• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Aydın’da Üniversiteleri Tanıtım Ve Kariyer Günleri Yapıldı

Aydın’da Üniversiteleri Tanıtım Ve Kariyer Günleri Yapıldı
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 5. si gerçekleştirilen Geleneksel "Yükseköğretim Kurumları Tanıtım ve Kariyer Günleri etkinlikleri...

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 5. si gerçekleştirilen Geleneksel "Yükseköğretim Kurumları Tanıtım ve Kariyer Günleri etkinlikleri Aydın'da gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Türkiye'nin bazı üniversiteleri ile ortaöğretim kurumlarının 12. Sınıflarında eğitim gören öğrencileri buluştu. Hasmahal Kır Bahçesi'nde gerçekleşen etkinlik açılışına Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Zabun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ADÜ yetkilileri, okul yönetici ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Üniversite sınavına girecek gençlerin doğru tercih yapmasına katkı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günlerini 5. kez burada düzenlenmiş bulunuyoruz. İlk olarak 20 üniversitenin katılımıyla başlayan "Yükseköğretim Kurumları Tanıtım ve Kariyer Günleri'ne bugün, Türkiye'nin değişik bölgelerinde akademik planlama konusunda güzel başarılara imza atan 48 üniversitemizi buraya davet ettik. Biz şuna inanıyoruz. Anne babamızı seçemiyoruz. Doğduğumuz ili seçemiyoruz. Ama hayatta mesleğimizi ve eşimizi seçebiliyoruz. Bu nedenle bir insanın yaşamında başarılı olması için ve büyük başarılara imza atabilmesi için seçtiği mesleği öncelikle severek istemesi ve onu hayallerinde taşıması gerekiyor. Büyük hayallerinize ulaşmanızı için kendinize bir hedef koyuyorsunuz ve bunun için çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunuzu da biliyorum. Büyükleriniz olarak tüm hayallerinizin gerçekleşmesi için dua ediyoruz ve ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Üniversite yöneticileriyle ve temsilcileriyle sizleri bir araya getirerek aklınıza tıkılan soruları bire bir sorup o konuda aydınlanmanızı istediğimiz için böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz" dedi.

Aydın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin de zeybek oynayarak renk kattığı, 5. Geleneksel Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri'nde Kara Harp Okulu, Adnan Menderes, Akdeniz, Yeditepe, Doğu Akdeniz, Başkent, Okan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Uluslararası Kıbrıs, Süleyman Demirel, Türk Hava Kurumu ve Gediz Üniversitesi gibi tanınmış 48 üniversite stant açtı. Etkinlikte ayrıca öğrenciler için doğru tercih ve kariyer planlaması, YGS ve LYS'de başarının anahtarı, geleceğin meslekleri, doğru tercih ve kariyer planlaması, YGS/LYS stratejileri ve başarı, gelecek nasıl gelecek, medyayı tanımak ve tanımlamak ve sağlık sektörü konularında seminer ve söyleşiler yapıldı.

Aydın’da Üniversiteleri Tanıtım Ve Kariyer Günleri Yapıldı

Aydın’da Üniversiteleri Tanıtım Ve Kariyer Günleri Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim