• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Aydın’da 500 Polis Ve Askerden Şafak Baskını

Aydın’da 500 Polis Ve Askerden Şafak Baskını
Aydın'ın Söke ilçesinde polis ve jandarmanın 500 personelle gerçekleştirdiği şafak baskınında aranan 5 zanlı ile çok sayıda silah ve uyuşturucu madde...

Aydın'ın Söke ilçesinde polis ve jandarmanın 500 personelle gerçekleştirdiği şafak baskınında aranan 5 zanlı ile çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre; Söke ilçesi sınırlarında ikamet eden ve haklarında özellikle uyuşturucu madde ticareti yapma, yağma, ev ve işyerinden hırsızlık suçundan çok sayıda yakalama emri bulunan şahısların yakalanmalarına ve benzer suçların işlenmeden evvel önlenebilmesi, ayrıca suç unsuru maddelerle birlikte yakalanması amacıyla Savuca ve Kemalpaşa mahalleleri ile üst kısımlarındaki zeytinlik alanda tespit edilen noktalara yönelik 350 polis ve 150 jandarmadan oluşan 500 personel ile bu sabah saat 06.30 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Savuca ve Kemalpaşa mahallelerinde yapılan operasyonlarda hakkında suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, hırsızlık, tehdit, 6136 SKM, görevli memura silahla mukavemet, uyuşturucu madde ticareti ve kullanmak, basit yaralama, mala zarar verme gibi 17 ayrı suçtan yakalama kaydı bulunup 7 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası olan H.Z.; hakkında uyuşturucu madde ticareti, konut dokunulmazlığını ihlal, hırsızlık, basit yaralama gibi 4 ayrı suçtan yakalama kaydı bulunup 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olan F.T.; hakkında basit yaralama, hırsızlık, hakaret, tehdit, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, yaralama, uyuşturucu madde kullanmak, suç eşyasının satın alınması gibi 19 ayrı suçtan yakalama kaydı bulunup 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Y.Ö.; hırsızlık suçundan arama kaydı bulunan F.A. ile 6136 SKM suçundan aranan A.T. isimli zanlılar yakalandı.

Hedef noktalarda yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 11 adet dolu av tüfeği kartuşu, 8 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 5 adet 9 mm çapında tabanca fişeği kovanı, 1 adet rambo bıçağı, 7-8 gram civarında Hint keneviri tohumu, 10-15 gram civarında esrar maddesi ve 2 adet çalıntı olduğu değerlendirilen laptop bilgisayar, Savuca ve Kemalpaşa mahallelerinin üst kısmında bulunan zeytinlik alanda yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan düzenek ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen malzemelere el konulurken; gözaltına alınan 5 zanlı sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Aydın’da 500 Polis Ve Askerden Şafak Baskını

Aydın’da 500 Polis Ve Askerden Şafak Baskını

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim