• BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Aydemir: İHL’ler Eğitimde Ortak Değerimizdir

Aydemir: İHL’ler Eğitimde Ortak Değerimizdir
Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "İmam Hatip Liseleri toplumun aydınlatılmasına, zihni ve moral değerler odağında tenvirine büyük katkı...

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "İmam Hatip Liseleri toplumun aydınlatılmasına, zihni ve moral değerler odağında tenvirine büyük katkı sağlıyor, vatan savunmasının en emin yolu olan eğitim fonksiyonunu yerine getiriyorlar. "dedi.

ERZURUM İMAM HATİPLİLER PLATFORMU

Erzurum imam Hatipliler Platformu 2016 Zirvesi'ne katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İmam Hatip Liselerinin Türk Eğitim Sistemindeki vizyonunu paylaştı, önemine değindi. İmam Hatip Liselerinin değerler eğitimi noktasında, gençlere ve dolayısıyla topluma gücünü maziden alan özel bir sinerji kazandırdığına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, "İmam Hatip Liseleri iftiharla kaydetmek gerekir ki, milli ve manevi dinamizmimizin kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

TANIMLAMA

Konuşmasında eğitim tanımlamasına yer veren Milletvekili Aydemir, "Müsteşrik bir feylesof "Eğitim görmüş bir halkı idare etmek kolay, köleleştirmek imkansızdır." diyor. Elhak doğrudur. Böyle olduğu içindir ki, bir başka düşünür, "Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin." notunu düşüyor. Eğitim, eğitim, eğitim..Geleceğine yol bulmak isteyen toplumların vazgeçilmez önceliği. " dedi. Milletvekili Aydemir, Türkiye'de eğitim vizyonu için de İmam Hatip Liselerinin özel bir önem ve değer ifade ettiğine dikkat çekti.

İHL'LER VE FONKSİYONLARI

Aydemir, "İmam Hatip Liseleri, toplumun aydınlatılmasına, tenvirine büyük katkı sağlıyorlar, vatan savunmasının en emin yolu olan eğitim fonksiyonunu yerine getiriyorlar Bütün eğitim kurumlarımız çok değerli ancak İmam Hatiplerin diğer eğitim kurumlarımızdan farklı yönleri var. " diye konuştu.

28 ŞUBAT HATIRLATMASI

Yakın geçmişte 28 Şubat zulmü yaşandığına, İmam Hatiplilerin büyük bir zulme uğradığına atıfta bulunan Milletvekili İbrahim Aydemir, "Malumunuz imam hatipliler çok zulme uğradılar, aldıkları manevi eğitimin farzı noktasında sabrettiler. Hüzünlendiler, ne ki, ümitsizliğe kapılmadılar, karamsar olmadılar. Merhametlilerin en merhametlisinden ümitlerini asla kesmediler. "Kaderin üstünde mutlaka bir kader vardır" diyerek, direndiler, mücadele ettiler. Hiçbir şey yapamadıkları zamanlarda seccadelerine sığındılar. " dedi.

İNANÇ, FİKİR VE TEŞEBBÜS HÜRRİYETİ

Türkiye'de 2002'den itibaren inanç, fikir ve teşebbüs hürriyeti noktasında reformlar gerçekleştirildiğini, yıllarca bir eğitim zulmüne muhatap kılınan imam Hatiplilerin kendilerini ve aldıkları değerler eğitimini ifade eder konuma kavuştuğuna vurgu yapan Milletvekili Aydemir, " Geldiğimiz nokta, niyazların kabul gördüğüne işarettir. İmam Hatip Okulları ülkemizin yüz akı kurumları haline geldiler, mensupları, mezunları ülkemiz yönetiminde zirve noktalara geldiler. İmam Hatipleri hayata geçirenlere medyunu şükranız. " sunumunu yaptı.

TARİHE GEÇEN HAK MÜCADELESİ

İmam Hatip Liselerinin tarihsel yeniden diriliş ve hak elde ediş mücadelesine de değinen Milletvekili Konuşmasının son bölümünde, İmam Hatiplerin fonksiyonlarını elde etmesi yolunda büyük emekleri bulunan Merhum Başbakan Adnan Menderes ve o dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'ye rahmet niyazında bulundu.

MENDERES VE İLERİ'YE RAHMET NİYAZI

Milletvekili Aydemir, "1951 yılında imam okullarını tekrar açan, milleti okullarıyla buluşturan, milletin adamı, demokrasi mücadelesinin abidevi şahsiyeti merhum Adnan Menderes'e, onun Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'ye bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Başta Celalettin Ökten hocamız olmak üzere imam hatiplerin bugünlere ulaşmasında emeği geçen herkese, siyasetçisinden idarecesine, eğitimcisinden hayırseverine kadar tüm imam hatip gönüllülerine teşekkür ediyoruz, rabbim onlardan razı olsun, mekânları cennet olsun. " dedi.

Aydemir: İHL’ler Eğitimde Ortak Değerimizdir

Aydemir: İHL’ler Eğitimde Ortak Değerimizdir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim