• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Aydın: Mülkün sahibi kurultay delegeleridir, en uygun kararı vereceklerdir

Aydın: Mülkün sahibi kurultay delegeleridir, en uygun kararı vereceklerdir
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Devlet Bahçeli'nin olağanüstü kurultay kararı açıklamasına cevap verdi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Devlet Bahçeli'nin olağanüstü kurultay kararı açıklamasına cevap verdi. Aydın, "MHP'nin sahibi bin 219 kurultay delegesi. Bin 219 kurultay delegesi MHP'ye oy veren milyonların adına MHP'nin tapu senedinde adı kayıtlı kişiler, mülkün sahibi onlar. Bu kongrede, bu ülkünün esas sahibi olan kurultay delegeleri de parti ve Türkiye'nin geleceğine en uygun kararı da vereceklerdir" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Aydın, "Mahkemenin verdiği kararda aleyhte bir karar kesinlikle beklemiyorduk, çünkü bu hukuken mümkün değildi. Hukuki bir karar alındı. Şu anda yargıya güvenmek konusunda bunun bir umut ışığı olduğunu düşünüyorum. Hukuka uygun olarak alınan bu kararın Türk siyasi hayatının geleceğine ışık tutacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Türkiye'de bir muhalefet partisine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Aydın, bu eksikliği giderebilmek için güçlü bir MHP'ye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Aydın, "Çünkü şu anda Türkiye'yi oluşturan dinamikler güçlü bir MHP'yi zorunlu kılıyor. Biz çocukluğumuzdan beri bu dava içinde yetişmiş insanlar olarak Türkiye'nin bu ihtiyacının farkındayız. Bunu bir görev kabul ettik. Şu anda bu görevimizi yerine getiriyoruz. Verilen karar, önü kesilecek bir karar değil." açıklamasında bulundu.

"EN YAKIN KONGRE TARİHİNİ 30 NİSAN OLARAK GÖRÜYORUM"

En yakın kongre tarihini 30 Nisan olarak gördüğünü dile getiren Aydın, 30 Nisan'da kongrenin yapılabileceğini düşündüğünü söyledi. Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Artık süreç durdurulamaz boyuttadır. Yargıtay'ın şu ana kadarki uygulamalarında bu tür süreçlere müdahil olmadığını, ihtiyati tedbir kararı almadığını görüyoruz. Yargıtay sürecinden de bir sonuç çıkmayacağını tahmin ediyorum. Burada şu gündeme geliyor, biz MHP camiası olarak kongre isteyenler ve istemeyenler olarak ikiye ayrılmadık. Bu bizim aile içi meselemiz, kardeşler arasında bir anlaşmazlık var. Bu anlaşmazlığı mahkemeye giderek çözüm bulmaya çalıştık. Mahkemenin vermiş olduğu karar ümit ediyorum kardeşler arasındaki ihtilafın kalkmasına da vesile olacaktır. Partinin genel merkezine sorumluluk düşüyor. Biz sürtüşmelerin olduğu bir kongre istemiyoruz. Şu anda parti yönetiminde olan arkadaşlarla yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket ederek bu meseleyi Türkiye'nin meselesi olarak görerek kongre süreci oluşturmak mecburiyetindeyiz, kimse aile içi bir kavga beklemesin, buna hiç niyetimiz yok."

"MÜLKÜN SAHİBİ BİN 219 DELEGEDİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözleri ile ilgili de konuşan Aydın, şu şekilde konuştu: "MHP'nin sahibi bin 219 kurultay delegesi. Bin 219 kurultay delegesi MHP'ye oy veren milyonların adına MHP'nin tapu senedinde adı kayıtlı kişiler, mülkün sahibi onlar. Seçilen her yöneticiyi merkez disiplin kurulu üyesi, MHP genel başkanını onlar seçiyorlar görev veren onlar. Onların iradesinin üstünde hiçbir irade yok, Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletine uygun olarak MHP kongresini yapacaktır. Bu kongrede, bu ülkünün esas sahibi olan kurultay delegeleri de parti ve Türkiye'nin geleceğine en uygun kararı da vereceklerdir."

Cihan

Aydın: Mülkün sahibi kurultay delegeleridir, en uygun kararı vereceklerdir

Aydın: Mülkün sahibi kurultay delegeleridir, en uygun kararı vereceklerdir

Aydın: Mülkün sahibi kurultay delegeleridir, en uygun kararı vereceklerdir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim