• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aydın’da Sigara İçenlerin Sayısı Azaldı

Aydın’da Sigara İçenlerin Sayısı Azaldı
Ülke genelinde kapalı alanlarda sigara yasağı uygulanmasıyla birlikte Aydın'da sigara içenlerde azalma olduğu belirtildi.

Ülke genelinde kapalı alanlarda sigara yasağı uygulanmasıyla birlikte Aydın'da sigara içenlerde azalma olduğu belirtildi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın İl Temsilcisi Ertuğrul Özdemir, Ülke genelinde 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde ve lokantalarda da, sigara içme yasağına uyum sağlanması yasal bir zorunluluk haline gelmesiyle Aydın da sigara içenlerin sayısında azalma olduğunu söyledi.

Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmasına ilk olumlu bakanlardan biri olduğunu ifade eden Özdemir, "Aydın da artık iç mekânlarda sigar içilmiyor. Sigara içenlerin sayısında azalma var. Ancak bazı resmi kurumlar ile özel kuruluşlarda görevliler dışarı çıkarak kapı girişinin bitişiğinde sigara içtiklerine tanık oluyoruz. Çok çirkin bir görüntü oluşuyor. İyi bir görüntü değildir. Sigara Zaralıysa başaklarının sağlığını tehdit etmesinler. Kapalı yerlerde içilmediği gibi kapı girişlerinde de içilmememsi gerekir. Özellikle maç esnasında kalabalığın içinde sigara içenler oluyor. Tıklım tıklım insanların içinde sigara içenler var. Açık alanda da olsa önüne yakın temasta nedeniyle insanlar dumana maruz kalıyorlar. Sigara yasağının kapsamını genişleterek yeni yasaklar getirilmelidir. Açık alanlarda da olsa kalabalık alanlarda sigara içilmememsi gerekir" diye konuştu.

VATANDAŞ SİGARAYA KARŞI BİLİNÇLENDİRLMELİ

Efeler Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Kendiroğlu'da, Kapalı alanlarda sigara yasağındın uygulamaya geçilmesiyle amaç halkın sağlığını korumak olduğunu belirterek, "Sigara içenlerin ne kadar hakkı varsa içmeyenlerin de o kadar hakkı vardır. Daha öncelerde toplu taşıma araçlarında, hastanelerde okullarda tüm kapalı mekanlarda herkes çok rahat sigara içiyordu. Ve içenlerde bundan rahatsızdı. Ben kahveden çıktığımda sigara içmediğim halde iki üç saat kapalı alanda kaldığımdan tüm iç çamaşırlarımız dahi sigara kokuyordu.. Sigara içenlerden daha fazla etkileniyorduk. Kapalı alanlarda sigara içme yasağı kanunu çıktıktan sonra gerek Aydın da gerek ülke genelinde bu kanuna karşı saygı gösterildiği gibi uyuldu. Ben bunu olumlu görüyorum. Dolayısıyla bu uygulama halen devam ediyor. Vatandaşın bu işten memnun olduğu apaçık" diye konuştu.

Sigara içmememe konusu yasakla değil, insanlar bilinçlendikçe sigaranın zararlarını öğrendikçe sigara bırakmaya başladığını belirten Kendirlioğlu, teknoloji ve tıpım ilerlemesiyle sigaranın insan sağlığına ne kadar çok zara verdiği ilkokuldan beri öğretilmeye başlandığını ve vatandaş yasaklanmaktan ziyade bilinçlenmesi gerektiği tezini savundu.

SİGARA YASAĞININ KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ

Aydın Lisesi eski müdürü emekli öğretmen Beyhan Erdoğan'da, kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmasından daha önceleri sigarayı bıraktığını ifade ederek, "Ben yasaktan önce sigaranın zararını gördüğümüz için sigarayı bırakmıştım. Uygulaması zor bir karadır. Türk halkının kültür ve okuma yazma durumu göz önüne alındığında zor gözüken bir durumdur. Ancak sigara içme yasının ardında bakıldığında vatandaş yasaya uydu ve devam ediyor. Bakıldığında kimse iç mekânda artık sigara içmiyor. İçmeye alışan tiryakiyi de vatandaş ikaz ediyor. Dolayısıyla toplumumuzun çoğunluğu bu yasaya olumlu baktığı bir gerçek. Özellikle iç mekânlarda sigaranın içilmemesi, sigara içmeyenler için sağlık açısından önemli bir gelişme oldu. Bu yasanın sahada genişletilmesini bile istiyoruz. Sigara yasağının uygulamaya geçilmesiyle sigara içen tiryaki sayısında da bariz bir şekilde azaldığı yakınlarımdan biliyorum" diye konuştu.

Aydın’da Sigara İçenlerin Sayısı Azaldı

Aydın’da Sigara İçenlerin Sayısı Azaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim