• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Aydın’da Yeni Nesil Z-kütüphaneler Artıyor

Aydın’da Yeni Nesil Z-kütüphaneler Artıyor
Aydın'da Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta ve internet teknolojisiyle donatılarak dijital dünyayla buluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane)...

Aydın'da Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta ve internet teknolojisiyle donatılarak dijital dünyayla buluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Nazili Sosyal Bilimler Lisesi'nden sonra Efeler Ekrem Çifci İlkokuluna da kuruldu.

Efeler Ekrem Çiftçi İlkokulunda gerçekleştirilen açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, projeye vesile olan eski Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'a teşekkür ederek, "Günümüzde daha iyi bir eğitime yönelik talep ve beklentiler her geçen gün büyük bir hızla artmaktadır. Yakın bir gelecekte; süresi kısa, çeşitliliği fazla ve sürekli değişim gösterebilen eğitim talepleriyle daha sık karşılaşılacaktır. Bu nedenle eğitim camiamıza; bilgi üretmek, öğrenme ve öğretme süreçlerinde yeni yaklaşımlar geliştirmek ve donanımlı nesiller yetiştirmek hususunda çok önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız, gelişen teknolojilerden gerektiği şekilde ve amaca uygun olarak yararlanabilmek, öğrencilerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıklarını geliştirmek ve eğitim öğretimde atılan adımları, kütüphaneleri etkili kullanarak desteklemek amacıyla okul kütüphanelerine yenilikçi bir bakış açısı getirmiş ve Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi'ni başlatmıştır. Zenginleştirilmiş Kütüphaneler (Z-Kütüphane); zekâ oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekânlar şeklinde tasarlanmaktadır. Kitap okunacak mekânları cazip hale getirmenin toplumdaki okuma oranlarına katkıda bulunacağı da bir gerçektir. Okuyan ve kütüphane kullanan bireylerin daha nitelikli, duyarlı ve yaratıcı bir kişiliğe sahip olacakları, bu bireylerden oluşan toplumların ise karşılaşacakları sorunlara daha kalıcı çözümler bularak kültürel ve ekonomik gelişmeye daha açık olacakları şüphe götürmez bir gerçektir. Bu açıdan baktığımızda okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıkları; bireysel, toplumsal ve kültürel kalkınmanın en önemli öğeleri arasında bir yer tutmaktadır. Ekrem Çiftçi İlkokulu Z-Kütüphane ve Zeka Oyunları Atölyesinin oluşturulmasında bizlere katkıda bulunan ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Gökhan Maraş ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra, açılış kurdelesi okulun öğrencileri tarafından kesilen Z-Kütüphanenin içi gezildi. Ayrıca kütüphane içerisinde kurulan video konferans sistemi ile Aydın eski Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve diğer katılımcılar, Aydın'dan Diyarbakır'a gönül köprüsü kurarak bu projenin aynısının yine ASTİM OSB tarafından Diyarbakır'daki bir okulda da kurulması için söz aldı.

Aydın’da Yeni Nesil Z-kütüphaneler Artıyor

Aydın’da Yeni Nesil Z-kütüphaneler Artıyor

Aydın’da Yeni Nesil Z-kütüphaneler Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim