• BIST 9530.47
  • Altın 2476.256
  • Dolar 32.4888
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Aydemir: ‘Şüheda Ervahı Rehberimizdir’

Aydemir: ‘Şüheda Ervahı Rehberimizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, şehitliğin en yüce mertebe olduğunu belirterek, "Onlar var ki varız, onlara minnettarız. Onlar aziz milletimizin...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, şehitliğin en yüce mertebe olduğunu belirterek, "Onlar var ki varız, onlara minnettarız. Onlar aziz milletimizin duasıdır. Onlar mukaddes vatanımızın rahmet niyazıdır. Onlar devletimizin bekasıdır. Şükranımız, minnetimiz ve selamımız onlar içindir." dedi.

AYDEMİR'DEN SELAMLAMA

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde söz alarak, AK Parti iktidarlarının iç güvenlik yaklaşım, yatırım ve çalışmalarını paylaştı.

Konuşmasına şüheda selamlaması ile başlayan Aydemir, " Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin dirliği için can verme sırrına eren şehitlerimizi rahmet; varlığını mukaddes bir davaya vatan, millet ve devlet yoluna adayan gazilerimize şükran ve minnetle anıyorum. Onlar var ki varız, onlara minnettarız. Onlar aziz milletimizin duasıdır. Onlar mukaddes vatanımızın rahmet niyazıdır. Onlar devletimizin bekasıdır. Şükranımız, minnetimiz ve selamımız onlar içindir." dedi.

ŞÜHEDAYI AKİF'ÇE TARİF

Vatanın bölünmez bütünlüğü, Milletin birliği, devletin dirliği için canlarını feda eden şehitlerin Türk Milleti için ufuk oluşturduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, " Millet için, vatan için tarihin ender kaydettiği bir destanı yeniden telif eden, kardeşi kardeşe düşman ederek hain bir senaryoyu sahnelemeye kalkışanlara karşı cansiperane bir mücadele kaydeden ve bu mukaddeslerimiz için can feda eden, millî şairimiz Akif'in kaydettiği gibi tarihe sığmayacak bir duruş gösteren güvenlik güçlerimizi, hiçbir sitayiş ve övgü kelimesi anlatmaya ve tarife yeterli olmaz. Yine, Akif'çe ifadeyle: "Onları ancak ve ancak ebediyetler istiap edecek." Bu millet onları ebediyen şükran, minnet ve rahmetle anacak. Aziz şühedamızın ervahı sonsuza dek ufkumuz olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

EFKAN ALA, DEVLET ADAMLIĞINDA BİR UFUK

İçişleri Bakanı Efkan ala'nın terörle mücadelede yüksek bir devlet adamlığı üslubu sergilediğini kaydeden Milletvekili Aydemir, "Ülkemizin birliği ve dirliği yolunda kaydedilen mücadelenin ruh, vicdan ve haysiyetini; devletimizin bölünmez bütünlüğümüz noktasındaki dirayetini yüksek bir devlet adamlığı üslubu içinde ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala'ya milletimizin şükran hislerini sunuyorum. Sayın Bakanın bu millete has irfanı, izanı ve basiretiyle iç güvenliğimiz konusunda sergilediği yönetim her türlü takdirin üstündedir. Halkımızın minnet hislerine tercüman olarak Sayın Ala'ya minnettarlığımızı sunmanın bir vazife olduğunu vurgulamak isterim. Bu milletin yüreğini, dimağını temsil eden, halkın millî birlik ve beraberlik noktasındaki hassasiyetini icraatları ve yönetimiyle ortaya koyan, iç güvenlik konusunda fevkalade mühim tasarruf ve öngörüleriyle tarih yazan, terörle mücadele kapsamında yüce milletimizin vicdan disiplinini de yansıtarak zalimle mazlumun tefrikinde özel bir çaba gösteren Sayın Bakanımız Efkan Ala'nın siyasi tarihimiz şeref levhasında yer alacağından kuşkumuz yoktur. " ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

İçişleri Bakanı Ala'nın paralel yapıyla mücadelede etkin ve kararlı bir yol haritası izlenmesinde öncü olduğu, dadaş meşrebiyle izah bulacak bir dirayet sergilediğini aktaran Aydemir, " Ülke siyasi hayatında tıpkı 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat gibi kazınmış kara bir gün, bir darbe girişimi olan 17 Aralık 2013 tarihinde polis ve yargı içine gizlenmiş çetenin darbe teşebbüsünün önünde, paralel bir ihanet çetesi karşısında palandöken gibi duran; Türkiye'nin bağımsızlığına, milletin kazanımlarına saldıranların, devletin kriptolu telefonlarını dinleyenlerin, Türkmenlere, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren MİT tırlarını durduranların; iftirada, kumpasta, ihanette sınır tanımayanların ipliklerini pazara çıkaran Sayın Ala'ya milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum, Allah yar ve yardımcısı olsun. Bilvesile paralel yapılanma içinde bu yüce millete ihanet edenleri adalet ve tarihin affetmeyeceğini, millet vicdanında daima ve daima nefretle anılacaklarını kaydetmek istiyorum." dedi.

TÜRKİYE DÜNYADA YÜKSELEN DEĞER

Türkiye'nin AK Parti iktidarları tarafından gerçekleştirilen atılımlarla Dünya'da yükselen bir değer olduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, " 2002'den bugüne sosyoekonomik reformlarla "Yeni Türkiye" hedefi noktasında kararlı bir süreci başlatan AK Parti iktidarları, İçişleri Bakanlığı bazında da çağdaş yenilikleri ve ilkleri hayata geçirmiş, "önce insan" ekseninde verilen hizmetlerle insanımızın refah içinde ve kaliteli bir yaşam sürmesine, geleceğini planlayabilmesine imkân ve fırsatlar sunmuştur. AK davamızın halka yaklaşımı babında bu hizmetlerden bazılarını hatırlatmakta fayda görüyoruz." diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PROJELERİ

2002'den günümüze AK Parti iktidarları döneminde, İçişleri Bakanlığı bazında hayata geçirilen projelere değinen Milletvekili Aydemir şunları kaydetti, "81 ilde uygulanmakta olan MOBESE sistemi, nüfus sayımlarında ilkellikten çağdaşlığa geçişin simgesi olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gibi, içişlerinde ezber bozan atılımlar AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirilmiştir. Özellikle, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi başlı başına bir reformdur. Halkı evlerine kapatarak gündelik yaşamından ve özgürlüklerinden koparan genel nüfus sayımı dönemleri, insanlarımızın hayatından günlerinin çalındığı dönemleri unutmadık. Bugün gelinen noktada adrese dayalı bir sistemle insan onur ve özgürlüğü korunarak yapılan sayım üslup ve yöntemi aslında Türkiye'nin AK Parti iktidarları döneminde nerelerden nereye vardığının da en bariz ölçütlerinden biridir. Nüfus ve vatandaşlık idaresi bazında hayata geçirilen bu reform, ülkemizde insanlarımıza yönelik sosyoekonomik tespitlerin yapılabilmesine de imkân tanımış, iktisadi gelişmelere de referans olmuştur.

MERNİS, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, Kimlik Paylaşımı Sistemi gibi projeler de halkımızın büyük beğeni ve takdirini kazanan, insanlarımıza yapılmış yatırım ve hizmetlerin başında gelmektedir.

AK Parti iktidarları döneminde başlatılan sivil toplum ve inisiyatifin kendini ifade, kendi gerçeğini ortaya koyma açılımı demokrasimiz için bir milattır. Sivil toplum, Dernekler Yasası'nda yapılan değişiklikler ve yeni imkân ve fırsatlarla çağdaş normlara kavuşmuş, halkın nabzı tutulur hâle gelmiş, STK'lar ülke ufkuna katkı sağlayan öngörü, tespit ve görüşlerini paylaşma imkânı elde etmiş ve böylelikle ülkemiz menfaatleri zemininde bir beyin fırtınası estirilmiştir.'

AK PARTİYLE GELEN ZİHNİYET DEĞİŞİMİ

Konuşmasında AK Parti iktidarları döneminde, madde planında olduğu gibi mana babında da bir reform, bir zihniyet değişimi yaşandığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Toplum Destekli Polislik yaklaşımını paylaştı.

DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASI

Aydemir, "AK Parti iktidarları döneminde insana saygı esasında devlet ve millet kaynaşması gerçekleşmiştir. Polis ve jandarmamızın halka yaklaşımı ve hizmet sunum üslubu insani bir boyut kazanmıştır. Güvenlik güçlerimiz için sempati kanalları açılmış, her türlü hizmette halka şefkat ve merhamet yaklaşımı esas hâline getirilmiştir. Polis ve jandarmamız, korku ve endişenin değil, güvenilirliğin ve güvenin temsilcileri olmuşlardır. Bu bir mantalite değişimi ve reformudur, insana, yaratılmışların en şereflisi olduğunu hatırlatmaktır. Bakın, bu babda bir örnek verelim: AK Parti iktidarları döneminde hayata geçirilen "Toplum Destekli Polislik" olarak kaydedilen bir hizmet açılımı vardır. Bu hizmet bir ilktir. Toplum Destekli Polislik, polisimizin suç gerçekleşmeden önce kendiliğinden ve proaktif bir anlayışla harekete geçmesidir. Suçla mücadele ve güvenlik politikalarının uygulanmasına toplumun katılım ve desteğinin sağlanmasına dayanan bu tarihi adım öncelikle toplumsal beklenti ve taleplerin karşılanmasında odak noktası oluşturmaktadır. Toplum Destekli Polislik'te bir Türkiye modeli oluşturulmuş, bu uygulama toplumun büyük ilgisine ve desteğine mazhar olmuş, benimsenmiş, halkın güvenlik hizmetlerinden memnuniyetini artırarak toplumun polise olan bakışında olumlu yönde önemli gelişmelere yol açmıştır. Güvenli hayat ve güvenli gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı da Bakanlığımızın hayata geçirdiği reformlardan biridir." dedi.

'ÖNCE İNSAN" HASSASİYETİ

AK Parti iktidarları sürecinde tüm alanlarda olduğu gibi, içişlerinde de "önce İnsan" ekseninde hizmet üretildiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, "Biz, burada özellikle şunu vurgulamak istiyoruz: 2002'ye kadar karakol ve polis ikilemi arasına sıkıştırılmış, dar ve sosyalite açısından çapsız bir konuma mahkûm edilen güvenlik hizmetleri artık küresel gerçekler ve çağdaş normlarda sunulmaktadır. Hizmette sosyal hassasiyetler öne çıkmış, toplumsal vicdan ve haysiyet özel bir dikkat ve saygı görmeye başlamıştır. Artık, polisimiz silah ve kelepçe ile değil, sosyal yaklaşımları, insani yaptırımlarıyla tasvir edilmektedir. Karakollarımız dayağın, işkencenin mekânı olmaktan, toplumsal güvenlik noktaları hâline getirilmiştir. İçişleri Bakanlığı yürüttüğü sosyal projelerle gündemimizdedir. Yukarıda da kaydettiğimiz gibi, AK Parti iktidarları döneminde hayat bulan bu hizmet anlayışı "önce insan" odaklıdır." kaydını düştü.

DESTEK VURGUSU

Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmanın son bölümünde,'Ülke gündeminde terörün öncelikli bir hâlde bulunduğu, hassas bir dönemden geçilen bu günlerde hepimizin görevi, İçişleri Bakanlığımız ve bu merkezde kaydedilen güvenlik hizmetlerine yürekten moral desteği vermek olmalıdır." Hatırlatmasını yaparak, " Hayatlarını bizim için, bu toplum için, millet, vatan ve devlet için feda edenlere minnet ve şükranlarımızı her vesileyle göstermek borcumuzdur. Bir kez daha vurguluyorum: Onlar var ki varız. İçişleri Bakanımız, değerli devlet adamı Sayın Efkan Ala'nın şahsında, güvenlik güçlerimizi verdikleri destansı mücadeleden dolayı bir kez daha kutluyor, milletimizin duasını ve selamını sunuyor, Bakanlığımız bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Aydemir: ‘Şüheda Ervahı Rehberimizdir’

Aydemir: ‘Şüheda Ervahı Rehberimizdir’

Aydemir: ‘Şüheda Ervahı Rehberimizdir’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim