• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Aydemir: “Mevlid Kandili, Tefekkür Vaktidir”

Aydemir: “Mevlid Kandili, Tefekkür Vaktidir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Mevlid Kandili'nin, Tüm İslam Coğrafyası'nda, Rahmet Elçisi Hazreti Peygamberimizin mesajlarını anlamak, O'nun...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Mevlid Kandili'nin, Tüm İslam Coğrafyası'nda, Rahmet Elçisi Hazreti Peygamberimizin mesajlarını anlamak, O'nun vasıtasıyla insanlığa müjdelenmiş Kuran-ı Kerim'deki "Bütün Müminlerin kardeştir" hakikatinde iman tazelemek zamanı olduğunu kaydetti.

İSLAM COĞRAFYASI RAHMETTE BULUŞMALI

Aydemir, "Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hazreti peygamberimizin(SAV) dünyaya teşrifini Mevlid Kandili şeklinde devamlı surette kutlanan bir dini bayram gecesi haline getirmek anlayışını İslam Alemi'ne taşıyan milletimiz, bu kutlu zaman dilimi içinde birlik ve beraberlik odağında, yüreklerini buluşturmalıdır" dedi.

TEFEKKÜR VE RUH TAZELEME İKLİMİ

Yayımladığı tebrik mesajında, Bir manevi ve milli saygı ve inanış abidesi halindeki Mevlid Kandili'nin, ilahi manada bir tefekkür, sorgulama ve ruh tazeleme iklimi olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Mevlid Kandili vesilesiyle, gerek Hazreti Peygamberimizin(SAV) alemlere rahmet olarak gönderilmesi hakikatini ve gerekse O'nun tebliğ ettiği mesajları yeniden hatırlamak, bu çerçevede tefekkür etmek ve manasında anlamak durumundayız. Özellikle, içinde bulunduğumuz şu günlerde, kardeşi kardeşe düşman ettirmek, gönül gönüle tutulmuş safları bozmak isteyenlerin her türlü hain çabaları sergiledikleri ortamda, O'nun ilettiği rahmet ve kardeşlik mesajına ruhumuzu adamalıyız" vurgusunu yaptı.

İLAHİ MESAJLARI PAYLAŞMA VAKTİ

Mevlid Kandili'nin müstesna bir zaman dilimi olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, "Biz, bu kutlu zamanı sadece bir tebrikleşme fırsatı olarak değil, aynı zamanda Hazreti Peygamberimizin(SAV) ilettiği ilahi doğruları hatırlama ve paylaşma vesilesi olarak görüyoruz. "dedi.

MİLLETİMİZİN RUHU O'NUN SEVGİSİYLE ŞEKİLLENMİŞTİR

'Milletimizin yüreği Peygamber sevgisi ile kaplı, ruhu O'nun sevdasıyla şekillenmiştir." diyen Milletvekili Aydemir, "Hazreti Peygamberimizin (SAV) "Elbette İstanbul fethedilir, orayı fetheden emir, ne de güzel emirdir ve de bu asker ne de güzel askerdir." övgüsünü kazanmış bir milletin mensupları olarak, O'nun tebliğ ettiği doğrulara dikkat kesilmeli, birlik ve beraberlikte rahmet olduğu hakikatinde imanımızı tazelemeli, kardeşliğimize halel getirmek isteyen bozgunculara fırsat vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

ADI GÜZEL, KENDİ GÜZEL…

Mesajında Yunus Emre'nin, "Mümin olanların çoktur cefası/Ahirette olur zevk ü safası/On sekiz bin alemin Mustafa'sı/Adı güzel, kendi güzel Muhammed" dizelerini paylaşan Milletvekili Aydemir, "Mevlid ufkunda, kardeşlik ahd ve kararlılığımızı yenilemeliyiz. Birbirimize Yunusça nazarlarla bakmalı, birbirimizi Mevlanaca anlamalı, Alvarlı Efece hassasiyet sergilemeliyiz." vurgusunu yaptı.

TEBRİK

Mevlid Kandili'nin Hazreti Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi gerçekler odağında ihya ve idrak edilmesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, "Mevlid Kandili münasebetiyle vatan için can verme sırrına eren şühedamızı bir kez daha rahmet niyazıyla anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Tüm İslam Alemi'nin Kutlu Doğum müjdesinde yoğunlaşan idrak ve sevincini paylaşıyor, Mevlid Kandili'ni tebrik ediyoruz " dedi.

Aydemir: “Mevlid Kandili, Tefekkür Vaktidir”

Aydemir: “Mevlid Kandili, Tefekkür Vaktidir”

Aydemir: “Mevlid Kandili, Tefekkür Vaktidir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim