• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Aydın’da Aile Yapısı Tehdit Altında

Aydın’da Aile Yapısı Tehdit Altında
Son 3 yılda 11 bin 271 çiftin boşandığı, 6 bin 271 kadının şiddet gördüğü ve 17 kadının cinayete kurban gittiği Aydın'da aile yapısının tehdit...

Son 3 yılda 11 bin 271 çiftin boşandığı, 6 bin 271 kadının şiddet gördüğü ve 17 kadının cinayete kurban gittiği Aydın'da aile yapısının tehdit altında olduğu belirtildi.

Aydın Şefkat Yumağı Derneği Başkanı recep Cihan, boşanmalar, aile içi şiddet, kadın cinayetleri, çocuk gelinler ve çocukların kaybolmasının ülkenin kanayan yarası haline geldiğini söyledi.

Dernek olarak 4 yıldır bu toplumsal sorunlarla mücadele ettiklerini belirten Cihan, "Aydın'da 2012, 2013 ve 2014 yıllarını kapsayan son dört yılda 11 bin 271 çift yollarını ayırdı, 6 bin 271 kadın şiddet gördü ve 6 bin 680 kadın koruma altına alındı. Aynı sürede 17 kadın cinayete kurban gitti, 125 çocuk gelin oldu ve kaybolan 34 çocuk halen bulunamadı" dedi.

Aydın'da kadına yönelik şiddet vakalarında ciddi bir artış gözlendiğine işaret eden Cihan, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımızın anneleri olan kadınlarımız, aile içinde en çok güven duyduğu sevdiği insanlardan şiddet görmektedir. Şiddet mağduru kadın sayısı her geçen gün artıyor. Son üç yılda 6 bin 271 kadın şiddet gördü, 6 bin 680 kadın koruma altına alındı. Şiddet gören kadınların yüzde 70'i çeşitli nedenlerle adli makamlara gitmiyor. Toplumun yarısını oluşturan kadınların büyük bölümünün şiddete uğraması ailenin dolayısıyla giderek artan toplum yapısının bozulmasına, şiddete tanık olan çocuklarda telafisi mümkün olmayan psikolojik hasara neden olmaktadır" diye konuştu.

SON DÖRT YILDA 11 BİN 271 ÇİFT BOŞANDI

Aydın'da son 4 yılda 11 bin271 çiftin ayrıldığını açıklayan Cihan, şunları söyledi: "Her geçen gün artan boşanmaların tüm değer yargılarımızı gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük etken olan aile yapımızın temelden yıkılmasına, sevgiden mahrum çocukların anasız babasız kalmasına. Ayrılmış dağılmış ailenin çocuklarının yuvaları yerine sokağı tercih etmeleri sosyal yapının çatırdayan bel kemiğidir. Yüzyıllardır Türk aile mefhumunu ayakta tutan en önemli faktörlerin başında gelen evlilikler, yıkılmaya başladı. 2014 yılı sonu itibariyle boşanan çift sayısı 130 bin 913'e yükseldi. Türkiye'de en ciddi yara alan ve hızla çöküş sürecine giren aile yapımız durmadan kan kaybediyor. Aydın'da kaybolan 34 çocuk halen bulunamadı. Bu çocuklar kanayan yaramızdır. İstatistiklere göre çocuklar kayboluyor, kaçırılıyor veya ihmal kurbanı oluyorlar. Bazıları ölüme terk ediliyor, bazıları ise önlenebilir nedenle hayatını kaybediyor. Kayıp çocuklarda en büyük travmayı aileler yaşıyor. Çocuklarını koruyamayan, sağlıklı bir ortamda yetişmesini sağlayamayan toplumların geleceği ciddi tehlike altındadır"

ÇÖZÜM; GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM

"Bizi, biz yapan milli manevi değerlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz kayıp gitmeye başladı" diyen Cihan, çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: "Hızlı bir biçimde beyin ve kalp sahasını yenilmiş takım gibi terk ediyor. Toplumumuzu yüzyıllardır ayakta tutan en önemli değerimiz olan aile yapımız boşanma ve aile içi şiddetle tehlike altındadır. Milli ve manevi değerlerini tüm değer yargılarını kaybeden milletler tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir. Tarih sayfaları bunların örnekleriyle doludur.

Kısa vadede; şiddete karşı cezai müeyyidelerin artırılmalı, evlilik öncesi danışma merkezi kurulmalı, kadın konuk evleri ve evlilik okulların sayıları ile işlerliliği artırılmalıdır. Uzun vadede ise toplumsal duyarlılığın artırılması ve zihin değişikliği amacıyla millet olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla topyekun mücadeleyi gerektirir. Çözümün yolu milli, manevi ve inanç değerlerimizin vicdanlara yerleştirilmesinden geçer. İnanç değerlerimiz gençlerimiz ve çocuklarımıza uygulayarak yaşadığımız ve gelecek nesillere aktardığımız taktirde şiddet bitecek, mutlu aile güçlü toplum oluşacaktır"

Aydın’da Aile Yapısı Tehdit Altında

Aydın’da Aile Yapısı Tehdit Altında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim