• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Aydemir’den, ‘Lider Ülke: Türkiye’ Vurgusu

Aydemir’den, ‘Lider Ülke: Türkiye’ Vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, " On dört yılda, AK Parti hükûmetlerinin ortaya koyduğu muasır yönetim anlayışı ve üslubuyla Türkiye,...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, " On dört yılda, AK Parti hükûmetlerinin ortaya koyduğu muasır yönetim anlayışı ve üslubuyla Türkiye, dünyaya kendini yeniden hatırlatmış, küresel hafıza yeniden canlanmış ve ülkemiz dünya gündeminin ön sözüne girmiştir. "dedi.

AYDEMİR'İN VURGULARI

2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde, Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine AK Parti Gurubu adına söz alan Milletvekili Aydemir, Genel Kuruldaki konuşmasında Türkiye'nin değerleri bütününde doğru tanıtılması gereğine vurgu yaparak, iç ve dış mihraklarca sahnelenen bölücü terör olaylarına figüranlık edenlerin dezenformasyon çabalarına dikkat çekti.

BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün özel öneme haiz bir kurum olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, "Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ülkemizin dünyaya açılan penceresi, kurumun kendisini tarifi içerisinde, "dünyayı izleyen, Türkiye'yi anlatan" bir müessese, bilgi çağında küresel gerçekler ve değerler kapsamında gerçekçi bir Türkiye portresi oluşturma adına tanıtım ve bilgilendirme gayretindeki nadide bir kuruluş." tanımlamasını yaptı.

REFORMLARIN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER

AK dava marifetiyle ülkede kaydedilen sosyal ve ekonomik reformların önünü kesmeyi amaçlayan bir güruhun negatif olgu oluşturmak amacıyla iftira ve karalama kampanyası oluşturduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, "Ülkemizin dünya ölçeğinde bütün değerleri bağlamında okunması fevkalade önemlidir. Ne ki bu durumun küresel bir dille anlatılması ve böylelikle asrın idrakine takdimi çok daha mühimdir. Zira, bu sayede yedi düvelin yıllara sari menfi algı oluşturma gayretleri bertaraf edilebilecektir."dedi.

TÜRKİYE'NİN YANLIŞ TANITIMI NOKTASINDAKİ HAİN ÇABALAR

Türkiye'de baş gösteren terör olaylarına değinerek, toplumu doğru bilgilendirme noktasında özel bir hassasiyet ve dikkat sarf edilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, "İçinde bulunduğumuz vasat üzerinden hâli tarif etmekte fayda görüyorum. İç ve dış mihraklarca sahnelenen hain senaryolara figüranlık edenlerin dezenformasyon gayretleri ehli vicdan herkesin malumudur ve yine biliniyor ki maksat "AK" dava marifetiyle ülkemizde kaydedilen sosyal ve ekonomik reformların önünü kesmektir. Gaye, önce insan odaklı hizmet felsefesini yok etmek, demokratikleşme ve özgürlük adına atılan tarihî adımları itibarsızlaştırmaktır. Amaç, tarihe kazınmış kardeşlik vizyonumuzu karalamak, Çanakkale'den Kafkaslara, Yemen'den Balkanlara kadar kayda geçmiş yürek frekansımızı hafızalardan silmektir. Ve tabii, bu güzel ülkeyi, ülkemizi, Türkiye'mizi kan ve gözyaşı haritası şeklinde vizyona taşımak, acıların adresi olarak göstermektir. Hülasa, sahnelenen iftira ve karalama kampanyasıdır. İşte tam da bu noktada geleceğin Türkiye'sini muhkem temeller üzerine inşa ettiğimiz bu dönemde, Türkiye'nin doğru anlatılması, ülkemiz hakkında bilgi kirliliği yol açan yol açan aktarımların önlenmesi büyük önem arz etmektedir."kaydını düştü.

TÜRKİYE'NİN DOĞRU SUNUMU

AK Parti hükûmetlerinin köklü değişim ve öncelikli dönüşüm programlarıyla yeni Türkiye idealinde kararlı ve istikrarlı bir yönetim sergilediğini ifade eden Milletvekili Aydemir, "Kamu vicdanında destek bulan reformların hayata geçirildiği bu süreçte, Türkiye'nin dünyaya doğru sunumu ve böylelikle ülkemizin küresel dilde tarif bulması hepimizin ortak amacı olmalıdır. Hükûmetimizin bu noktadaki temel vurgusu çok açık, çok net, çok berraktır. Türkiye'nin, muhteşem mazisi, muhterem konumu ve muasır vizyonu ile küresel dile en gerçekçi bir şekilde aktarılması, anlatılması ve tercüme edilmesini öngören bir anlayış. Türkiye'nin ifade ettiği yüksek haysiyet, vicdan ve irfan örgüsünün küresel bazda seslendirilmesini hedef alan bir tarz.'tanımlamasını yaptı.

YENİ TÜRKİYE SİNERJİSİ

Aydemir, "İktidar olduğumuzdan bu yana hayata geçirilen yatırımlar ve çağdaş reformlarla yeni Türkiye hedefinde imani bir kararlılık gösteren hükûmetlerimizin dünyada gıptayla izlenen tasarrufları, içine kapanık bir ülkeyi bugün artık dünyada gündem oluşturan, söz sahibi olan bir konuma kavuşturmuştur. Sergilenen ve takdir bulan bu politikalar ülkemiz adına çağdaş bir ufuk hareketidir, Türkiye sinerjisinin dünya vizyonunda hak ettiği ölçüde ifadesidir ve tabii, Türkiye değerlerinin küresel idrake söylettirilmesi "Lider Ülke Türkiye" adresine varma adına tarihî bir seferberlik, tarihî bir adım ve tarihî bir açılımdır." dedi.

TÜRKİYE İSLAM DÜNYASI'NDA REFERANS ÜLKEDİR

Türkiye'nin son 14 yılda hayata geçirilen reformlar, insan odağında kaydedilen yatırımlarla referans bir ülke konumuna eriştiğini aktaran Milletvekili Aydemir, bu çerçevede Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne yeni bir vizyon kazandırıldığını kaydetti.

Aydemir, "Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz çağdaş bir yapılanmaya kavuşturulmuş, bilgi teknolojisinin gerekleriyle donatılmış ve ülkemizin küresel boyutta doğru tarifi, değerlerinin doğru takdimi ve kaydettiği çabaların doğru teşhisi bağlamında özel bir konuma eriştirilmiştir. Çağın gereklerine uygun bilgilendirme atılımlarıyla, bugün artık Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Amerika'ya adından söz ettiren bir Türkiye vardır. İslam coğrafyasında, Türk dünyasında konumu, vizyonuyla referans olan bir Türkiye vardır." dedi.

TÜRKİYE, DÜNYA GÜNDEMİNİN ÖNSÖZÜNE GİRMİŞTİR

Milletvekili Aydemir TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının son bölümünde AK Parti iktidarlarıyla başlayan değişime dikkat çekerek,'On dört yılda, AK Parti hükûmetlerinin ortaya koyduğu muasır yönetim anlayışı ve üslubuyla Türkiye dünyaya kendini yeniden hatırlatmış, küresel hafıza yeniden canlanmış ve ülkemiz dünya gündeminin ön sözüne girmiştir. Türkiye adına böylesi bir "AK" süreci başlatan ve ülke adına küresel boyutta "AK" bir sayfa açanlara minnet ve şükranlarımızı sunmayı bir borç biliyorum. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz özelinde, 2016 yılı bütçesinin ülkemize hayırlı olmasını niyaz ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim