• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ayakkabı Sektörünün Kalbi İzmir’de Atıyor

Ayakkabı Sektörünün Kalbi İzmir’de Atıyor
İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı (SHOEXPO 2016), 39. kez kapılarını açtı.

İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı (SHOEXPO 2016), 39. kez kapılarını açtı. Ünlü modacı Hakan Akkaya'nın "Siyah Cazibe" isimli koleksiyon defilesine ev sahipliği yapacak olan fuarda, bu yıl ilk kez Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması da düzenlenecek.

39. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, sektör profesyonellerine kapılarını açtı. SHOEXPO 2016'nın Fuar İzmir'de düzenlenen açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarda Türk üreticilerle yabancı yatırımcıları bir araya getirdiklerini söyledi.

39. SHOECXPO 2016'ya birçok ülkeden alım heyeti davet ettiklerini belirten Kocaoğlu, "İZFAŞ, Ege Ayakkabıcılar Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odasının yaptığı çalışmalar ile 24 ülkeden alım heyeti geliyor. Fuarımıza, yerli ve yabancı 132 firma katıldı. Bu kadar çok ülke ile ayakkabı fuarımız çok daha renkli geçecek" diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK"

Ayakkabı fuarının bu yıldan itibaren hızla büyüyeceğini savunan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Ülkemizdeki alıcılar ile dünyanın markalarını bu alanda buluşturmak ve ülkemizin sanayicinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yan ürün ve çok önemli bir ürün olarak hizmet sektörünün belli bir noktaya gelerek birleşmesi hatta yatırım yapması için de bu fuar çok önemli bir etkinlik. Bu dev fuarcılık yatırımın ülkemize ve sektöre katkıda bulunması için öncelikle İzmirli sektör temsilcilerinden destek beklediğimizi söylemek istiyorum"

Fuarda bir tasarım yarışması düzenlediklerini anlatan Kocaoğlu, yarışmaya 64 tasarımcının 138 tasarımı ile katıldığını, bunlardan 20'sinin de finale kaldığını dile getirdi.

"FUAR BÜYÜYOR"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise fuara katılan firmaların neredeyse yarısının kendi odalarına üye olduğuna dikkat çekerek, "İnşallah bundan sonra tüm ayakkabı sektöründeki üyelerimizi göreceğiz. Fuar büyüyor, bunun en önemli nedeni bu büyük fuar alanının açılmış olması" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve Demirtaş ile diğer protokol üyeleri, kurdeleyi keserek fuarın açılışını yaptı. Üyeler daha sonra tek tek standı gezdi.

TASARIM YARIŞMASI İLK KEZ

Ayakkabı ve çanta sektörünü İzmir'de buluşturan fuarda çeşitli etkinlikler olacak. Bu akşam ünlü modacı Hakan Akkaya'nın Siyah Cazibe isimli koleksiyon defilesine ev sahipliği yapacak olan fuarda, bu yıl ilk kez Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması düzenlenecek. Kadın ve erkek ayakkabısı olmak üzere iki kategoride organize edilecek yarışma, Ege Rüyası temasıyla düzenleniyor. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışmasının ödül töreni yarın gerçekleştirilecek.

10 Mart'a kadar Fuar İzmir'de açık kalacak olan SHOEXPO 2016, sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ayakkabı Sektörünün Kalbi İzmir’de Atıyor

Ayakkabı Sektörünün Kalbi İzmir’de Atıyor

Ayakkabı Sektörünün Kalbi İzmir’de Atıyor

Ayakkabı Sektörünün Kalbi İzmir’de Atıyor

Ayakkabı Sektörünün Kalbi İzmir’de Atıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim