• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Aydemir: “Milli İrade Yegane Gücümüzdür”

Aydemir: “Milli İrade Yegane Gücümüzdür”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 23 Nisan 1920 tarihinin Milli azim, kararlılık ve iradeyi ifade ettiğini kaydederek, "Dünya tarihinin emsalini...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 23 Nisan 1920 tarihinin Milli azim, kararlılık ve iradeyi ifade ettiğini kaydederek, "Dünya tarihinin emsalini az göstereceği, bir kutlu dirilişle Kurtuluş Destanı yazan gazi ve şühedamızı, Milli egemenlik ve değerlerini 96 yıl önce TBMM ile abideleştiren, Milli irade temsilcilerini şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz." dedi.

AYDEMİR MESAJ YAYIMLADI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajından, "Milli iradenin yegane adresi olan yüce Meclisimizde, milli irade üzerinden fikir, teşebbüs ve inanç engellerini kaldıran bir hizmet davasının mensubu olmak şerefiyle, TBMM'nin 96'ıncı kuruluş yıldönümünü milli iftihar, heyecan ve coşkuyla kutluyoruz." ifadelerine yer verdi.

13 YILLIK SÜREÇ

Özellikle Son 13 yıllık süreçte, TBMM'nin kuruluş ruhunu ortaya koyan, tarihi adımlar atıldığını, milli irade üzerindeki vesayetlerin kaldırıldığını kaydeden Milletvekili Aydemir, "Bu vesile ile, 3 Kasım 2002'den 1 Kasım 2015'e, milli iradenin tüm unsurlarıyla kaydı noktasında, yine bir milli vicdan ve haysiyet ile özel hassasiyet sergileyen AK Parti'nin TBMM'nin ifade ettiği değerler bütününün teminatı olduğunu vurgulamak istiyorum." dedi.

MİLLİ İRADE ESASI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Devletimizin temelleri atılırken "milli irade" esas alınmıştır, bekası da "milli irade" ile sağlanacaktır. Türkiye'nin son 14 yılda kurduğu demokratik istikrarı korumak, millet iradesini en açık şekilde yönetime yansıtmak ve hukukun üstünlüğünü tam manasıyla hayata geçirmek büyük bir önem taşımaktadır. " tespit ve vurgusunu yürekten paylaştıklarını söyleyen Milletvekili Aydemir, "TBMM'nin kuruluş, milli iradenin diriliş dönemi olan 23 Nisan 1920'nin tüm manası ve kaydı ile çocuklara armağan edilmesi ve ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak idrak edilmesi özel bir önem taşımakta, milli irade ülküsünün ilelebet sürdürülmesi noktasında bir kararlılığı kaydetmektedir." dedi.

KUTLAMA

Milletvekili Aydemir, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, milli coşku ve heyecanı paylaşıyoruz. TBMM'de ortaya konan iradeyle, milli bütünlük, birlik ve dirliğimizin ilelebet süreciğine imanımızı yineleyerek, Meclisimizin kuruluşundan bugüne, milli egemenlik ve hakimiyete hizmet edenlere şükran ve saygılarımı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm gazi ve şühedasını, 1. Meclis üyelerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." mesajını verdi.

Aydemir: “Milli İrade Yegane Gücümüzdür”

Aydemir: “Milli İrade Yegane Gücümüzdür”

Aydemir: “Milli İrade Yegane Gücümüzdür”

Aydemir: “Milli İrade Yegane Gücümüzdür”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim