• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Aydemir: ‘Erzurum Gurur Coğrafyasıdır’

Aydemir: ‘Erzurum Gurur Coğrafyasıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sağlık eski Bakanı ve Milletvekili Prof.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sağlık eski Bakanı ve Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 23'üncü dönem Erzurum Milletvekili Sadettin Aydın ile birlikte Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman Eğitim Vakfı'nın düzenlediği "Sosyal ve Kültürel Birliktelik Gecesi'ne katıldı.

Etkinlikte başkentteki Erzurumlularla bir araya gelen Milletvekilleri Başkent'ten Erzurum'a bakış noktasında katılımcıların görüşlerini dinledi, Erzurum'la ilgili sosyo ekonomik kalkınma öngörülerini paylaştılar.

AK Parti Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu ile 23'üncü dönem Milletvekili Sadettin Aydın bir selamlama konuşması yaptı. Erzurumlu üst düzey bürokratların katıldığı gecede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ ise bir konuşma yaparak, Ülke geneli ve Erzurum'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AYDEMİR'DEN SELAMLAMA

Milletvekili Aydemir, selamlama konuşmasında, "Erzurumluluğun ifade ettiği, irfan, vicdan ve basiretin odağı, Erzurumluluk manasının kaydettiği Yüksek izan ve tefekkürün otağı ve Erzurumluluk tarifinin ortaya koyduğu değerlere kaynaklık eden dadaşları ve bu aziz Erzurum coğrafyasının bir Vakıf etrafında yüreklerini birleştirmiş değerli mensuplarını dadaş yüreğiyle selamlıyorum." dedi. Aydemir, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hakka vuslatının 79'uncu yılı dolayısıyla katılımcıları Fatiha okumaya davet etti.

BAŞKENT'TE ERZURUMLULUK DURUŞU

Başkent'te Erzurumluluk duruşuna vurgu yapan Milletvekili Aydemir, "Yüksek ideal ve hedeflerimize adreslik eden başkentte Hınıslılık duruşuyla Erzurum'un manasını temsil eden değerli vakfınızda sizlerle birlikte olmaktan dolayı duyduğum sevinç ve memnuniyeti ifadeden acizim. Hınıslı kardeşlerimin bizim üstleneceğimiz görevleri ifadesi için, sözü terk edip, Hınıs irfanına edep içinde sükuta dönüyoruz. Sözleri sözümüz, verecekleri görev vazifemizdir. Hınıs'ın mana ambiyansını oluşturan Kanaat önderlerini rahmet ve saygıyla anıyor, Şahabettin'den Ovakozlu'ya, Ova Çevirme'den Halil Çavuş'a, Kahkikten Molla Çavuş'a kadar Hınıs coğrafyasını, bu aziz ilçenin ruhunu temsil eden siz kardeşlerimi muhabbet ve hürmetle selamlıyorum." dedi.

Milletvekili Aydemir, Katılımcılar onuruna verilen yemekten sonra "Şükür, milyon kere milyon şükür.../ Nan'a nimete, dine devlete,/Yediğimiz, içtiğimiz Helaldir inşallah, /Gideriz hep beraber cennete" duasını yaptı.

AYDEMİR AÇIKLAMA YAPTI

Etkinlik sonrasında bir açıklama yapan Milletvekili Aydemir, "Hınıs, bizim için özel anlam taşıyan bir coğrafya. Hınıslılığı, milli ve manevi babda özel bir kimlik olarak gördüğümü kaydedeyim. Tek başına bile hususi manalara sahip bir coğrafya. Hınıslılık yüksek değerleri temsil etmek, yaşamak ve yaşatmak demek..Hınıslılık ortak kıymetlerimize özel dikkat, hassasiyet ve haysiyetle yaklaşmak demek..Hınıslılık, dadaşlıktan beslenmiş bir irfan kaynağı demek.Ve Hınıslılık birlikte rahmet vardır hadis şerifine iman etmişlerin, takdim ve temsil ettikleri bir adres demek." dedi.

GURUR COĞRAFYASI: ERZURUM

'Bazı yerleşim alanları vardır..Ekonomik değerleri, kapasiteleri yüksektir. Maddi manada zenginliğin adresidir.Türkiye'de böyle pek çok ilçe ya da yerleşim alanı sayabilirsiniz..Ne ki, maddi manada varlık, daimilik göstermez..Gün gelir ki iflas kapıyı çalar. Yoksulluk hakim olur. Ya da o ilçelerdeki ekonomik kaynaklar tükenir, değerler anlamsızlaşır ve sıradanlaşır." diyen Milletvekili Aydemir, "Ama bazı yerleşim yerleri vardır ki, kıymetleri ilelebet ön planda tutulur..Gurur duyulur, onur duyulur mensubiyetiyle.. Ufuk çizen beşeri sermayeleri, temsil ettikleri yüksek değerleri, yaradılanı yaradandan ötürü sevmek üzere bina edilmiş kültürleriyle gıpta edilen, özenilen ve mensubiyeti ile şeref duyulan bir coğrafyadır buraları..İşte Hınıs budur, Karayazı budur, Tekman budur, Karaçoban budur.. Uzundere, Tortum, Şenkaya, Narman budur. Hasılı Erzurum budur. " vurgusunu yaptı.

SİYASİ ANEKDOTLAR

Açıklamasında, Siyasette Hınıs'a değgin hatıralarını paylaşan Milletvekili Aydemir, "Ben, siyasete ilk atıldığımda Hınıs'la çıktım yola..Yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarımla birlikte Hınıs irfanından ve izanından beslendik.Kanaat önderlerinden, yüzleri hayatın her türlü halinde bile mütebessim kalan, yürekleri sıcak Hınıslılardan muhabbeti tedris ettik. 2002'den 2015'e kadar her siyasi niyet ve amelimizde önce bu aziz coğrafyanın konuğu olmak şerefine eriştik. Ve hamd ve şükür ile söyleyeyim, 7 Haziran'da da 1 Kasım'da da bizi milletvekilliğine taşıyan sonuçları Hınıs'ta Hınıslılarla paylaşmak şerefine nail oldum.

Çok yakin arkadaşlarım arasında bulunan Hınıslılar çıktığımız yolda temsil ettiğimiz Erzurumluluk davasında sadakat ve vefamıza kaynaklık ettiler. Omuzdaşımız, yoldaşımız, sırdaşımız oldular..

Hınıs Mektebinden aldığımız dersleri bizimle paylaştı, bizimle yaşadılar..Bu sebeple müftehir olarak vurgulayayım ki, Hınıs nefsim için bir muhabbet pınarı, bir vefa coğrafyasıdır. Her dem ve her zaman, ruhum ve benliğimle hizmetine amade olduğum kutlu bir durak. Açık ve net söyleyeyim..

Yüksek irfan ve kültür adresi olan Hınıs için, sosyal ve ekonomik bağlamda bir yol haritası oluşturmak,

Ya da tavsiyede bulunmaktan Hınıslıların feraset ve basireti önünde haya ederim.

Bizim yolumuz Hınıs Tefekkürünün ve ortak aklının ifade ettiği Erzurumluluk manzumesinin bize göstereceği yolda ilerlemek ve Hınıs ortak zeka ve aklının kaydettiği vurgulara yoğunlaşmaktır. Hınıslıların, bu değerler bütünü içindeki Hınıs'ın emrinde ve hizmetinde olmaktır. Bunu seçim döneminde her vesile tekrar ettim. Bugün yineliyorum. Bu kardeşlik coğrafyasına ait engin değerler deryasının götüreceği yere gitmeye hazırız. Hınıslıların yüksek görgü ve bakış açılarının telkin edeceği, ortaya koyacağı her türlü sosyal ve ekonomik kaklıma öngörüsüne teslimiz. Bizim, nefsim adına söylüyorum benim en asli ve kalbi görevim Hınıs'ın manasına layık biçimde kalkınma ve gelişmesi sürecinde, Hınıslıların yol arkadaşı olmak, kalkınma davalarına hizmet vermektir." dedi.

Aydemir: ‘Erzurum Gurur Coğrafyasıdır’

Aydemir: ‘Erzurum Gurur Coğrafyasıdır’

Aydemir: ‘Erzurum Gurur Coğrafyasıdır’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim