• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Aydın'da kadastrosu olmayan mahalleler görüşüldü

Aydın'da kadastrosu olmayan mahalleler görüşüldü
Aydın İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılı 1. dönem toplantısını yaptı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılı 1. dönem toplantısını yaptı. Toplantıda, bugüne kadar çeşitli sebeplerle kadastro çalışması yapılmayan 16 mahallenin sıkıntıları görüşüldü.

Bugüne kadar Çine ilçesinin Topçam, Karpuzlu'nun Umcular, Koçarlı'nın Akmescit, Bağarcık, Çeşme, Çallı, Gaffarlar, Gözkayası, Mersinbelen, Karaağaç, Karacaören, Kızılcabölük, Bağarcık, Kullar, Yağcıdere, Dereköy ve Sapalan mahallelerinde kadastro çalışması yapılmadığı belirtildi. Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, bu sebeple buralarda oturanların arazilerine tapu, evlerine elektrik ve su aboneliği alamadığını söyledi.

Aydın Kadastro İl Müdürü Ali Tunalı ise 16 mahallede tesis kadastrosunun henüz yapılmadığını kaydetti. Umcular dışındaki 15 mahallede, fıstık çamı sebebiyle kadastro çalışması yapılamadığını belirten Tunalı, "Orman Bölge Müdürlüğü ve Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak, buralarda kadastro çalışmalarının başlatılmasıyla ilgili belli periyotlarla toplantılar yapıyoruz ancak vatandaşlarımızın, fıstık çamlarının mülkiyetinin kendi adlarına yazılması yönünde beklentisi var. Kadastro çalışması yapıldığında, fıstık çamlarının Hazine adına orman vasfıyla tescil olacağını bildikleri için vatandaşlarımız, bu çalışmanın yapılmasına sıcak bakmıyorlar. İstekli olmadıkları için de genel müdürlüğümüz çalışma başlatmıyor." diye konuştu.

Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık da Umcular Mahallesi Muhtarlığı'nın, kadastro çalışması yapılması için kendilerine dilekçe verdiğini, Kadastro Müdürlüğü'ne havale ettiklerini söyledi. Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise fıstık çamının olduğu yerde sahiplik belgesiyle meselenin çözülebileceğini dile getirdi. Koçarlı'daki 14 mahallenin kadastro çalışması yapılması için istekli olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti: "Kadastro çalışması yapılmadığı için 14 mahallemiz ciddi sıkıntı yaşıyor. Tapuları olmadığı için elektrik ve su abonelikleri alamıyorlar. AYDEM bazen işine gelirse abonelik veriyor, çoğu zaman da vermiyor."

Aydın Vali Yardımcısı Necdet Türker, fıstık çamı bulunan yerler için vatandaşlara sahiplik belgesi verilmesi gerektiğini, yoksa ağaçların bakımsız kalacağını ve rekoltenin düşeceğini dile getirdi. Türker, meselenin vatandaş küstürülmeden çözülmesi gerektiğine de dikkat çekti. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ise Kadastro Müdürlüğü'nün, ilk defa kadastro yapılacak yerler için 5304 sayılı kanun kapsamında ihale açması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Biz bunu bildiğimizden dolayı Kadastro Müdürlüğümüz'le de, mahalle muhtarlarıyla da ortaklaşa her yıl toplantılar yapıyoruz. Malumunuz oralarda, sorunu olmayan birçok vatandaş, "kadastro geçsin, tapumu alayım" istiyor ama orman ile ilişkili yeri olan 10 veya 20 kişi, kadastro yapıldığında sıkıntı yaşayacağını düşünüyor. Bu endişeyle çalışmaların yapılması, geçmişten bugüne kadar ötelenmiştir."

Aydın'da kadastrosu olmayan mahalleler görüşüldü

Aydın'da kadastrosu olmayan mahalleler görüşüldü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim