• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Aydemir: 12 Mart Anadolu Coğrafyası’nın Kutlu Bir Vaktidir.

Aydemir: 12 Mart Anadolu Coğrafyası’nın Kutlu Bir Vaktidir.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Erzurum'umuzun 98'inci kurtuluş yıldönümünü coşkuyla kutluyor, Tarihin önsözüne kazınmış 12 Mart destanını...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Erzurum'umuzun 98'inci kurtuluş yıldönümünü coşkuyla kutluyor, Tarihin önsözüne kazınmış 12 Mart destanını yazan şühedamızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.." dedi.

'ŞÜHEDAYI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ'

Erzurum'un Vatan aşkının tarif bulduğu, Hak için, hak rızası için nefsini feda edenlerin, ilayı kelimetullaha varlığını adayanların otağı olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, "Bölünmez bütünlüğümüz, ilahi emrin gerektirdiği birliğimiz, ebedi dirliğimiz, ilelebet sürecek milli benliğimiz için cihan önünde erce saf tutanların mekanı Erzurum'umuzun 98'inci kurtuluş yıldönümünü coşkuyla kutluyor, Tarihin önsözüne kazınmış 12 Mart destanını yazan şühedamızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

AYDEMİR MESAJ YAYIMLADI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum'un 98'inci kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında 12 Mart ile ifade bulan değeri tarif eden Milletvekili Aydemir, "12 Mart imani ve milli hassasiyetler noktasında bizim için değeri çok yüksek olan özel bir tarihtir. 12 Mart 1918'de Erzurum'da kaydedilen milli diriliş, 12 Mart 1921'de istiklal marşımızın kabülü bayramını idrak ederken, aynı zamanda yine 12 Mart 1956'da darı ukbaya uğurladığımız büyük mütefekkir, İslam alimi Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi'nin de ufkumuzdan değil ancak aramızdan bedeni olarak ayrılışının acısını yaşıyoruz. Zira O, değerleriyle, Erzurum tefekkür semasında ufkumuzu aydınlatmaya devam ediyor." dedi.

12 MART VE ÖNEMİ

12 Mart 1918'in, milli ruhun şüheda kanıyla ifade bulduğu bir tarih olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, "12 Mart 1921 ilayı kelimetullah manzumesi İstiklal Marşı'la Cihana büyük milletimizin amentüsünün kaydedildiği bir zaman, 12 Mart 1956 ömrünü mukaddes değerlere harceden büyük İslam alimi ve düşünce adamı, dadaş tarifinin kimliğinde ifade bulduğu abide bir şahsiyetin hakla vuslata eriştiği kutlu bir demdir..12 Mart Erzurum için olduğu gibi, şüheda kanıyla bezeli Anadolu Coğrafyasının kutlu bir vaktidir.." mesajını verdi.

ERZURUM, TARİHİN NABZININ ATTIĞI MİLLİ YÜREKTİR

Aydemir, "Erzurum, tarihin nabzının attığı milli yürektir.Tarihin yazdığı bir şehir değil, tarih yazan bir şehirdir..Ezan için, bayrak için, vatan için serden geçme sırrına erenlerin otağıdır. Hak için, hak rızası için nefsini feda edenlerin, ilayı kelimetullaha varlığını adayanların durağıdır..İnsanı tüm haslet ve asaletleri tarif eden dadaşlık mertebesinin ocağıdır..Kefensiz yatanların kucağıdır Erzurum, üç hecelik sıradan bir ad değildir, Erzurum Milli ruhun kaynağı, milli Vicdan ve sosyal şuur'un menbası, İman ordularının saf tuttuğu bir mekandır..Hasılı Erzurum, tarihin, önünde ayağa kalkarak edeple yaklaştığı mübarek bir yurdun adıdır..Şehri Azizdir..Şehri mübarektir..İstiklal Marşı'na özel mana kazandıran bir ahenktir..." vurgusunu yaptı.

AYDEMİR'DEN ERZURUM TANIMLAMASI

Mesajında, "Hemen her hanesinden bir şehidin vatan için canını adadığı Erzurum'un, İslami ve Milli tarihimiz için ifade ettiği yüksek manayı bütünüyle kaydetmek, o asil ve yüce duruşu tarif etmekte kelimeler yetersiz ve kifayetsizdir.. Tüm övgü kelimeleri, Erzurum tanımlamasında eksiktir.." kaydını düşen Milletvekili Aydemir, "Zira Erzurum, Ahmet Yesevi Hazretlerinin Yese'de tutuşturduğu meşalenin Alvarlı Efelerce Anadolu'da yeniden alevlendirildiği, Mekke Meridyeninin ufkuyla kesiştiği,

Aziziye, Hamidiye, Mecidiye gibi onlarca tabyanın, milli ruh ikliminin ebedi hakim kalacağına şehadet ettiği muazzez ve mukaddes bir vatan toprağıdır.. Akif'in Çanakkale ruhunu yansıttığı eserinde vurguladığı üzere, Bir hilal uğruna batan güneşlerin doğduğu kutlu bir coğrafyadır." dedi.

12 MART TARİFİ

12 Mart 1918'in sıradan bir tarih olmadığına değinen Milletvekili Aydemir, mesajında "12 Mart 1918 Milli kurtuluş destanımızın önsözü, cumhuriyetimizin temellendirildiği bir dönemin adıdır.12 Mart 1918, Anadolu'nun diriliş mevsimidir..Bu mukaddes adımı atan Aziz dadaşların milli coşkusunu yürekten terennüm ediyor, imanımızla "vatan bir bütündür, asla parçalanamaz amentüsünü yineliyoruz.." ifadelerine yer verdi.

'AKİF BİR MİLLİ VİCDAN ABİDESİDİR'

12 Mart 1921 "de İstiklal Marşı'nın TBMM'da kabul edildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, " 12 Mart dolayısıyla Milli tefekkürümüzün müellifi Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha saygı, şükran ve minnetle yad ediyor, onun vurguladığı değerlere sadakatten ayrılmayacağımıza bir kez daha ahdediyoruz..Zira Akif, iman heyecanı ve milli duyguların birleşik ürünü olan sanatıyla büyük milletimize diriliş iksirini hazırlayan mümtaz bir simadır.. Fuat köprülünün ifadesiyle" ittihadı islamın kudretli müterennimi.." Akif sade bir şair değil, mütefekkir bir dava adamıdır Türk milletinin milli ve hamasi gücünü tazeleyen ve alevlendiren bir dava adamı.. Milletimizin dayandığı temelleri korumaya ruhunu adamış bir dava adamı.. İslam ruhu ile milli dinamizmi birleştiren bir dava adamı.. Bir iman şairi Bir vicdan abidesidir.Ruhu şad mekanı cennet olsun.." dedi.

EFE HAZRETLERİNE VEFA

Mesajının son kısmında 12 Mart 1956'da Büyük İslam Mütefekkiri Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi'nin hakka yürüdüğünü aktaran Milletvekili Aydemir, " Bundan 60 yıl önce, yine bir 12 Mart'ta ebedi yurduna uğurladığımız, hakla vuslata erişen, Mevla'nın tasviriyle Şebi Arus eden, İslam Coğrafyasında ikbal'in çağrısına ses veren, Eserlerindeki vurgularla, insanımızın ruh örgüsüne mana kazandıran, ad ve mana heybetinin sadece Erzurum coğrafyasını değil, tüm İslam Coğrafyasını kapladığı

Alvarlı Muhammed Lütfi Efendiyi rahmet vesaygıyla anıyor, Efemizin kaydettiği dadaş terbiye, asalet ve vicdanından ayrılmayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.." dedi.

Aydemir: 12 Mart Anadolu Coğrafyası’nın Kutlu Bir Vaktidir.

Aydemir: 12 Mart Anadolu Coğrafyası’nın Kutlu Bir Vaktidir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim