• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Aydın’ın Gıdada Markalaşma Projesine Bakanlık Onayı

Aydın’ın Gıdada Markalaşma Projesine Bakanlık Onayı
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi programı kapsamında Aydın Sanayi Odası ortaklığı ve TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu destekleri...

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi programı kapsamında Aydın Sanayi Odası ortaklığı ve TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu destekleri ile Aydın Ticaret Borsası tarafından hazırlanıp başvurusu yapılan "Aydın İli Gıda Sektöründe Markalaşma, Tanıtım ve Uluslararasılaşma Odaklı İşbirlikleri İle Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; "Programın amacına yönelik olarak, Zeytin ve İncir sektöründe faaliyet gösteren Aydın Ticaret Borsası 17 üyesi, kümelenme anlayışı içerisinde kapasite ve güçlerini birleştirerek, aralarında iş birlikleri tesis ederek, yurtdışı pazarda rekabet güçlerini ve işletme kapasitelerini arttırmaları, hedeflenmektedir.

36 ay sürecek olan projenin desteklenme oranı yüzde 75 olup toplam bütçe 1 milyon 570 bin dolardır. Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alarak şirketlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik eğitim, danışmanlık, alım heyetlerinin ilimize ziyareti, yurtdışı pazarlama programları giderlerinin desteklenmesi amacıyla 2015 yılında Borsamız başvurusu, Aydın Sanayi Odası ve Kadın Girişimciler Kurulu desteği ile Ekonomi Bakanlığına sunulan UR-GE projemiz desteklenmeye uygun görülmüştür. Aydın'da kuru incir ve zeytin sektöründe faaliyet gösteren 17 firmamızın; sürdürülebilir İhracat yapabilmelerini, şirket içi yapılanmanın ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesini, şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması, hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarını sağlayarak uluslararası rekabet gücünü geliştirmelerini sağlamak amacı ile Ekonomi Bakanlığına sunulan URGE projemiz 2016 yılında başlayacaktır. Ayrıca Proje faaliyetleri kapsamında, eğitim ve/veya danışmanlık programına/ programlarına ve yurt dışı pazarlama veya alım heyeti programına/programlarına katılan şirketler, Bakanlıkça uygun görülen konularda proje bazlı bireysel danışmanlık hizmeti alabilecekler, proje bitimine müteakip, şirketlerin yıllık 50 bin ABD dolarına kadar 3 yıl alacakları bireysel danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri yüzde 70 oranında karşılanacaktır. İlimize ve üyelerimize hayırlı olsun" diye konuştu

Proje ortağı olan Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin de, "Zeytin ve İncir sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların Uluslararası Rekabetlerini Geliştirmek üzere açılan destek programına (UR-GE) Aydın Ticaret Borsası tarafından hazırlanarak sunulan Odamızın da ortak olduğu, TOBB Aydın İl Kadın Girişimcilerin desteklediği projenin Ekonomi Bakanlığınca kabul görmesi zeytin ve incir sektörleri için büyük bir kazanım olmuştur. Yüzde 5" i hibe desteği olan bu proje kapsamında birçok tanıtım faaliyetin üç yıl boyunca sektörlerimiz için çok önemli bir itici güç olacağını düşünüyorum. Bu proje sayesinde, aynı zamanda AYSO üyesi firmaların da bulunduğu yerli üreticilerimizin bir araya gelerek güçlerini birleştirdiklerini, hem rekabet hem işbirliği içinde daha fazla katma değer ve ihracat gerçekleştireceklerine inanıyorum. İlimizde ilk defa gerçekleştirilecek UR-GE projesiyle yurtdışında alternatif pazarlara ulaşılacaktır. Üreticiler için önemli bir avantaj sunan, UR-GE projesinin diğer sektörlerde de yaygınlaşması ilimiz ihracatına önemli katkısı olacaktır. İlimizde üretilen Zeytin ve incir deki bilinirliğimiz bu sayede artacaktır. Bu sebeple ilk UR-GE çalışmasının bu sektörler kapsamında gerçekleşmesi önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Projeye destek sağlayan Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker ise; Aydın Ticaret Borsası tarafından hazırlanarak başvurusu yapılan "ydın İli Gıda Sektöründe Markalaşma, Tanıtım Ve Uluslararasılaşma Odaklı İşbirlikleri İle Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" projesi firmaların hem ekonomisini hem de vizyonunu geliştireceğini ifade etti.

Aydın’ın Gıdada Markalaşma Projesine Bakanlık Onayı

Aydın’ın Gıdada Markalaşma Projesine Bakanlık Onayı

Aydın’ın Gıdada Markalaşma Projesine Bakanlık Onayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim