• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Aydemir’den Ekonomi’de ‘Erzurum Modeli’ Vurgusu

Aydemir’den Ekonomi’de ‘Erzurum Modeli’ Vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "2016, Erzurum'un 2023 yolunda sosyo ekonomik kalkınma süreci bazında restorasyon, güncelleştirme ve yenilenme...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "2016, Erzurum'un 2023 yolunda sosyo ekonomik kalkınma süreci bazında restorasyon, güncelleştirme ve yenilenme dönemi olacak. "dedi.

Gerek Erzurum ve gerekse bölgesel ölçekte ekonomik büyüme ve gelişme adına 2002'den bu yana oluşturulan ritmin artması, kalkınma ahenk ve enerjisinin devamı ve güçlendirilmesi amaçlı yeni yatırım ve projelerin oluşturulacağını açıklayan Milletvekili Aydemir, "Hedefimiz Erzurum'u Türkiye'nin en gelişmiş ilk on ili arasına katmaktır. Bu hedef, "Erzurum'un kaybedecek zamanı yok" gerçeğinde, il ortak aklının buluşmasını öngörüyor." ifadesini kullandı.

ERZURUM ODAKLI FARKINDALIK SİNERJİSİ

2002'den bu güne AK Parti iktidarlarının hayata geçirdiği yatırımlar ve gerçekleştirdiği hizmetlerle Erzurum'da bir farkındalık sinerjisi oluşturulduğunu, ilin şehirleşme, ulaşım ve enerji yatırımlarıyla çağdaş bir alt yapıya kavuşturulduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, "Erzurum, Kış Turizmi yatırımlarıyla Dünyanın 10 büyük Kış Turizm ve Spor merkezi arasına girdi. Sağlıkta ve eğitim alanında bölgesel cazibe merkezi konumunu kazandı. Türkiye'de artık Erzurum sahip olduğu yatırımlarla gündem oluşturan bir il durumunda. Ancak, artık dünü geçmek ve aşmak, 2023 yolunda yarına koşmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

TKK VE TDK ZİYARETİ

Milletvekili Aydemir, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü (TKK) ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK)'nu ziyaret ederek, Erzurum tarımsal örgüsü ve bölgesel tarım yatırımları hakkında bilgi aldı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rıfat Bezginoğlu ve Bölge Müdürü Ali Karaaslan'la görüşen Aydemir, TKK'nın 2016 yılı hedefleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Erzurum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nu da ziyaret ederek, İl Koordinatörü Atilla Özlü'den bilgi alan Milletvekili Aydemir, IPARD 2 sürecini değerlendirdi.

ERZURUM MODELİ

Milletvekili Aydemir, görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, "Erzurum sahip olduğu kalkınma kuruluşlarının destekleriyle, sahip olduğu ekonomik tecrübeyle, barındırdığı kalkınma istek ve enerjisiyle ekonomide model oluşturmalı. Bölgesinde ekonomi merkezi, ülkede ekonomik cazibe alanı haline gelmeli. Bunun için her türlü altyapıya, imkan, yetenek ve fırsata sahibiz. Artık önceliğimiz, kalkınma modelimizi oluşturmak ve adını koymaktır. " dedi.

TARIMSAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Erzurum'un ciddi manada tarımsal altyapıya sahip olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, bu kaynakları katma değer boyutuna taşıma yolunun tarımsal sanayiden geçtiğini belirterek, "Ülkede tarımsal sanayi merkezleri hammaddelerini Erzurum'dan temin ediyor. Gerek tarla ve gerekse hayvansal ürünlerin sanayi mamülü haline dönüşmesinde Erzurum kaynak il. Artık Erzurum hammadde üreten bir konumdan, kendi hammaddesini işleyerek, ulusal ve uluslar arası tarım pazarlarına açılma hedefine yönelmelidir. Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi elzem hale gelmiştir. 2'inci OSB'nin hizmete açılmasıyla birlikte il bu noktada yeni bir imkan ve fırsata da kavuşacaktır. " kaydını düştü.

TARIM KAMPÜSÜ

Erzurum'da bölgeye örnek teşkil edecek şekilde bir "Tarım Kampüsü" oluşumundan da söz eden Milletvekili Aydemir, "ilde faaliyet veren tüm tarımsal kamu ve özel kuruluşları bir merkezde toplamayı amaçlayan Tarım Kampüsü, hem bu sektörde dikkatleri Erzurum'da toplayacak, hem de tarımsal işlemlerin bir merkezde, zaman ve enerji yitimi olmadan gerçekleştirilmesini sağlayacaktır. " dedi.

TKDK DESTEKLERİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nın tarım sektöründe özel teşebbüs gücünü artırıcı destek ve öngörülerinin fevkalade önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, Avrupa Birliği Katılım öncesi Yardım aracı Kırsal Kalkınma Programı olan IPARD desteklerinin il besici ve çiftçisi tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ET BORSASI PROJESİ

Erzurum'da At Yetiştiriciliğini hayata geçirecek olan Hipodrom Projesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Erzurum'a müjdelenen Et Borsası Projelerinin uygulanmasıyla birlikte Erzurum'un Ülke tarım gündeminde ilk sırayı alacağını savunan Milletvekili Aydemir, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Erzurum'un tarımsal bazlı kalkınması noktasında ufuk çiziyor. Kurumun eğitim ve tanıtım çalışmaları bölgedeki tarım kesiminin yeni desteklerden yararlanması odağında yeni bir sinerji oluşturuyor. Hükümetimizin tarım sektöründeki samimi ve çağdaş açılım ve yaklaşımını tarım sektöründe yer alan özel sektörümüz, çiftçi ve besicimiz de paylaşmalı, TKDK'nın desteklerinden yararlanmalıdır." dedi.

Aydemir’den Ekonomi’de ‘Erzurum Modeli’ Vurgusu

Aydemir’den Ekonomi’de ‘Erzurum Modeli’ Vurgusu

Aydemir’den Ekonomi’de ‘Erzurum Modeli’ Vurgusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim