• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Aydemir: ET Borsası Erzurum’u Ayrıcalıklı Kılacak

Aydemir: ET Borsası Erzurum’u Ayrıcalıklı Kılacak
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Erzurum ekonomisinde tarımın öncelikli sektör olduğuna işaret ederek, sektörde yer alan tüm paydaşların bir katma...

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Erzurum ekonomisinde tarımın öncelikli sektör olduğuna işaret ederek, sektörde yer alan tüm paydaşların bir katma değeri ifade ettiğini, tarımsal kalkınmada ufuk oluşturma ve sinerji sağlama adına görüş ve tespitlerinin ayrıcalıklı ve önemli olduğunu söyledi.

AYDEMİR KASAPLAR ODASI'NI ZİYARET ETTİ

Erzurum Kasaplar odasını ziyaret ederek Başkan Kenan Ejder ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Milletvekili Aydemir, Oda mensuplarının beklentilerini kayıt, görüş ve öngörülerini tespit ederek Erzurum'un tarımsal hedefleri ve DAP ekseninde, AK Parti'nin hizmet vizyonunu paylaştı.

KASAPLAR ODASI MENSUPLARIYLA İSTİŞARE

Oda mensuplarının et sektörüne ilişkin sorunlarını aktardığı görüşme sonrasında bir açıklama yapan Milletvekili Aydemir, kendisine iletilen her meseleyi Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı platformuna taşıyacağını belirtti.

AYDEMİR DEĞERLENDİRME YAPTI

Yaptığı değerlendirmede, Erzurum ekonomisine yön veren her meslek teşekkülünün, ekonomik değerler bütününde ortak aklı ifade ettiğini aktaran Milletvekili Aydemir, "Erzurum paydasında buluştuğumuz odalarımızın kaydettiği tespitleri, ekonomimizin geleceği, sosyal ve ekonomik performansımızın güçlenmesi noktasında birer reçete olarak algılıyor ve önemsiyoruz." dedi.

TKDK DESTEKLERİ

Değerlendirmesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) tarafından hayata geçirilen desteklere de değinen Milletvekili Aydemir, süt ve besi hayvancılığının güçlenmesi adına verilen desteklerin Kasaplar Odası da dahil olmak üzere tüm ekonomik STK ve Meslek teşekküllerince değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

KALKINMA UFKU VE TKDK

TKDK desteklerinin Erzurum ekonomisi için hayati önemde bulunduğuna vurgu yapan Aydemir, "Bu desteklerin değerlendirilmesi, proje üretilerek yatırımlara dönüştürülmesiyle birlikte Erzurum tarım sektöründe emek-yoğun istihdam alanları oluşacaktır. Biz hep, tarım sektörünün öncelikli olduğu ve zihni, mali yoğunlaşmanın bu alanda olması gerektiğini söylüyoruz. Tarımsal potansiyel ve kaynaklarıyla, ülke tarım vizyonunda bir değeri ifade eden Erzurum'da, kalkınmanın adresi budur." dedi.

TÜRKİYE ET BORSASI ERZURUM'DA ŞEKİLLENİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından müjdelenen Türkiye Et Borsası'nın Erzurum'da kurulmasının, il tarım sektörünü güçlendirmesi yanında ulusal bazda da ifade bulur hale getireceğine işaret eden Milletvekili Aydemir, bu yatırımın il tarihinde bir ilk olduğunu, Erzurum'a AK yaklaşımı ortaya koyduğunu bildirdi.

ERZURUM YÖNLENDİRİCİ ROL OYNAYACAK

Borsanın kuruluşuyla birlikte Kasaplar Odası özelinde de ifade bulan besi hayvancılığının gelişeceği ve Erzurum'un Türkiye et piyasasını yönetip yönlendireceğini kaydeden Milletvekili Aydemir, "Bu tarihi adımı paylaşmak, güç katmak adına TKDK desteklerini mutlaka değerlendirmek durumundayız." dedi

Erzurum'un önemli tarımsal işlev ve fonksiyonları bulunan Oda ve meslek teşekkülleri, STK'ları ile birlikte DAP Bölge idaresi Başkanlığının merkezini barındırdığına işaret eden Aydemir, "2023 hedefinde, Erzurum, ülke tarımının güç odağı olacaktır.'

Aydemir: ET Borsası Erzurum’u Ayrıcalıklı Kılacak

Aydemir: ET Borsası Erzurum’u Ayrıcalıklı Kılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim