• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aydın’da ‘Hanımeli Köyü’ Açıldı

Aydın’da ‘Hanımeli Köyü’ Açıldı
Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu'nun öncülüğünde açılan "Hanımeli Köyü'ne...

Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu'nun öncülüğünde açılan "Hanımeli Köyü'ne katılan 30 girişimci kadın, evlerinde ürettiği ürünleri Aydınlıların beğenisine sundu.

Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürütmekte olan TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, Aydın Girişimci Kadınlar Derneği ve Forum Aydın İşbirliği ile Dünya Kadınlar Günü'nü etkinlikleri kapsamında kurulan "Hanımeli Köyü" törenle ziyaretlere açıldı. Açılışa Vali Erol Ayyıldız, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker, etkinliğe destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Hanımeli Köyü'nün açılışını gerçekleştiren Vali Ayyıldız, "Kadınlarımızın üretkenliğini ve yuvalarına sahip çıkmalarının güzel bir örneğini burada görüyoruz. Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Onların yaptıkları takdirin çok üzerinde. 10 gün boyunca burada ürettiklerini sergileyip, aile bütçesine katkı sağlayacak olan kadınlarımızı kutluyorum" dedi.

Üretici kadınları Aydın halkıyla buluşturduklarını kaydeden Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker de, "Buradaki amaç evde üretimi, biraz daha sürdürülebilirliği yüksek pazarla buluşturmak. İnşallah Aydınlılar 10 gün botunca ziyarete açık olacak bu etkinlikteki ürünleri takdir edecektir. Bu sayede ekonomide bir döngü oluşturacağımızı düşünüyorum. Biz bu çarşıda 30 üretici bayanı destekledik. Ben her zaman kadının evde ürettiği ürüne şans verilmesine taraftarım. Sivil toplum örgütleri olarak kadınların ürettikleri ürünlere pazar bulması konusunda destek olmalıyız. Biz bu konuda ciddi bir çaba içerisine girdik ve bu çabalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Ayyıldız, açılışın ardından beraberindekilerle birlikte statları gezerek, girişimci kadınlardan ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldı. Türkiye'nin farklı bölgelerinden 30 girişimci kadının evde ürettiği gıda, giysi, takı, tasarım ve süs eşyalarının yer aldığı Hanımeli Köyü, 5-13 Mart tarihleri arasında ziyaretlere açık kalacak.

Aydın’da ‘Hanımeli Köyü’ Açıldı

Aydın’da ‘Hanımeli Köyü’ Açıldı

Aydın’da ‘Hanımeli Köyü’ Açıldı

Aydın’da ‘Hanımeli Köyü’ Açıldı

Aydın’da ‘Hanımeli Köyü’ Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim