• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Aydın Ticaret Borsası Afyonlulara Zeytinyağını Anlattı

Aydın Ticaret Borsası Afyonlulara Zeytinyağını Anlattı
İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ortaklığında Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan,...

İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ortaklığında Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen "Zeytinyağı'nın Pazar Payının Arttırılması" Projesi kapsamında 20 ilde gerçekleştirilecek olan tadım ve tanıtım faaliyetlerinin dördüncüsü 30-31 Ocak tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.

Afyonluların ilgi gösterdiği Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğinde; Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanlarından, Hakan Gökalp ve Gözde Şahin Kapankaya görev aldı. Tadım uzmanları tarafından, tüketicilere ve Afyonpark AVM'de yer alan Türkiye'de marka zinciri olan restaurantların çalışanlarına kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; "KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen "Zeytinyağı'nın Pazar Payının Arttırılması" projemiz kapsamında Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğimizin dördüncüsünü Afyonluların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde, proje kapsamında hedeflenen bin kişiye zeytinyağı tanıtımı ve tadımı yaptırılarak, tüketicilere zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirdik. Amacımız bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılmasıdır. KOSGEB tarafından desteklenen Zeytinyağı'nın Pazar Payının Arttırılması" projesi ile amacımıza ulaşacağımızın inancındayız" diye konuştu.

Proje kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğinin beşincisi 27-28 Şubat tarihlerinde Isparta'da gerçekleştirilecek.

Aydın Ticaret Borsası Afyonlulara Zeytinyağını Anlattı

Aydın Ticaret Borsası Afyonlulara Zeytinyağını Anlattı

Aydın Ticaret Borsası Afyonlulara Zeytinyağını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim