• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Aydın’da Çalışan Gazeteciler Günlerini Kutladı

Aydın’da Çalışan Gazeteciler Günlerini Kutladı
Aydın'da görev yapan ulusal ve yerel medya kuruluşu temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü birlik ve beraberlik içerisinde kutladı.

Aydın'da görev yapan ulusal ve yerel medya kuruluşu temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü birlik ve beraberlik içerisinde kutladı.

Aydın'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde bir araya gelen ulusal ve yerel medya kuruluşu temsilcileri, Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Aydın ile yerel ve ulusal basın kuruluşları temsilcileri katıldı.

AGC Başkanlığı görevini önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurulda bırakacağını açıklayan AGC Başkanı Deniz, son kez başkan olarak katıldığı törene katılan basın mensuplarına teşekkür etti. Deniz, Türk basınının geçmişten bugüne ülkenin gelişmesine çok önemli katkılarda bulunduğuna işaret eden demokratik ülkelerde medyanın olmazsa olmaz bir ayrıcalığı olduğunu vurgulayarak, "Bir ilin, ülkenin kalkınmasına, sorunların tespitine ve çözümüne olanak sağlayan bu eserleri hayata geçiren tüm basın emekçilerinin bugünü kutluyorum. Çekilen maddi sıkıntılara göğüs germesini bilen yerel basınımızı zor şartlara görevini yerine getirdikleri için alkışlamak gerekir. Bu alkışı ayrıca yerel basını destekleyen herkesimde hak etmektedir. Bu vesileyle başta Aydın il genelinde görev yapan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" dedi.

"BAYRAM DEĞİL, DAYANIŞMA GÜNÜ"

Basın mensuplarının çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğine işaret eden AGD Başkanı Aydın da, basın çalışanlarının iş ve sosyal güvencelerinin teminat altına alınmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar 10 Ocak'ları bayram değil "Dayanışma Günü" olarak değerlendirmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Aydın, "İlimizde faaliyet gösteren gazete ve gazetecilerin hangisinin iyi ve başarılı olduğunu, kimin işinin en iyi şekilde ve Basın Meslek İlkeleri çerçevesinde yaptığını okuyucularımız ve halkımız karar vermektedir. Gerçek gazete ve gazetecilerin belli grup ve kişilere değil, sadece halka hizmet eden ve kamuoyunun haber alma hakkını kullanmaları için mücadele edenler olduğunun anlaşılabildiği günleri özlüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, basın şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş meslek büyüklerimizi dua ve rahmetle anarken yazılı, sesli, görsel ve elektronik habercilik yapan yayın kuruluşlarımızda görevli tüm meslektaşlarımızın yeniden "Bayram" olarak kutlamayı dilediğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü birlik, beraberlik ve dayanışma içinde değerlendirmelerini diliyorum" diye konuştu.

"BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARINDANDIR"

"Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır" diyen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci ise, şöyle konuştu: "Basın deyince aklımıza ilk gelen ise gazetecilik kavramı olur. Halk ile yönetim arasında bir köprü vazifesi gören basının varlığı, şeffaf ve demokratik bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın mensuplarımızın gelişen olaylar hakkında halkımızı bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onlar bu görevi yerine getirirken fedakarca çalışmakta, yeri geldiğinde canlarını tehlikeye atmaktan çekinmemektedir"

Aydın’da Çalışan Gazeteciler Günlerini Kutladı

Aydın’da Çalışan Gazeteciler Günlerini Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim