• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Aydemir: ‘Ala Türkiye’nin Gururudur’

Aydemir: ‘Ala Türkiye’nin Gururudur’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin yaptığı açıklamaya sert tepki göstererek,...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin yaptığı açıklamaya sert tepki göstererek, " İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala, dirayet, tecrübe ve karizmasıyla Türkiye'nin iftihar ettiği örnek bir devlet adamıdır" dedi.

TALİHSİZ BİR SÖYLEM

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa etmesine yönelik olarak, CHP sözcüsü tarafından yapılan açıklamanın, siyasi gündemi karartmak amaçlı olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, "Terörle kararlı bir mücadelenin yürütüldüğü, bölücü emellilerin ihanet çukuruna gömüldüğü, devletin dirliği ve milletin birliği yolunda tarihi bir duruşun sergilendiği bu günlerde, CHP sözcüsü tarafından yapılan açıklamayı talihsiz bir söylem olarak değerlendiriyoruz. Sayın Bakan Ala, yalnız, evladı olduğu toprakların değil, bütün Anadolu Coğrafyasının itimat beslediği, güven duyduğu müstesna bir devlet adamıdır. Onun terörle mücadelede sergilediği kararlılık, siyasi tarihimizin şeref sayfalarında yer alacaktır." dedi.

ALA ÖRNEK BİR DEVLET ADAMI

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, yönettiği sahada bir otorite olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, "Halkın güvenine mazhar, sevgisine muhatap olmuş, Sayın Bakanımızın başarılarını göz ardı etmek, sırf siyasi endişe ve hesaplarlarla istifa gibi yakışıksız bir çağrıda bulunmak, güneşi balçıkla sıvamakla eşdeğer bir yaklaşımdır. Biz Erzurum'dan, Sayın Ala'nın yol ve dava arkadaşları olarak, Böke'nin seslendirdiği çağrıyı üzüntü ve tepkiyle karşılıyor, Sayın Ala'ya, onun temsil ettiği davaya ve terörle mücadelede ortaya koyduğu ilkeli ve kararlı duruşa yüreğimizi adıyoruz." İfadelerini kullandı.

Aydemir: ‘Ala Türkiye’nin Gururudur’

Aydemir: ‘Ala Türkiye’nin Gururudur’

Aydemir: ‘Ala Türkiye’nin Gururudur’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim