• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Aydınlı Engelsizler Destek Bekliyor

Aydınlı Engelsizler Destek Bekliyor
Türkiye Engelliler Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden ve yaşadığı imkansızlıklar nedeniyle kötü bir sezon geçiren Aydın Engelliler Spor Kulübü (AYESK)...

Türkiye Engelliler Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden ve yaşadığı imkansızlıklar nedeniyle kötü bir sezon geçiren Aydın Engelliler Spor Kulübü (AYESK) ikinci yarının başlamasına az bir süre kala arayış içine girdi.

Bu yıl önce yükseldiği Engelliler Basketbol 1. Ligi'nde desteksizlikten dolayı zor günler geçiren AYESK, bir alt lige düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu sene henüz galibiyeti bulunmayan ve puanla tanışamayan Aydın'ın engelsizleri ligin son sırasına demir atmış durumda. Pazar günkü başlayacak olan ikinci yarı maçları öncesi Aydınlı büyüklere seslenen AYESK Başkanı Mehmet Güler, Aydınlıların yardımlarını bekliyor. İkinci yarıya gelecek olan yardımlarla umutlu başlamak istediklerini ifade ederek Aydınlılara seslenen Başkan Güler, yeterli desteği bulmadıkları takdirde bir alt lige düşebileceklerini işaret etti.

"TAKIMIN MALZEMECİSİ OLMAYA DAHİ HAZIRIM"

Cüzi miktarlarda yardımların nefes almalarını sağlayacağının altını çizen Başkan Güler, "İkinci yarı Pazar günü başlıyor. Bu hafta bir gelişme yaşanmazsa bu sene tekrar bir alt lige düşeceğiz. En geç Cuma gününe kadar ekonomik anlamda 20-25 bin civarında bir parayı kesinlikle bulmamız gerekiyor. İlk yarıdan zaten lojman ve deplasman giderleri açısından 10 bin TL'lik bir borcumuz var. Bu benim şahsım adına yapılmış bir borç değil Aydın Engelliler Spor Kulübü adına yapılmış bir borçtur. Biz de zamanında verilen sözler nedeniyle bu şekilde borçlandık ve bunların zamanında yerine getirememesi bizi bu noktaya getirdi. Bu iş gönül ve mücadele işi ve biz sonuna kadar savaşıp pes etmeyeceğiz. Verilen emeklerin boşa gitmemesini istiyoruz. Ben bu takımın malzemecisi olmaya dahi hazırım yeter ki Aydın Engelliler Spor Kulübü'nün 12 yıllık geçmişi bir kalemde silinmesin" dedi.

"BİZ BİR SİYASİ OLUŞUM DEĞİLİZ BİZ SPOR KULÜBÜYÜZ"

Aydın'ın 1. Lig'de olan tek engelli basketbol takımı olduklarını hatırlatan Güler, "Süper Lig'e çıkmak ve kafaya oynayan bir takım oluşturabilmek için maddi külfeti ağır olan bir sorunla karşılaştık. 400 bin TL bizim Süper Lig'e çıkıp bu ligde kalıcı olmamamızı sağlayacak olan yeterli paradır. Geçen yıldan bu takımın 50 bin TL açığı var. Bir başarı yakalayabilmek adına Aydın'daki en tepedeki kurumdan diğer bütün kurumlara kadar ve bazı işadamlarının destekleriyle biz bu takımı bir yerlere getirmek istiyoruz. Biz bir siyasi oluşum değiliz biz sivil toplum örgütü ve spor kulübüyüz. Bizim hedefimiz Aydın'daki engelli gençlerin spor yapabilmesi ve başarı yakalayabilmesidir. Bu başarının da onlara ekonomik olarak yansıması ve engellilerimizin bu yönle desteklenmesidir. Amacımız spor yapmak ama bir başarı yakalanıyorsa da o başarının gün yüzüne çıkartılması gerekiyor. Süper Lig'e çıkabilirsek büyük takımlar Aydın'a gelecek bu Aydın için en güzel tanıtımlardan biri olacaktır" diye konuştu.

"LÜTFEN ARTIK BİZLERİ YOK SAYMAYIN"

Aydınlılardan hak etikleri değeri görememekten yakınan Güler, "Biz 1. Lige çıktık ama bu başarı kimsenin umrunda olmadı ve bu takım Aydın'da hak ettiği değeri bulmadı. Lütfen artık bizleri yok saymayın, "oturun evinizde devlet size maaş vermiş, sizin sporla işiniz ne" diyen zihniyete inat elimizden tutun. Bu takım ne Aydınspor1923'ten, ne Nazilli Belediyespor'dan ne de engelsiz başka bir spor kulübünden daha farklı değil. Tek farkı bu takımların bütçelerinin yüzde 10 kadar bir bütçe ile hepsinden daha başarılı olması. Aydınlı iş adamlarımız, elbette sizlerin bize borcu yok, elbette kazançlarınıza ortak olmak haddimize değil, ancak Aydın'da ticaret yaparak para kazanan iş adamlarımızın bu ilin insanlarına, engellilerine sosyal sorumluluk alarak kısmi de olsa katkı vermeleri bir vefa borcu değil midir? Aydın büyükşehir oldu, bunun gereğini kamu kurum ve kuruluşlarımız imkanları ölçüsünde yapması gerekmez mi? Bizler kolektif bir yardımlaşma ile başarı yakalamak istiyoruz ama kimin kapısını çalmışsak nazikçe reddedildik ya da aylardır bekletiliyoruz. Artık hareket zamanı, artık eylem zamanı, artık son nefeste olan bu takıma yardım zamanı" ifadelerini kullandı.

"SPORSEVERLER MAÇLARIMIZA İLGİ GÖSTERMİYOR"

Taraftar desteksizliğinden de yakınan Güler, "Biz maçlarımızı hala daha seyircisiz oynuyoruz. Sporseverlerin maçlarımıza ilgi göstermesini istiyoruz. Diğer illerde sporseverlerin takımlarını çok iyi desteklediğini görüyorum ama maalesef bunu Aydın'da göremiyoruz. Salon sporları kültürü anlamında sıkıntılıyız" diyerek sözlerini noktaladı.

Aydınlı Engelsizler Destek Bekliyor

Aydınlı Engelsizler Destek Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim