• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Aydın Büyükşehir Belediyesi İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilk toplu iş sözleşmesini gerçekleştirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilk toplu iş sözleşmesini gerçekleştirdi. Belediye bünyesindeki 500 işçinin katılımıyla imzalanan 3 yıllık sözleşmeyle işçilerin maaşlarında sosyal denge sağlandı.

Belediye binası önünde yapılan topu iş sözleşmesi törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeriçoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, CHP'l belediye başkanları, işçiler ve aileleri katıldı. Yüzlerce işçi tören alanında "Aydın'ımızın Topuklu Efesi, ailemizin reisi Özlem Çerçioğlu; seninle gurur duyuyoruz" yazılı pankart açtı.

İmzalanan toplu sözleşme nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Biz işçiler geleceğe bakmalıyız, doğruyla yanlışı ayırt etmeliyiz. Yanlışı kim yaparsa yapsın karşısında durmalıyız. Doğruyu de kim yaparsa; adına bakmadan, partisine bakmadan, cinsiyetine bakmadan, mezhebine bakmadan, bölgesine bakmadan Özlem Çerçioğlu gibi doğruyu kim yaparsa alkışlamalıyız ve destek vermeliyiz. Belediye İş ailesi olarak Aydın'da bu güne kadar böyle yaptık, bundan sonra da böyle yapacağız. Emeğe ve alın terine saygısı olan, bizi insan yerine koyan, yüzü bize dönük olan herkesi alkışlarız, destekleriz ve omuzlarız. Bu böyle bilinmeli ki çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanabilir bir ülke bıraka bilelim. Bizim kursağımızdan hiçbir zaman haram lokma geçmedi, geçmeyecek de. Arkadaşlarım adına konuşuyorum; Aydın halkının cebinden ödenen bu paraları çok daha fazla çalışarak, üreterek, hizmet ederek ve bunu yaparken de bu hizmetleri Aydın halkına güler yüzlü sunarak bu hakları iade edeceğiz. CHP'nin seçim beyannamesinde olduğu gibi sizin belediye başkanı olduğunuz bir ilde taşeron olmamalı hatta örgütsüz işçi hiç olmamalı" dedi.

"AYDIN HALKINA NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK"

"7 yıldır sizlerle beraber çalışıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Başkan Çerçioğlu da, "2009 yılında yüzde 26,5 ile seçildim. Hepinizin büyük desteğiyle 5 yıl sonra aynı bölgede yüzde 56 oy aldık, il genelinde de yüzde 44. Bu başarı sizlerin başarısıdır. Sayın Genel Başkan, bizim işçilerimiz zaten çok çalışıyor. Aldıkları ücreti fazlasıyla hak ediyorlar. Biz yumruğumuzu hep bir yere vurduk, bir yere vurmaya da devam edeceğiz. Mesai arkadaşlarım ile çok çalışarak Aydın halkına bütün sözleri yerine getirdik. Söz verdiğimiz belediye hizmet binası, Atatürk Kent Meydanı, alt geçitler ve üst geçitler hepsini yaptık. Ama en büyük idealimiz Aydın merkezde Aydın tekstil idi. "177 dönümlük alanı kamulaştıracağız, yeşil alan olarak ilan edeceğiz" dedik. Huzurunuzda söz veriyorum; Aydın Tekstil yapılaşmaya açılmayacak, ne AVM ne de konut yapılmayacak. Yeşil alan olarak sadece Aydın halkının olacak. Bugün Aydın'da olan her şey çalışma arkadaşlarımın eseridir. Ben her zaman emekçinin yanında oldum ve her zaman da emekçinin demokrasinin özgürlüklerin yanındayım. Büyükşehir olarak henüz 2 yıl oldu. Bana biraz müsaade edin, Sayın Genel Başkanın söylediğini de yapacağım, hiç endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

"ÇERÇİOĞLU'NUN YANINDAYIZ"

Özlem Çerçioğlu'nun sürekli engellenmeye çalışıldığını ileri süren CHP yerel Yönetimlerden Sorulu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, şöyle konuştu: "Sanmasınlar ki Özlem Çerçioğlu yalnız. Onun arkasında millet var, Cumhuriyet Halk Partisi var, Aydınlılar var. Özlem Çerçioğlu, hizmetleriyle, Aydın'da ortaya koydu o yerel yönetim başarısıyla örnek ve yaptığı hizmetleri her türlü engellemeye karşı her türlü teftişe, müfettişe, her türlü hukuksuzluğa rağmen dim dik ayakta duruyor. O dimdik duracak biz de hep yanında olacağız"

EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN 150 TL

Törende konuşmaların ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul karşılıklı olarak sözleşmeyi imza altına aldı. Yapılan sözleşmede öncelikle sosyal dengenin sağlanması açısından ilçelerden ve kapanan belde belediyelerinden büyükşehir kadrosuna geçen işçiler ile mevcut işçilerin maaş dengelerinin sağlandığı en düşük kadrolu işçinin 3 Bin 150 TL maaş alacağı öğrenildi. 3 Yılı kapsayan sözleşmeye göre ikinci ve üçüncü yıllarda işçilerin enflasyon artı refah hakkı şeklinde zam alacakları bildirildi.

FARKLAR ÖDENECEK

Sözleşmeleri imzalayan Özlem Çerçioğlu'na işçiler ve aileleri adına çiçek ve plaket takdim edilirken, işçiler uzun süre "Büyük başkan" şeklinde sloganlar attılar. Başkan Çerçioğlu tören sonunda işçilere maaş farklarının da bugün itibariyle ödeneceği müjdesini verdi. Ocak ayında yapılması gereken sözleşmenin Nisan ayına kalmasından dolayı işçilerin 3 aylık maaş farklarını hesaplarına yatırılacağı müjdesini alkışlarla kutladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İlk Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim