• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Aydın’da Vergi Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Aydın’da Vergi Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak
Aydın Vergi Dairesi Başkan Vekili Cemil Müsevitoğlu, Geleneksel Vergi Haftası'nın bu yıl 22-28 şubat 2016 tarihleri arasında Aydın ve ilçelerinde kutlanacağını...

Aydın Vergi Dairesi Başkan Vekili Cemil Müsevitoğlu, Geleneksel Vergi Haftası'nın bu yıl 22-28 şubat 2016 tarihleri arasında Aydın ve ilçelerinde kutlanacağını belirtti.

Aydın Vergi Dairesi Başkan Vekili Cemil Müsevitoğlu, yaptığı açıklamada; "Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın 27'incisi bu yıl 22 - 28 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, toplanan vergilerin sosyal boyutunun vurgulandığı etkinlikler gerçekleştirilecektir. Beyanname verme sürelerinin hemen öncesine rastlayan vergi haftamızda da hep birlikte vergiyi hatırlarken, etkinliklerimizle vergilerin kimin için toplandıklarına da dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Gerçekten, toplanan vergiler ile vergilerin harcandığı alanlar arasındaki doğrudan ilişki de hiçbir zaman gözden kaçırılmamalıdır. Verginin sadece yasal ve idari düzenlemelerle çözümünün mümkün olmayacağı gerçeğinden hareketle, bu haftada eğitim faaliyetlerine de ağırlık verilmiştir. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı; vergi bilincinin arttırılması için, önemli altyapı çalışmaları olarak görmekteyiz" dedi.

Yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren Müsevitoğlu, "Vergi Haftası 22 Şubat 2016 Pazartesi günü saat: 09.30'da Valilik Binasının önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak, protokol ziyaretleri ile devam edecektir. Yine kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılması ile ilgili sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerimiz ve görüş alışverişlerimiz olacaktır. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleceğimizin teminatı ve yarının idarecisi, bürokratı ve büyükleri olan öğrencilerimizin vergi konusunda bilinç kazanmaları bakımından İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek İlk ve Ortaokullarda Başkanlığımızca görevlendirilecek Personel tarafından konferanslar verilecektir. Daire amirleri birer ekiple esnaf ziyareti gerçekleştirecek ve esnafa kokart takılacaktır. Vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren ve sıralamaya giren gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri ziyaret edilecektir. Yerel televizyon ve radyolarda vergi konulu programlar yapılacak, Forum Aydın alışveriş merkezine danışma amaçlı stant açılacak, yol güzergâhlarına vergi konulu afişler asılacak, hareketli reklam panolarında (Barkovizyon) vergi haftası ile ilgili görüntüler kullanılacaktır. Çeşitli etkinliklerle kutlamaların sürdürüleceği Vergi Haftası 28 Şubat 2016 tarihinde sona erecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim