• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Aydın Ticaret Borsası Mınd Toplantısına Katıldı

Aydın Ticaret Borsası Mınd Toplantısına Katıldı
Aydın Ticaret Borsası, ortağı olduğu Pazarlama, Uluslararasılaştırma ve Geliştirme (MIND) projesi ikinci toplantısına katıldı.

Aydın Ticaret Borsası, ortağı olduğu Pazarlama, Uluslararasılaştırma ve Geliştirme (MIND) projesi ikinci toplantısına katıldı.

Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Aydın Ticaret Borsası tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerin uluslararasılaşma, yeni ticari ağlar ve pazarlar geliştirme kapasitelerini artırmayı amaçlayan Avrupa Birliği Projesi olan MIND'in ikinci toplantısı Lyon'da gerçekleştirildi.

Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Koordinatörü Emre Köksal Küçük ve Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Genel Sekreter Çimen Mutlu ve Proje Personeli Çağrı Menderes, Marketing, Internationalization & Development (MIND) projesinde Aydın'ın ihracat hacmini arttırmak, yeni ticari ağlar ve pazarlar bulmak amacıyla Lyon'da Aydın'ı temsil etti.

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu, "5 ayrı ülkeden 10 proje ortağının katıldığı Pazarlama Uluslararasılaşma ve Kalkınma projesi, Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık projesidir. Projenin amaçları kurumsal, ekonomik ve eğitim açısından istikrarlı bir Avrupa ağı oluşturmak, Avrupa düzeyinde "Uluslararası Pazarlama Yöneticisi" meslek profilini analiz etmek, tasarlamak, test etmek, doğrulamak ve yaygınlaştırmak, tarımsal gıda alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerin uluslararasılaşma işlemlerini desteklemek, pazar fırsatlarını belirlemek ve ilgili stratejilerin kabulü için iç ve dış yatırım kaynaklarını analiz etmek, uluslararası pazarlama stratejilerini belirlemek, ihracat planlarının belirlenmesinde KOBİ'lere rehberlik etmek,MIND projesinde geliştirilecek yaygın eğitim standartlarının geçerliliğini sağlamak, açık öğretim materyallerini kullanarak öğrenmede dijital entegrasyonu artırmak ve KOBİ'lerin uluslararası korunmasında stratejik planlamaya yönelik rekabet edebilirliklerini sağlamaktır. 2015 Kasım ayında Atina Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen proje toplantısının devamı niteliğindeki Lyon İtalyan Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen 2. toplantıda; 9 KOBİ ile mevcut durum analizi yapılarak, elde edilen veriler İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan'daki proje ortaklarının yaptığı analizlerle karşılaştırılmıştır" dedi.

Aydın'ın projeden önemli kazanımlar elde edeceğini kaydeden Mutlu, "Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Aydın Ticaret Borsası'nın ortak yürüttüğü M.I.N.D Projesi kapsamında, internet üzerinden 5 dilde sesli görüntülü ve yazılı medya destekli "Açık Öğrenme Portalı (OER) İş Paketi" üzerine çalışıldı. Veri depolama sistemi herkesin ücretsiz ulaşabileceği şekilde hazırlanıp, dış ticaret kapasitesi geliştirme alanında yenilikçi bir öğrenme çıktısı olarak Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Aydın Ticaret Borsası işbirliğinde; ilimiz ve Türkiye'nin hizmetine sunacaktır. Bu hizmet bu proje kapsamında üretilecek çıktılardan sadece biri olup, proje süresince dış ticaret, pazarlama ve uluslararası pazarlama müdürü yetkinliklerini geliştirecek ve nitelendirecek birçok hizmet de beraberinde Aydın'a kazandırılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim