• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aydın’dan 11 Lise İzmir’de Sahneye Çıkıyor

Aydın’dan 11 Lise İzmir’de Sahneye Çıkıyor
Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması'nın İzmir eleme etabında Aydın'dan 11 lise grubu sahneye çıkıyor.

Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması'nın İzmir eleme etabında Aydın'dan 11 lise grubu sahneye çıkıyor.

Türkiye'nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan "Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması"nın eleme etabı, İzmir elemeleriyle sona eriyor. İstanbul ve Ankara'dan sonra, 8-9 Nisan tarihlerinde İzmir Arena'da yapılacak elemelerde, Aydın'ı 11 lise temsil edecek. Söke Hilmi Firat Anadolu Lisesi,Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Aydın Fen Lisesi, , Özel Değişim Anadolu Lisesi, Aydın Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi, Nazilli Anadolu Lisesi yarışmada kendi okulları için yarışacak.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Söke Anadolu Lisesi&Fatma Tuzzehra Orhun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi & Ted Ege Koleji ise iki okuldan oluşturdukları gruplarla şehirlerini temsil edecek.

İzmir elemeleri için okullarında kurdukları orkestralarla çalışan Aydınlı genç ve yetenekli müzisyenlerin hedefi, yarışmada okullarını en iyi şekilde temsil etmek ve bu senenin büyük ödüllerini kazanmak. Her sene binlerce liselinin coşkulu bir katılım gösterdiği yarışmanın İzmir elemelerinde,21 ilden toplam 150 okul yarışacak.

BÜYÜK FİNAL 29 NİSAN'DA İSTANBUL'DA

Liselilerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki End Productions'un liselileri bir kez daha sahneye davet ettiği yarışmanın elemeleri İzmir'de son bulacak.

Finale kalan liselerin, profesyonel bir jüri tarafından belirleneceği yarışmanın dev finali ise 29 Nisan'da İstanbul Volkswagen Arena'da yapılacak. Finalis okulları ise 29 Nisan'da birçok sürpriz bekliyor.

Türkiye'den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmada elemeyi geçip finale katılmaya hak kazanan liseli müzisyenleri, 29 Nisan'da İstanbul'da yapılacak büyük finalde birbirinden güzel hediyeler bekliyor.

İcra dalında birinci olan okula müzik stüdyosu ve para ödüllerinin yanı sıra; üstün başarı gösteren iki öğrenci de İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak.

Geçen yıl, tüm Türkiye'den 400 lisenin yarışmaya katıldığı ve 2 bin 400 öğrencinin, genç sanatçılar olarak sahne aldığı yarışmada, "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi" birinciliği göğüslemişti. Bu sene de yarışmacıların yanı sıra ünlü isimlerin de gerek sahne alarak, gerekse jüri olarak destek vereceği yarışmada, hangi ilden hangi lisenin birinci olacağının heyecanı, tüm liselerde yaşanmaya başladı.

Aydın’dan 11 Lise İzmir’de Sahneye Çıkıyor

Aydın’dan 11 Lise İzmir’de Sahneye Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim