• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Aydın Ticaret Borsası Olıvtech Fuarında Yerini Aldı

Aydın Ticaret Borsası Olıvtech Fuarında Yerini Aldı
Aydın Ticaret Borsası, bu yıl 6'ıncısı gerçekleşen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı.

Aydın Ticaret Borsası, bu yıl 6'ıncısı gerçekleşen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı.

6. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknoloji Fuarı açılışına, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Ülgen , Yakup Er ve Abdülkadir Yıldız, Meclis Üyeleri Rıza Uyar ve Mustafa Akdam, Genel Sekreter Çimen Mutlu katıldı. Aydın Ticaret Borsası standında Borsa üyelerinin markalı zeytin, zeytinyağı, zeytinyağlı sabun ürünlerinin tanıtımının yanı sıra, yerli ve yabancı ziyaretçilere Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanlarınca zeytinyağı tadımı yaptırılarak, kaliteli zeytinyağında olması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.

"TÜKETİM VE ZEYTİNYAĞI MARKALARININ ARTTIRILMASI GEREKİYOR"

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Türkiye'de kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılması gerektiğini ifade ederek, "Ülkemiz geçmiş yıllarda 80 milyon zeytin ağacına sahipken, son yıllarda yapılan dikimlerle birlikte yaklaşık 170 milyon ağaç varlığına ulaştık. Ancak zeytinyağı üreticisi beş büyük ülke içinde yer almamıza rağmen, diğer üretici ülkelerle karşılaştırıldığında, halen kişi başına tüketim miktarı 1,5 -2 kg gibi son derece düşük seviyededir. Bu rakam bazı ülkelerde ortalama 22 kg.'a ulaşmaktadır. Ülkemizde zeytinyağı tüketimi, ağırlıklı olarak üretim bölgeleri olan Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde yoğunlaşmaktadır. İç ve Doğu Anadolu'da bu oran yok denecek kadar az ve zeytinyağı adı altında başka yağlar tüketilmektedir. Yaklaşık 170 milyon ağaç varlığımız ile önümüzdeki yıllarda 450-500 bin ton civarında zeytinyağı elde edilecektir" dedi.

ZEYTİNYAĞI TADIM VE TANITIM ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Bosnalı, "İç tüketimin arttırılmasını teşvik etmek amacıyla, Borsamız koordinatörlüğünde, İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş. Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) ortaklığında "Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması" projemizi yürütmekteyiz. Projemiz kapsamında Ankara, Samsun, Konya, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli ve Edirne olmak üzere yedi il de Zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliklerimiz gerçekleştirilmiştir. Tadım ve tanıtım etkinliklerimiz 13 il de daha devam edecektir. Zeytin ve zeytinyağı üretim zincirindeki önemli firmaların katılımcı olduğu, yerli ve yabancı alıcılarla bir araya geldiği Olivtech Fuarı, zeytinyağı sektörü adına kıymetli bir fuardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, fuarda yer almaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Aydın Ticaret Borsası Olıvtech Fuarında Yerini Aldı

Aydın Ticaret Borsası Olıvtech Fuarında Yerini Aldı

Aydın Ticaret Borsası Olıvtech Fuarında Yerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim