• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aydın’da Arılar Sezona 45 Gün Erken Başladı

Aydın’da Arılar Sezona 45 Gün Erken Başladı
Aydın'da haftalardır sıcak giden havaların ardından ağaçların ve bitkilerin çiçek açması ile arılar da çalışmalara başladı.

Aydın'da haftalardır sıcak giden havaların ardından ağaçların ve bitkilerin çiçek açması ile arılar da çalışmalara başladı. Arı kolonilerinin üretim çalışmalarına 20 gündür devam ettiğini belirten Aydınlı arıcılardan Abdullah Seven, "Yıllardır arıcılık yaparım, arıların Şubat ayında bal toplamaya çıktığını Mart ayında oğul hazırlığı yaptığını hiç görmemiştim. Bu yıl arılar sezon çalışmalarına yaklaşık 45 gün erken başladı" dedi.

Gerek içgüdüleri gerekse yaradılışları gereği taşıdıkları hisler nedeniyle arıların mevsim ve tabiat olaylarına karşı ön sezilerinin çok kuvvetli olduğunu belirten Aydınlı arıcılardan Abdullah Seven, bu yıl şimdilik arıcılık ve bal üretimi bakımından sezonun Aydın ve çevresinde gayet iyi gittiğini belirterek "Geçen yıl mart ayında aşırı soğuklar nedeniyle arılar telef oluyordu. Bu yıl Şubat ayında arılar kovandan çıkıp çalışmaya başladı bile. Şu anda petekler dolmaya başladı. Kış mevsiminin hafif geçmesi ve Şubat ayında adeta bahar havası yaşanması ile arılar kovandan çıkıp çalışmaya başladı. Bu yıl badem, erik ve benzeri meyve ağaçları da çiçeği erken açtı. Geçen Mart ayının ikinci haftasında uçamayan arılar bu yıl Şubat ayında çalışmaya başladı. Bu hem arı beslenmesi hem de bal üretimi için olumlu bir gelişme" diye konuştu.

"HAVA ŞARTLARI GÜZEL GİDERSE BAL TUTAR PARMAĞIMIZI YALARIZ"

Geçen dönem sektörde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bal üreticileri olarak işlerinden çok fazla tat alamadıklarını belirten Arıcı Abdullah Seven, "Para kazanmadığımız gibi mevsimsel şartlardan dolayı arı kolonilerimiz de telef oldu. Maalesef bal tuttuk ama parmağımızı bile yalayamadık. Bu yıl şimdilik mevsimsel açıdan havalar arıcılık için iyi gidiyor. İnşallah bir sıkıntı olmaz ve emeğimizin karşılığını alırız" diye konuştu.

Aydın’da Arılar Sezona 45 Gün Erken Başladı

Aydın’da Arılar Sezona 45 Gün Erken Başladı

Aydın’da Arılar Sezona 45 Gün Erken Başladı

Aydın’da Arılar Sezona 45 Gün Erken Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim