• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası TARİŞ alanını kamulaştırdı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası TARİŞ alanını kamulaştırdı
Aydın Büyükşehir Belediyesi TARİŞ'e ait Aydın Tekstil alanının ardından yine TARİŞ'e ait Kuşadası'ndaki alanı kamulaştırıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi TARİŞ'e ait Aydın Tekstil alanının ardından yine TARİŞ'e ait Kuşadası'ndaki alanı kamulaştırıyor. Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki, 1994 yılından bu yana pek çok kez satışa çıkartılan 9 bin 958 dönümlük arazi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. Araziyi gazeteciler ile gezen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 24 milyon 200 bin liraya satın alınan, içinde tescilli binaların da bulunduğu arazinin hangi amaçla değerlendirileceğinin belirlenmesi için 15-17 Nisan tarihleri arasında referandum yapılacağını açıkladı.

Kuşadası'nda sahile yakın yüzde 73'lük hissesi Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, kalanı ise Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ile Tariş Üzüm Birliği'ne ait 9 bin 958 dönümlük arazi, ilk olarak 1997 yılında satışa çıkartıldı. Daha sonra defalarca satışa çıkarılan fakat bir türlü satılamayan ve satışı yılan hikayesine dönen araziyi, son ihalede 24 milyon 200 bin lira veren Aydın Büyükşehir Belediyesi kamulaştırdı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, arazinin satın alınmasının ardından TARİŞ arazisinde inceleme yaptı.

Gezi sırasında arazinin ne şekilde değerlendirileceğine yapılacak referandumla karar vereceklerini söyleyen Çerçioğlu, Kuşadası'nın kent meydanı olmadığını, betonlaşan Kuşadası'na soluk alınacak bir mekan kazandırmak istediklerini belirtti. Çerçioğlu, "TARİŞ'e ait bu yaklaşık 10 dönümlük araziyi 24 milyon 200 bin liraya satın aldık. Tapusu artık Kuşadası halkı ve Aydınlıların. Bu arazi içerisindeki binalar tescilli. Bu binaların restorasyonu yapılacak. Yeraltındaki bölümü otopark olarak değerlendirilecek. Üst kısımdaki geri kalan bölümün ise ne şekilde değerlendirileceğine halkımız karar verecek. Bu alanla ilgili olarak 15-16-17 Nisan tarihlerinde, 11.00-18.00 saatleri arasında sandık kuracağız. Kuşadası halkını, Aydın'da yaşayanları fikirlerini belirtmeye davet ediyorum. Vatandaşlarımız bu arazide ne görmek istediklerini yazacaklar. Kent meydanı mı, spor alanı mı, ne istiyorlarsa onu belirtecekler. Bu fikir ve düşünceler doğrultusunda buranın projesini gerçekleştireceğiz." dedi.

Kuşadası'nın bir kent meydanına ihtiyacı olduğunun altını çizen Çerçioğlu, "İlçedeki konserler, törenler hep sahil bandından yayalar için ayrılan bölümde yapılıyor. Kentler meydanları ile anılır. Kuşadası'nın bir kent meydanı yok. Bakın her yer bina yığını. Tek boş kalan arazi burası. Burayı yeşil ve deniz ile iç içe bir kent meydanı yapabiliriz." ifadelerini kullandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim