• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Aydemir, ‘Akif’i Anlamayan, Değerlerimizi De Anlamaz’

Aydemir, ‘Akif’i Anlamayan, Değerlerimizi De Anlamaz’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy milletimizin sesi, istiklal Marşı milletimizin ufkudur. Akif'in vurguları milli ruhumuzun...

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy milletimizin sesi, istiklal Marşı milletimizin ufkudur. Akif'in vurguları milli ruhumuzun ifadesidir" dedi.

Bütün unsurları ve veçhesiyle Türk Milleti'ne yol haritası oluşturan istiklal Marşı'nın birlik ve beraberlik imanını kaydeden eşsiz bir milli manzume olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Dün olduğu gibi bugün de, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dikkat ve hassasiyetlerine teslimiz. Milli imanı en beliğ biçimde aktaran milli marşımız yüreğimizin sesi, ruhumuzun aynasıdır" kaydını düştü.

AYDEMİR MESAJ YAYIMLADI

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hakla vuslatının 79'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, istiklal Marşı başta olmak üzere Akif'in tüm eserlerinin genç nesiller tarafından iyi bilinmesi ve O'nun işaret ettiği milli bilince sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

O GÖKTEN DE, ADIN DA TEMİZDİ

Milletvekili Aydemir, İman şairi, büyük İslam Mütefekkiri Mehmet Akif'i "Toprak, sen kol kanat ol, öyle kucakla! /Bilmezsin, O gökten de, adından da temizdi! /Ey yeryüzü, ma'bet kesilip Allah'a yüksel /Koynunda yatan gölge bizim Âkif'imizdi!.." dizeleriyle tarif eden Şair ve Düşünce adamı Mithat Cemal Kuntay'ın tarifini bugün bir kere daha anlıyor ve paylaşıyoruz. Ve diyoruz ki, Akif'i bilmeyen ve anlamayan, bizi, yani milli ve manevi değerler bütünümüzü de anlayamayacaktır. Genç nesle düşen en mühim görevlerden birisi, İstiklal Marşı'nın manasında Merhum Akif'i bilmek, eserlerini okumak ve onun dikte ettiği hakikatleri bilmektir." dedi.

Aydemir, Akif'in eserlerini ifade eden Safahat'ın genç nesil için başucu eseri olması gerektiğini vurguladı.

İMANDIR O CEVHER Kİ İLAHİ NE BÜYÜKTÜR

Akif'e Milli Marşımızı yazdıran imana işaret eden Milletvekili Aydemir, "Merhum Akif'e İstiklal Marşı'nı yazdıran ilhamın kaynağı, Onun dizeleriyle, " İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/İmansız olan paslı yürek sinede yüktür.." gerçeğidir. "Şehamet dini, gayret dini ancak Müslümanlıktır/ Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır" hakikatidir." dedi.

TÜKÜRÜN MASKELİ VİCDANINA ASRIN TÜKÜRÜN

Bugün olduğu gibi dün de dayandığımız temelleri sarsmak, zedelemek ve yıkmak isteyenlerin olduğunu, Mehmet Akif'in bu durum karşısında genç nesillere, "Medeniyet denilen maskara mahluku görün/ Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün.." nasihatini verdiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, "Akif, "Bütün Müslümanlar kardeştir" ilahi mesajı çerçevesinde "Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır/Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır." diyerek, "Allaha dayan, saye sarıl, hikmete ram ol/Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol" nasihatinde bulunmuş, hepimiz için bir yol haritası çizmiş, ufkumuzu göstermiştir." ifadelerini kullandı.

HEY SIKILMAZ AĞLAMAZSAN BARİ GÜLMEKTEN UTAN

Suriye, Filistin, Irak ve Mymar başta olmak üzere İslam coğrafyasında, inananların yüreğine kan ve acı düşüren olaylar yaşandığını hatırlatan Milletvekili İbrahim Aydemir, bu duruma sessiz kalanlar ve ilgisiz duranlara karşı en ciddi uyarıyı Akif'in yaptığını belirterek, "Akif'in hayatta olduğu dönemlerde de yaşanan, İslam Coğrafyasındaki acı olaylar karşısında yaptığı," Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan/Hey sıkılmaz ağlamazsan bari gülmekten utan." çağrısı bugün de geçerlidir. Bu vurgular Milli Şairimiz ve Büyük İslam Mütefekkiri Mehmet Akif Ersoy'un bir basiret ve feraset ehli olduğunu ortaya koymaktadır. Onun, Medeniyet size çoktan beridir diş biliyor/Evvela parçalamak sonra da yutmak diliyor.." uyarısını hatırdan çıkarmamak zorunda ve durumundayız" dedi.

KORKMA SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN ALSANCAK

Türkiye üzerinde bölücü hain emellerini sahneye koymak isteyen güruha karşı da en imanlı ve yürekli duruşu İstiklal Marşı'nın temsil ettiğini hatırlatan Milletvekili İbrahim Aydemir, "Korkma Sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak/ Sönmeden Yurdumun üstünde tüten en son ocak" ifadesinin tarif ettiği iman üzerinde yüreğimizin sabit kalması niyazıyla, Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz." dedi.

Aydemir, ‘Akif’i Anlamayan, Değerlerimizi De Anlamaz’

Aydemir, ‘Akif’i Anlamayan, Değerlerimizi De Anlamaz’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim