil planları vardı. Ancak böylesine hayırlı ve güzel bir çalışmaya gönüllülerin arandığını öğrenince arkadaşlarımızla tatil yapmak yerine gönüllü olarak çalışma yapmayı tercih ettik. Aydın'ın duyarlı insanlarından Allah razı olsun. Her gün poşet poşet koli koli çeşitli yardım malzemeleri geliyor. Herkes elinden geleni elinde bulunanı gönderiyor. Bizler de gelen bu malzemeleri türüne, özelliğine göre bize öğretilen şekilde ayrıştırıp paketleyerek yardımların muhatabına en uygun şekilde ulaşması için gayret sarf ediyoruz. Burada herkes gönüllü çalışıyor. Maddi hiçbir beklentimiz yok ama manevi olarak çalışmamızın karşılığını o zor durumdaki Türkmen Kardeşlerimizin yüzünün güldüğünü gördüğümüz an alıyoruz" diye konuştu.

"KOMŞUSU AÇKEN TOK YATMAYANLARDAN OLABİLİRSEK NE MUTLU BİZE"

Yardım kampanyasının Aydın'da yoğun ilgi gördüğünü ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini belirten gönüllülerden Harun Sezen, Ahmet Bingöl ve Taha Emre Saka "Gerçekten bizim insanımız çok duyarlı ve "Komşusu açken tok yatmamaya" özen gösteren bir ümmet olmak için adeta yarışıyorlar. Bu iş inanç işi, gelenek görenek işidir. Türkmen kardeşlerimize,ihtiyaç sahibi insanlara ve bu karakışta kimsesizlerin kimsesi olabilmek için insanlarımız yardım ediyor. Bizler de karınca kararınca bu amaca hizmet etmek için tatil yapmak yerine çalışıyoruz" diye konuştular.

Aydınlı Gençler Tatillerini Türkmenlere Adadı

Aydınlı Gençler Tatillerini Türkmenlere Adadı

Aydınlı Gençler Tatillerini Türkmenlere Adadı

Aydınlı Gençler Tatillerini Türkmenlere Adadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim