• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Aydın Alt Yapıda Geleceğe Emin Adımlarla İlerliyor

Aydın Alt Yapıda Geleceğe Emin Adımlarla İlerliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü alt yapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü alt yapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Etkisini yavaş yavaş hissettiren kış şartlarında yağmur sezonu başlamadan alt yapı sorunlarını çözmeyi hedefleyen ASKİ, bu çerçevede ilçelerde yağmursuyu hat çalışmaları başta olmak üzere içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun yağışlar sebebiyle oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek isteyen ASKİ ekipleri ilçe merkezlerinin yanı sıra özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yoğun mesai harcıyor.

KOÇARLI KIŞA HAZIRLANIYOR

Büyükşehir yasası çerçevesinde köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde sürdürülen alt yapı çalışmaları kapsamında ASKİ Koçarlı'da faaliyetlerini gün geçtikçe artırıyor. İlçeler arasından en yoğun çalışmaların başı çektiği ilçe de ASKİ ekipleri adeta kazılmadık yer bırakmadı.

Kızılkaya Mahallesi'nde yağmur suyu hattı çalışması tamamlandı. 40 metre 500mm'lik hat yapımı gerçekleştirilen mahallede aşırı yağışlardan artık olumsuz etkilenilmemesi planlanıyor. Çakırbeyli de ise 250 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı için tüm ön çalışmalar tamamlandı. Yakında başlayacak çalışma ile Çakırbeyli'nin aşırı yağışlarda yaşadığı çile son bulacak. Çakırbeli'de yapılan diğer bir çalışma ise 6 adet hat vanası takılması oldu. Eskiden tek vanaya bağlı şekilde işleyen içme suyu şebekesi artık 6 adet vanayla çalışıyor. Olası bir kesinti veya bakım çalışması esnasında mahallenin tamamının suyunun kesilmesinin önüne geçilmiş oldu. Öte yandan Kızılkaya'da daha önce yapılan titiz çalışma ile atıl durumda olan içme suyu arıtma tesisi yeniden faaliyete geçirilmişti. Yağmursuyu hattının da döşenmesi ile mahalleli ve Muhtar Mehmet Ali Avcı Özlem Çerçioğlu ve emeği geçen tüm ASKİ personeline teşekkür etti. Yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmaları çerçevesinde bir diğer durak ise Şenköy Mahallesiydi. 300 metre olarak planlanan yağmur ve pis su hattının yarısı yapıldı. 15 hanenin abonesi yenilenirken çalışmanın ikinci ayağı başladı.

İçme suyu çalışmalarının da yoğun olarak yürütüldüğü ilçede Kızılkaya'da içme suyu arıtma tesisinin devreye alınmasının yanı sıra Dedeköy Mahallesi'nde körlenen kaptajı canlandırılarak depoya aktarıldı. Dedeköy Kumbahçe mevkiinde ise 1200 metre hat yenilemesi yapılması için tüm malzeme ve ekipman hazırlandı. 50 yakın aboneyi kapsayacak çalışma tamamlandığında su sorunu uzunca bir zaman gündeme gelmeyecek. Cincin'de ise 800 metre içme suyu çalışması başlatılacak. Güdüşlü Mahallesi'nde 3 yıl evvel selin zarar verdiği ve kullanılmaz hale gelen tatlı su hattında çalışma yapılarak sorun giderilecek. Dereköy ve Çulhalar'da ise sondaj çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanarak suyun yerleşim yerlerine ulaştırılması planlanıyor. Şahinciler Mahallesi'nde sondaj çalışması yapılarak suyun depoya aktarılması için 650 metre hat döşeme çalışması başladı. Satılar "da yangın hidrandı atıldı. Yeniköy, Bıyıklı ve Kasaplar mahalleleri içinde yağmur hidrandı çalışması yapılacak.

KOÇARLI İLÇE MERKEZİNDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Koçarlı'nın mahallelerinde süren dev dönüşüm hamlesini ilçe merkezinde de devam ediyor. İlçe Büyükşehir Belediye Hizmet Binası önünde 80 metre içme suyu hattı yenilendi. İlçenin belirlenen mevkilerinde yağmursuyu hatları yapıldı. Sorunlu bölgelerde çözüm sağlandı. Mazgal yenilemeleri ve temizlikleri tamamlandı.

YENİPAZAR" DA İKİ MEVKİ KANALİZASYONA KAVUŞUYOR

ASKİ ekipleri, Çarşı Mahallesi ve Deren Sokak olmak üzere iki ayrı bölgede kanalizasyon çalışması başlattı. Her iki mevkide de ekipler tarafından yapılan incelemeler sonucu hatların eskimiş olduğu tespit edildi. Fosseptik kullanılan iki mahalle yapılan çalışma sonucu yeni hatlarla kanalizasyona kavuşacak. Tamamı 250 metre olarak belirlenen hattın büyük bölümünde 200 mm'lik son teknoloji koruge boru kullanılıyor. Ayrıca ilçede belediyeye ait parklar ve umumi tuvaletlerde kullanılan su saatlerinin bakımları da yapılıyor.

Aydın Alt Yapıda Geleceğe Emin Adımlarla İlerliyor

Aydın Alt Yapıda Geleceğe Emin Adımlarla İlerliyor

Aydın Alt Yapıda Geleceğe Emin Adımlarla İlerliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim