• BIST 9727.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Aydemir: ‘Erzurum, Sporda AK Sayfa Açmıştır’

Aydemir: ‘Erzurum, Sporda AK Sayfa Açmıştır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'un sosyo ekonomik performansındaki yükselişin sportif başarılarla da ifade bulduğunu kaydederek, Eğitim,...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'un sosyo ekonomik performansındaki yükselişin sportif başarılarla da ifade bulduğunu kaydederek, Eğitim, Sağlık, Kültür şehri olarak cazibe oluşturan Erzurum'un bir spor kenti farkındalığı sürecinde bulunduğunu söyledi.

ERZURUM ADINA POZİTİF SİNERJİ

Kış Spor ve Turizminde barındırdığı imkan ve tesislerle bir Dünya Kenti vizyonu kazanan ilin, sporun diğer alanlarında da başarılarla öne çıktığını, bu sevindirici gelişmelerin Erzurum'u ulusal gündeme taşıdığını belirten Milletvekili Aydemir, "Erzurum'un kazandığı bu pozitif sinerjiyi korumak ve artırmak adına katkı sunan herkes ve herkesime minnettarız" dedi.

'ERZURUM ÜLKE SPOR GÜNDEMİNDE'

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 2'inci Lige çıkması, Narmanspor Kadın Buz Hokeyi takımının Türkiye 2'incisi olmasından sonra Hentbolda Aziziye Belediyesi Termalspor'un Süper Lige yükselmesi sürecinin iyi okunup, doğru değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, "Erzurum 2016 yılında sporun çeşitli alanlarında Türkiye'nin öne çıkan tek ili durumundadır. Bu başarı Erzurum'un, Erzurumlunundur." ifadelerini kullandı.

TERMALSPOR'UN BÜYÜK BAŞARISI

Aziziye Belediyesi Termalspor Hentbol Takımının Süper Lige yükselmesinin, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yönetimindeki kararlı, istikrarlı ve ciddi çabaların sonucu olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Bu büyük başarı Erzurum'a dört önemli kazanım taşımıştır. Birincisi Erzurum'un milli ve manevi manasını ifade eden Aziziye adının sporda da ülke gündemine kazınmasıdır. İkincisi bir ilçemizin sporda özelliklerini ortaya koyması ve marka olmasıdır. Üçüncüsü Erzurum'un gelişmekte ve ilgi alanı büyümekte olan Hentbol'da bir cazibe merkezi haline gelmesidir. Ve belki de en önemlisi olan dördüncü kazanım kaynak, imkan ve potansiyeli ile Aziziye'nin Termal ve Sağlık Turizmi alanında tanıtımıdır. Klasik Belediyecilikte olduğu gibi sosyal belediyecilik odağında da yeni bir başarıya damga vuran Belediye Başkanımız Sayın Muhammed Cevdet Orhan'ı, Termalspor Hentbol ekibi yönetici ve teknik ekibini, Erzurum'u hentbolda manşet il haline getiren sporcu kardeşlerimizi kutluyor, Aziziyelilerin ve dolayısıyla Erzurum'un sportif coşku ve heyecanını paylaşıyoruz." dedi.

ERZURUM ADINA SPORDA AK SAYFA

Sportif başarıların tesadüfler sonucu olamayacağı, sosyal ve ekonomik gelişme karşılığı olmadan spor alanında markalaşma sürecinin başlayamayacağının altını çizen Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları dönemindeki sportif atılımlara dikkat çekerek, "Bu sportif başarıların oluşumu, Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum'a armağan ettiği Kış Spor ve Turizm yatırımlarının neticesidir. Başarı trendi de Sayın Başbakanımızın Erzurum'a olan özel hassasiyet ve yaklaşımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklerinin ürünüdür. Erzurum adına sporda AK Sayfa açanlara, AK Sinerji oluşturanlara, Sporda Erzurum adına geniş frekanslı başarı algısı kaydedenlere medyunu şükranız" yorumunda bulundu.

Aydemir: ‘Erzurum, Sporda AK Sayfa Açmıştır’

Aydemir: ‘Erzurum, Sporda AK Sayfa Açmıştır’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim