• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ayan, 2b Sorununun Çözülmesini İstedi

Ayan, 2b Sorununun Çözülmesini İstedi
MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, 2B Sorunu ile vatandaşların mağduriyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, 2B Sorunu ile vatandaşların mağduriyetlerinin devam ettiğini açıkladı. Son günlerde yaşanan Terör olaylarına da tepki gösteren Ayan, artık şehit haberi almak istemediklerini söyledi.

Zonguldak'ta uzun süredir devam eden 2B sorununun hala vatandaşları mağdur ettiğini söyleyen MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Cuma günü itibari ile 2B sorunu yaşayan bölgelerdeki vatandaşlara ihbarname geldiğini ve vatandaşların bu parayı ödemedikleri takdirde yerlerin ihale yoluyla devlet tarafında satılabileceğini belirtti.

Bu sorunun artık bir an önce çözülmesi gerektiğini söyleyen MHP İl Başkanı Hamdi Ayan şöyle devam etti:

"Zonguldak kamuoyu da yakından takip ettiği gibi özellikle Tepebaşı, İnağzı ve Yeni Mahalle bölgelerimizde 2B sorunu denilen buradaki araziler ile ilgili ciddi manada burada yaşayan vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan bir sıkıntı vardı. Tepebaşı mahallesi halkımız 2B sorunu ile ilgili yürüyüşler yaptılar Valiliğe gittiler Bakanlıklara gittiler ve o dönem içerisinde özellikle 7 Haziran seçimleri ve 7 Haziran seçimleri sonrası 1 Kasım seçimleri aralığında başta AK Parti Milletvekilleri olmak üzere Bakan yardımcısı Zonguldak'a geldi. Burada bir sorunun olduğunu vatandaşımızın böyle bir ödeme gücü olmadığından dolayı 2B sorununun çözüleceği ile ilgili seçmenin önüne çıktılar. Bu dönemde AK Parti hem 7 Haziran'da hem de 1 Kasım'da birinci parti oldu. Çünkü vatandaşlarımıza verilen bir vaat söz konusuydu. Fakat Cuma günü itibari ile burada yaşayan hemşerilerimize gelen ihbarlara baktığımızda hiçbir değişikliğin olmadığı ve bu ihbarların vatandaşlarımız tarafından ciddiye alınarak değerlendirilmesi yönündeydi. Vatandaşlarımız bir müjde beklerken şok ile karşı karşıya kaldı. Bu saatten sonra bizim açımızdan diyecek bir şey kalmamıştır. Değerlendirmeyi burada yaşayan vatandaşlarımızın kendileri yapması lazım. Vatandaşlarımızın bu parayı ödemediği takdirde yerlerin ihale yoluyla bir şekilde devlet tarafından satılacağı şuan ön görülmekte. Zonguldak'ın ikinci büyük mahallesi olan Tepebaşı mahallemiz için önümüzdeki günlerde ciddi bir problemin ortaya çıkacağıyla karşı karşıya kalacağımız aşikâr durumdadır. Buradan biz Hükümet yetkililerini bir defa daha uyarıyoruz. Burada bir mağduriyet söz konusu bunu giderecek ve çözecek olan da hükümet ve Zonguldak Milletvekilleridir. Bu iş bir an önce ele alınsın ve bu sorun artık çözülsün."

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen MHP İl Başkanı Hamdi Ayan artık şehit haberi almak istemediklerini söyleyerek "Terör konusu ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin hükümete bir desteği söz konusuydu. Terör Türkiye'yi yıllardan beri üzen Türk milletine sıkıntılar yaşatan bizim başımızın belasıdır. Genel Başkanımız hükümetin terörle yapmış olduğu mücadelede bu konuya destek verdiğini Güney Doğu bölgesinin teröristlerden arındırılması yönünde açıklaması olmuştur. Bizde burada bir mücadelenin verildiğini görüyoruz. Hükümet bu konuda kararlı bir şekilde yola çıktı bizde devam ettirmesinden yanayız. Bizim tek dileğimiz artık oradan bir genç kardeşimizin daha şehit haberini almamaktır. Bunlar bizim içimizi acıtan ve yaralayan hadiselerdir. Bununla ilgili hükümet yetkililerinin açıklamalarını takip ediyoruz. Sona gelindiği ile ilgili haberler yapılıyor inşallah o yönde olacaktır ve Türkiye bu beladan artık kurtulacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim