• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Aydın Tabip Odası: İncirli ilgili açıklamalarımızın arkasındayız

Aydın Tabip Odası: İncirli ilgili açıklamalarımızın arkasındayız
Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Adnan Bosnalı'nın incirle ilgili açıklamalarına cevap veren Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, "Söylediklerimiz...

Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Adnan Bosnalı'nın incirle ilgili açıklamalarına cevap veren Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, "Söylediklerimiz doğru, söylediklerimizi savunmaya devam edeceğiz." dedi. Jeotermal santrallerden salınan buharla sülfür asit oranlarının arttığını ve bundan incirin olumsuz etkilendiğini belirten Aydın'a, Bosnalı incir yiyerek ve iddiaları kabul etmeyerek cevap vermişti.

Bosnalı'ya cevap veren Oda Başkanı Aydın, "Sayın borsa başkanımız bizi eleştirmiş. Canı sağolsun fakat bizim ne yazdığımızı, neyi savunduğumuzu bilmeden eleştirmiş kendileri. Jeotermal işletmecilerinin avukatı gibi konuşmuş. Oysa kendilerinin, yok olan Aydın tarımı ve incirinin niye bu hale geldiğini araştırması gerekir. Gerçekler iftira, kötü sözlerle gizlenemez. Kendilerinin dediği, "İncirde 2000 mg/kg veya litre kükürtdioksit kullanılabilir." sözü, bu üründe gıda katkı maddesi olarak kullanılacak preparat içinde en fazla olması gereken miktardır. Bu kullandığınız preparat son ürün, yani incirde uygulamadan sonra en fazla 2 mg/kg olabilir. Sapla samanı, matematiği karıştırmaya gerek yok. Okuduğunu ve söylediğini anlayıp konuşmak gerek. Biz her zaman doğruları söylemeye, kimseyi karalamadan söylemeye, savunmaya devam edeceğiz. Basında yer alan haber üzerine açıklama ihtiyacı olmuştur. Bizim söylediklerimiz belgelidir." dedi.

Gıdalarda bulunabilecek toplam 70 mg. sülfürdioksit miktarının insanı etkilemeyebileceğini belirten Metin Aydın, "Fakat kesin olan şey, 280 mg.'dan sonra insanı etkilemeye başlıyor ve mide kanseri dahil pek çok hastalığa sebep oluyor. Belgesi ektedir. Sayın borsa başkanımızın dediği gibi, incirde 2000 mg/kg kullanılabilir demek, kanser bir yana ani ölüm sebebi olacak bir düzeyin kullanılması demek ki bunu kabul etmek ve savunmak doğru ve gerçekçi değil." şeklinde konuştu.

Aydın Tabip Odası: İncirli ilgili açıklamalarımızın arkasındayız

Aydın Tabip Odası: İncirli ilgili açıklamalarımızın arkasındayız

Aydın Tabip Odası: İncirli ilgili açıklamalarımızın arkasındayız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim