• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Aydın'da 28 kişiye AK Parti'ye hakaretten dava açıldı

Aydın'da 28 kişiye AK Parti'ye hakaretten dava açıldı
Aydın'da 24 Şubat 2015 tarihinde, İç Güvenlik Kanunu'nu protesto yürüyüşü yapan Eğitim-Sen üyeleri ve onlara katılan 28 kişi hakkında, attıkları...

Aydın'da 24 Şubat 2015 tarihinde, İç Güvenlik Kanunu'nu protesto yürüyüşü yapan Eğitim-Sen üyeleri ve onlara katılan 28 kişi hakkında, attıkları sloganlarla AK Parti'ye hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açıldı. Savcılık, yürüyüşte atılan, "İşte burası hırsızların yuvası" ve "Hırsız, katil AKP" sloganlarının hakaret olduğunu iddia etti. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen'in de şikayetçi olmasıyla Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, TCK 125/1 ve 125/4 maddelerine göre hakaret davası açıldı. Davanın ilk duruşması bugün.

Adliye önünde dava açılanlarla birlikte basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, savcının haklarındaki fezlekeyi hazırladıktan sonra AK Parti İl Başkanı Özmen'i çağırarak şikayetçi olup olmadığını sormasının, davanın amacını ortaya koyduğunu söyledi. Yaptıkları her eylem, basın açıklaması ve yürüyüşler için davalar açıldığını belirten Gün, "KESK üyeleri, yıllardır sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi sürecinde pek çok kez baskılara, cezalara, soruşturma ve sürgünlere, hattâ görevden almalara maruz bırakılmış, siyasi iktidarın yıldırma politikalarıyla hizaya getirilmeye çalışılmıştır. KESK üye ve yöneticilerine yönelik olarak sendikamızın mücadele tarihiyle yaşıt hale gelen baskılar yıldırma operasyonları, gözaltı ve tutuklamaların ardından daha da şiddetlenmiştir. Üye ve yöneticilerimiz hakkında açılan adli ve idari soruşturmalar, bizler için ne ilktir ne de son olacak gibi görünmektedir. Ülkenin tümünde olduğu gibi ilimizde de son dönemde soruşturma ve baskılar artarak devam etmektedir. Neredeyse yaptığımız her yürüyüşe, basın açıklamasına, attığımız slogana ilişkin soruşturma başlatılmakta ve dava açılmaktadır. Üye ve yöneticilerimiz hakkında başlatılan soruşturmaların ve açılan davaların sayısını dahi takip etmekte zorlanmaktayız. 24 Şubat 2015 tarihinde, demokratik haklarımızı geri götüren İç Güvenlik Yasası'nın geri çekilmesi için yaptığımız yürüyüşe ilişkin olarak slogan atarak AKP'ye hakaret ettiğimiz iddiasıyla bugün, çoğunluğu KESK üye ve yöneticisi olan 28 arkadaşımız hakkında dava açılmıştır. Biraz sonra da davanın ilk duruşması görülecektir. Hukuksuz bir şekilde açılan davalarla mücadelemiz kesintiye uğratılmak istenmektedir. Burada yargılanmak istenen, bizler şahsında düşünce ve ifade özgürlüğüdür, sendikal faaliyetlerimizdir, demokrasi mücadelesidir. Bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelede olduğu gibi bundan sonra da baskılar bizleri yıldıramayacaktır." dedi.

En temel sendikal faaliyetlerin bile suç sayıldığını iddia eden Ali Gün, "Örgütlenme ve ifade özgürlüğünü önemseyen, demokratik tepkilerini gösteren üye ve yöneticilerimize son derece keyfi gerekçelerle davalar açılması, ceza verilmek istenmesi hangi ileri demokrasi anlayışına, hangi adalete, hangi hukuka sığmaktadır? KESK üye ve yöneticilerinin hemen her faaliyetinin yeni hak ihlalleriyle sonuçlanmaya başlamış olması dikkat çekicidir. Bu durum aynı zamanda, AKP hükümetinin önünde diz çökmeyen, ona biat etmeyen KESK ve bağlı sendikalara yönelik bir gözdağıdır. Sendikal özgürlükler ve demokrasi mücadelemizi abluka altına alarak bizleri yolumuzdan döndürmek isteyenler, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar başarılı olamayacaklardır. AKP, her konuda olduğu gibi demokrasi ve özgürlükler konusunda da sadece kendine demokrat, kendine özgürlükçüdür. Kendisi gibi düşünmeyen, zulme karşı boyun eğmeyen herkes bugün siyasi iktidarın hedefi haline gelmiştir. Böylesine büyük bir abluka ortamında geri adım atmamız, savunduğumuz ilke ve değerlerimizden vazgeçmemiz asla mümkün değildir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi örgütlü mücadelemizle bu kuşatmayı kırmaya kararlıyız. Soruşturma ve cezalandırmalara karşı bugüne kadar sürdürdüğümüz örgütsel ve hukuksal mücadelemiz, bundan sonra da aynı kararlılıkla sürecektir. Bugün burada yargılanan tüm arkadaşlarımızın beraat etmesini ve yaşanan hukuksuzluğa derhal son verilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Gün, açıklamasına şöyle devam etti: "Demokratik bir yürüyüş sonrasında savcılık, müşteki sıfatıyla AKP'ye hakaret edildiği iddiasıyla AKP il başkanını çağırarak hakkımızda şikayetçi olunmuştur. 28 arkadaşımız bugün 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Biz biliyoruz ki AKP, kendinden olmayan herkesi düşman olarak görmektedir ve de hukuku da bizleri biat ettirmek için kullanmaktadır ancak bizler, ne kadar soruşturma ve dava açarlarsa açsınlar mücadelemizden geri adım atmayacağız, çünkü Aydın'da nefes almamız bile istenmiyor. Yaşam alanlarımız daraltıldı. Attığımız her slogan, yaptığımız yürüyüş, açıklamaların hepsine soruşturma başlatılmaktadır. Tüzel kişiliğe hakaret diye bir şey olmamasına rağmen savcılığın, bunu kendi iddianamesinde de ifade ederek, zorlama bir durumla AKP il başkanını müşteki sıfatıyla çağırıp bunun üzerinden bir dava açıyor olması, yaşadığımız hukuki süreci bize özetlemektedir."

Ali Gün, aynı davada yargılanan 18 yaşından küçük iki kişinin çocuk mahkemesinde beraat ettiğini, kendilerinin de beraat beklediklerini sözlerine ekledi.

Aydın'da 28 kişiye AK Parti'ye hakaretten dava açıldı

Aydın'da 28 kişiye AK Parti'ye hakaretten dava açıldı

Aydın'da 28 kişiye AK Parti'ye hakaretten dava açıldı

Aydın'da 28 kişiye AK Parti'ye hakaretten dava açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim