• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Aydın Valiliği Yetim Ve Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor

Aydın Valiliği Yetim Ve Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor
Aydın Valiliği tarafından başlatılan ve birçok kurumun destek verdiği "Yetim ve Öksüz Çocuklarımız Sahipsiz Değildir" projesi ile yetim ve öksüz çocuklar...

Aydın Valiliği tarafından başlatılan ve birçok kurumun destek verdiği "Yetim ve Öksüz Çocuklarımız Sahipsiz Değildir" projesi ile yetim ve öksüz çocuklar evinde ziyaret ediliyor.

Aydın Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün organize ettiği projesi kapsamında 2016 yılı içerisinde Efeler İlçesinde ve mahallelerinde ikamet eden 8-14 yaş grupları arasında yetim ve öksüz 10 çocuk ziyaret edilecek. Aydın Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yetim ve Öksüz Çocuklarımız Sahipsiz Değildir" projesine Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın il Emniyet Müdürlüğü, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aydın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanlığı gibi birçok kurum destek veriyor.

"Yetim ve Öksüz Çocuklarımız Sahipsiz Değildir" projesi kapsamında Efeler İlçesi Ovaeymir Mahallesi 2. Sokakta ikamet eden İlknur Esenuluğ evinde ziyaret edildi. Ziyaretçilerini kapıda karşılayan İlknur Esenuluğ, dokuz yıl önce babasını kaybettiği ve dört kardeşinin olduğunu belirtti. İlknur Esenuluğ ve ailesini Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Berrin Erman, Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Özlem Akbay, Sosyal Etüt ve Proje İl Müdürü Necati Doru, Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yetkililer, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği yazarları ve Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci evinde ziyaret etti.

Dokuz yıl önce babasını kaybeden dört kardeşi ve annesiyle birlikte yaşmalarını sürdüren İlknur Esenuluğ'u Aydın Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında ziyaretine gelen Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, herhangi bir sıkıntısı olduğunda çekinmeden yanına gelebileceklerini söyledi.

"YETİMLERLE BÜTÜNLEŞMEK İSTİYORUZ"

Okul derslerinde başarılı olan ve teşekkür alan İlknur Esenuluğ'a Aydın Vali Yardımcısı Aslan, kitap ve bisiklet hediye ederken annesi Naciye Esenuluğ'a ise çiçek hediye edildi. Daha sonra Esenuluğ'la sohbet eten Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, "Yetimlerle bütünleşmek istiyoruz. İlknur kızımızın dersleri de iyiymiş. Biz kızımızı ileride daha güzel yerlerde görmek istiyoruz. Bugün bizler senin yanındayız. İnşallah bu ziyaretimiz olumlu etkisi olur. Devlet fakirleri, yoksulları ve yardıma muhtaç insanları korur ve kollar. O yüzden bugün biz de buradayız. Bizler de elimizden geldiği ve gücümüzün yettiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yetim ve öksüz çocuklarımızın devlet tarafından hatırlandığını en azından unutmasınlar. O yüzden bugün buradayız" dedi.

"YETİM VE ÖKSÜZLERİN YALNIZLIKLARIN UNUTTURACAĞIZ"

Aydın'da fakir, bakıma muhtaç, yetim ve öksüz çocukların ihtiyacının karşılanması, sosyal yaşamlarını sürdürmelerinde ve özgüvenlerini korumalarının sağlanması amacıyla Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından başlatılan projeyle, devletin şefkatli elinin yetim ve öksüz çocuklar üzerinde olacağını belirten Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, "Yetim ve öksüzlerin yalnızlıklarını unutturarak gelecek kaygısından arındırmak, hayat kalitelerini arttırmak, toplum sağlığını korumak, sosyal yaşam ve dayanışmayı sağlamak, gelecek nesillere ve genç kuşaklara örnek olabilmek projemizin ana hedefini oluşturmaktadır. Polis ve jandarma bölgelerinde ikamet eden 5'er yetim ve öksüz çocuk her ay ziyaret edilip toplam 10 çocuğun yıl boyunca bütün ihtiyaçları giderilmeye çalışılacak. Bugün polis sorumluluk bölgesinde tespit edilen yetim ve öksüz çocuğumuz İlknur Esenuluğ'un başı sıvazlanıp hal ve hatırı sorulup ihtiyaçları giderildi ve giderilmeye devam edecek. Onurumuz ve gururumuz olan bu yetim ve öksüzümüzün gönül bahçelerine gül ve sümbüller işlenerek memleketimizin güllük ve gülistanlık bir vatan toprağı olduğu veya olması gerektiği duygu ve düşüncesi bu çalışma ve faaliyetlerimiz buradan dalga dalga tüm ilçelerimizde yankılanacaktır. Bu yetim ve öksüz çocuğumuzun evinde bayram estiren tüm amir ve memurlarıma gönülden teşekkür ediyorum. İlknur kardeşimize bundan sonra ki yaşamında da neşeli, sağlıklı ve mutlu günler yaşamayı Allah nasip etsin" şeklinde konuştu.

Aydın Valiliği Yetim Ve Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor

Aydın Valiliği Yetim Ve Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor

Aydın Valiliği Yetim Ve Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor

Aydın Valiliği Yetim Ve Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor

Aydın Valiliği Yetim Ve Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim