• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Aydın’da Hastanede Deprem Tatbikatı

Aydın’da Hastanede Deprem Tatbikatı
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Aydın İl Müdürlüğü ekibi tarafından hastanede düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Aydın İl Müdürlüğü ekibi tarafından hastanede düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı. Çok sayıda personelin görev aldığı tatbikatta, senaryo gereği hastanede mahsur kalan yaralılar kısa sürede kurtarıldı.

1-7 Mart Deprem haftası etkinlikleri kapsamında, AFAD İl Müdürlüğü'nüN Nazilli Devlet Hastanesi'nde düzenlediği 6.5 büyüklüğündeki deprem tatbikatı, başarıyla tamamlandı. Gerçeğini aratmayan dev tatbikatta; Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli İtfaiye Müdürlüğü, İl İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE), Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kızılay, AKUT Nazilli Şubesi, UMUT Arama Kurtarma Derneği, TRAC Nazilli Şubesi ve Nazilli Arama Kurtarma Timi(NAKUT) ekipleri görev aldı. Tatbikat törenine; Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sema Yazıcıoğlu, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Şafak Çalışkan ve Afet ve Acil Durum (AFAD) Aydın İl Müdürü Recep Coşkun ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı.

AKSİYON FİLMLERİNİ ARATMADI

AFAD yönetimi tarafından uygulanan deprem senaryosuna göre, ekipler 6,5 şiddetinde meydana gelen depremi canlandırdı. Deprem tatbikatında, binanın çatısında mahsur kalan 2 yaralı ve bodrum katındaki otoparkta mahsur kalan 4 personel ekiplerin nefes kesen çalışmalarıyla tahliye edildi. UMKE, AFAD, NAKUT ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin katıldığı tatbikat öncesinde, Nazilli Devlet Hastanesinde görevli personel dışında, Acil Servis ile yoğun bakım ve yatan hastaların dışındaki herkes dışarı çıkarılırıldı. Hastane otoparkı da sabah saatlerinde araç girişine kapatıldı. Tatbikattan habersiz vatandaşlardan bazıları depremi gerçek sandı. Polis ve Hastanede görevli güvenlik personeli hasta yakınlarının toplanma merkezine yönlendirdi. AFAD ekiplerinin, binanın çatısında mahsur kalan 2 yaralıyı havada asılı halat sistemi ile kurtarma anı ise izleyenlerin nefesini kesti. Kurtarma çalışmalarında ortaya çıkan görüntüler zaman zaman heyecanı zirveye taşırken, şiddetli sarsıntının neden olduğu patlama gereği hastanenin alt katlarında başlayan suni yangın kısa sürede söndürüldü. Tatbikatta, mahsur kalanların ambulanslara sevk anları da aksiyon filmlerini aratmadı.

AYDIN 1. DERECE DEPREM BÖLGESİ

Tatbikat öncesinde açılış konuşmasını yapan Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Recep Coşkun, Aydın ve Nazilli'nin 1. derece tehlikeli deprem bölgesinde yer aldığını hatırlattı. Deprem öncesinde yapılan hazırlıkların çok önemli olduğunu söyleyen Coşkun, "Depremler çok büyük can kayıplarına ve büyük hasarlara neden oluyor. Bilindiği gibi Aydın ilimizde Nazilli de dahil olmak üzere 1. derece tehlikeli deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Tarihsel kayıtları incelediğimizde Nazilli'de 1899 yılında 9.0 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş. Depremlerin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama gelecekte tekrar bu boyutta bir depremin olma ihtimali bulunmaktadır. Onun için bizim de depremlere hazırlıklı olmamız lazım. Tabi ki önemli olan deprem öncesinde yapılan hazırlıklardır. Bu hazırlıkların eğitimlerle, tatbikatlarla bütünleşmesi gerekiyor. Biz de bunun için Aydın da kurumlarımızı, okullarımızı, iş yerlerimizi olası afetlere hazırlamaya çalışıyoruz. Bizim misyonumuz afetlere dirençli bir toplum oluşturmak. Onun için tüm Aydınımızı afete hazır bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz."

BAŞHEKİM, EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tatbikat sonrasında gazetecilere bilgi veren (AFAD) Aydın İl Müdürü Recep Coşkun, kurtarma çalışmalarında, AFAD'dan 31 personel 3 araç, Emniyetten 10 polis 1 komiser 4 araç, İtfaiye 10 personel ile 3 araç, UMKE ve 122'den ise 19 personel 4 aracın görev aldığını açıkladı.

Tatbikat sonunda, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Şafak Çalışkan, kurtarma çalışmalarını başarıyla tamamlayan tüm ekiplere teşekkür etti.

Aydın’da Hastanede Deprem Tatbikatı

Aydın’da Hastanede Deprem Tatbikatı

Aydın’da Hastanede Deprem Tatbikatı

Aydın’da Hastanede Deprem Tatbikatı

Aydın’da Hastanede Deprem Tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim