• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Aydın Tekstil alanı için referandum başladı

Aydın Tekstil alanı için referandum başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 117 dönümlük Aydın Tekstil alanının yeni düzenlemesi için referandum başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 117 dönümlük Aydın Tekstil alanının yeni düzenlemesi için referandum başladı. Oyunu kullana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Ben de bir vatandaş olarak oyumu kullanıyorum ve fikrimi beyan ediyorum. Yürüyüş yolları, restoran, kafe, çay bahçelerinin olacağı bir alan olmasını istiyorum." dedi.

Aydın Tekstil alanında inceleme yaptıktan sonra referandum için oyunu kullanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, öncelikli olarak alana yürüyüş yolları, spor alanları, piknik yerleri ve kafelerin yapılmasını istediğini söyledi. Yedi yıl önce tekstil alanın kamulaştırma kararını verdiklerini hatırlatan Çerçioğlu, "Yedi yıl önce "Burası Aydın'ın tek akciğeri, içerisinde bin adet cam ağacı ve tescilli binaların bulunduğu bu alana mega bir park olmalıdır" demiştik. Biz burayı kamulaştırdıktan sonra buranın alış veriş merkezi ve konut alanı olarak kullanılacağı haberleri çıktı. Bunlar asla doğruyu yansıtmayan haberler. Bu alan Aydın halkının alanı, onun için biz buraya, herkesin burası için neler düşündüğünü yazmalarını ve bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Biz demokrasiye inanan bir belediyeyiz. Onun için mutlaka herkes buraya gelsin ve fikirlerini yazsın. Aynı uygulamayı Kuşadası'nda ki TARİŞ arazisi içinde yaptık. İnsanlarımız buraya geldiklerinde güzel vakit geçirmelerini istiyoruz. Sosyal medyadan da birçok değişik fikirler alıyoruz. Bizler bu fikirleri de değerlendiriyoruz." dedi.

22-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak oylama sonunda projeye karar verileceğini vurgulayan Çerçioğlu, "177 dönümlük arazi içerisinde bin tane tescilli ağaç ve binalar yer alıyor. Bu ağaçlara dokunmamız mümkün değil. Binaların restorasyonunu yapacağız. Burayı çok amaçlı kullanacağız. Buranın beton yığınına dönüşmesini istemiyoruz. Kentin tam ortasında nefes alabileceğimiz böyle bir yer yok. Halkımız hafta sonu bu alanda ailesiyle birlikte çeşitli aktiviteler yapma fırsatı bulacak." şeklinde konuştu.Cihan

Aydın Tekstil alanı için referandum başladı

Aydın Tekstil alanı için referandum başladı

Aydın Tekstil alanı için referandum başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim