• BIST 9579.88
  • Altın 2488.208
  • Dolar 32.5347
  • Euro 34.8684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Aydın’da Yenidoğan Her Bebeğin Artık Bir Fidanı Var

Aydın’da Yenidoğan Her Bebeğin Artık Bir Fidanı Var
Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde...

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde "Her Bebeğe Bir Fidan Aydın'a Bir Orman" kampanyası kapsamında Çiftlik Mahallesi'nde bin 200 adet fidan dikildi.

Fidan dikimi etkinliğine, Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Selma Özcan , Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman, Aydın İl Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı ve hastane personeli katıldı.

İlk etapta bin 200 fidan dikildiğini ve bu sayıyı yıllık yaklaşık hastane doğum sayısı olan 4 Bin 500'e tamamlayacaklarını belirten Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman, "Her Bebeğe Bir Fidan Aydın'a Bir Orman" kampanyası ile hastanemizde doğan her bebeğin bir fidanı olmasını hedef edindik.. İnşallah doğan bebeklerimizin fidan gibi, ağaç gibi, orman gibi güzel ve huzurlu ömürleri olsun. Çevreye saygılı bebekler olarak yetişsinler. Bilindiği gibi her Yeni doğan bebeklerimize ayak izi olan doğum sertifikaları veriyoruz. 1 nisan 2016dan itibaren 1 yıl boyunca doğum sertifikasına ek olarak ailelere fidan sertifikası vereceğiz. Bugün 13 doğumumuz oldu. Bugün o bebeklerimize evlerine giderken onlara ait fidan dikildiğine dair sertifikalarını veriyoruz. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu tür etkinliklerimizin devamı gelecek" dedi .

Herkesin doğan bir çocuğu için birer ağaç dikmesi gerektiğini ifade eden Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul da, şunları söyledi: "Her Bebeğe Bir Fidan Aydın'a Bir Orman" kampanyası kapsamında Orman İşletme Müdürlüğünden temin ettiğimiz fidanları toprakla buluşturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde üniversitede gerçekleştirilen "Dünyadaki iklim değişiklikleri" ile ilgili bir sempozyum da, Üniversite hocalarımız, iklim değişiklikleri sonrasında bizi bekleyen felaketlerle ilgili bir takım şeyler söylediler ama çözüm olarak öncelikli öneri tabiatı ağaçlandırmamız şeklinde oldu. Bu kapsamda ağaçlandırmayla ilgili her türlü faaliyetin sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. Herkesin doğan bir çocuğu için birer ağaç dikmesi gerektiğini düşünüyoruz. Umarım yaptığımız bu çalışma toplumumuzun geneline de örnek olur, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan ise; "Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz son zamanlarda oldukça başarılı çalışmalara imza attı. "Her Bebeğe Bir Fidan Aydın'a Bir Orman" kampanyası ile de her bebeğin bir ağacı olacak ve Aydın'da daha da yeşil olacak. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastane yönetimi ve personeli böyle bir proje'yi Aydın'a kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Aydın’da Yenidoğan Her Bebeğin Artık Bir Fidanı Var

Aydın’da Yenidoğan Her Bebeğin Artık Bir Fidanı Var

Aydın’da Yenidoğan Her Bebeğin Artık Bir Fidanı Var

Aydın’da Yenidoğan Her Bebeğin Artık Bir Fidanı Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim