• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Aydın’da Göçmenlerin Her Türlü İhtiyacı Karşılanıyor

Aydın’da Göçmenlerin Her Türlü İhtiyacı Karşılanıyor
Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Geri Gönderme Merkezi'nde göçmenlerin her türlü işlemlerinin yapıldığı ve ihtiyaçlarının giderildiği belirtildi.

Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Geri Gönderme Merkezi'nde göçmenlerin her türlü işlemlerinin yapıldığı ve ihtiyaçlarının giderildiği belirtildi.

Aydın İl Göç İdaresi'nden yapılan açıklamada; "Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren 04 Nisan 2013 tarih ve 6458 sayılı YUKK çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı tarafından geçici olarak yürütülen görev ve sorumlulukların Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatına devirine dair protokol çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatı hizmetlerine ilişkin görevler 18 Mayıs 2015 tarihi itibariyle devralınarak Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğünce yerine getirilmektedir. İlimiz Aydın özellikle düzenli ve düzensiz göç alanında oldukça aktiftir. Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak yabancılara her türlü desteği verebilmek adına İl Müdürlüğümüz, Didim-Kuşadası İlçe Çalışma Grubu Başkanlığı ve Geri Gönderme Merkezimiz olmak üzere faaliyet göstermektedir. İkamet, yabancı kimlik numarası verme gibi iş ve işlemler yerine getirilerek düzenli göçmenlere hizmet verilmektedir. Geri gönderme merkezimizde ise yasa dışı yollarla ülkemize gelen göçmenlerin sınır dışı işlemleri, ülkesinden zorunlu sebeplerle kaçan göçmenlerin uluslararası başvuru işlemleri ve insan ticareti mağdurlarının koruma altına alınıp rehabilite edilmesi işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca Geri Gönderme Merkezimizde sağlık hizmetleri, beslenme, temizlik, kıyafet, spor, ibadet, kütüphane, sosyal imkan ve etkinlikler, tercümanlık hizmetleri verilmektedir. Yine Geri Gönderme Merkezimizde, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik kartı basımı ve kayıt işlemleri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. İlimizde yaşayan Suriyelilerin kimlikleriyle ilgili problem yaşayan kurum ve kuruluşlar, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurup, konu hakkında yardım alabilmektedirler" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim