• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Aydın Müfütlüğü, Engellilerin Sorunlarına Çare Olacak

Aydın Müfütlüğü, Engellilerin Sorunlarına Çare Olacak
Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Aydın'da engellilere yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşu...

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Aydın'da engellilere yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Aydın İl Müftülüğü, Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında engellilerin sorunlarına ortak olmak ve çözüm aramak amacıyla engellilere yönelik hizmet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un başkanlığında düzenlenen toplantıya Aydın merkez ve ilçelerinde faaliyet veren engelli dernekleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Engellilerin topluma kazandırılmasının öneminden söz eden İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, yaptığı açıklamada; "Varlıkların en mükemmeli ve en üstünü olan insan, Cenab-ı Allah'ın katında bedenleri ile değil; iman, ibadet, salih amel ve takva ile değerlendirilmektedir. İnsanların fiziki yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına bakmamaktadır. Amel ve takvasına bakmaktadır. Aslında sağlıklı bütün bireyler aynı zamanda birer engelli adayıdır. Hiçbir şekilde ihmal edilmemesi gereken en önemli hizmet alanlarından biri de engelli kardeşlerimizdir. İl Müftülüğü olarak engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmekte, onlara manevi destek ve dini danışmanlık veya rehberlik hizmetleri sunmaktayız" dedi

Müftü Kocaoğul'un konuşmasından sonra programa katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri; engellilerin dini görevlerini yerine getirme konularında hangi noktalarda zorluk çektikleri hususunda ve ne tür ihtiyaçları olduğu noktasında Müftü Kocaoğul'a isteklerini iletti.

Aydın Müfütlüğü, Engellilerin Sorunlarına Çare Olacak

Aydın Müfütlüğü, Engellilerin Sorunlarına Çare Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim