• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ayakkabı kutusu Meclis kürsüsünde

CHP'li Aykan Erdemir, Meclis kürsüsüne, üzerinde AK Parti amblemi olan ayakkabı kutusu koyarak konuşmasını yaptı.

CHP'li milletvekili Aykan Erdemir, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonda, ayakkabı kutusunda bulunan 4.5 milyon dolara gönderme yaptı.

"Bu kutu AK Parti'nin kara kutusu" diyen Erdemir, kutuyu açarak içindeki Bursa fotoğrafını gösterdi.

Erdemir, Türkiye'deki bu organize işlerin dünyada bu kadar rahat olamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

DUBLE YOLSUZLUK

"Böyle bir yolsuzluk ve rüşvet skandalı Japonya'da olsa harakiri yapardı, İsveç'te olsa istifa ederdi, Türkiye'de ise pişkinliğe yol açıyor. Bazıları çalıp çırpmış, paraları kutularda saklamış, para sayma makinesi almış, bir eve 7 kasa sığdırmış. Duble yol diye diye, memleketin dört bir tarafında duble yolsuzluk yapmışsınız, radara yakalanmasa daha da devem edecekmiş. Artık gün ağarmaktadır, gün doğacak ve çaldığınızı yerine koyacağız, sattığınızı yeniden yapacağız, kırıp döktüğünüzü birleştireceğiz. Yaraları saracak, gönülleri yapacağız. Bu kara kutunuzda bir günahınız var ki düzeltebilir miyiz, bilmiyorum."

CHP'li Erdemir, "Burada halkımızın huzurunda AK Parti'nin kara kutusunu açıyorum, hazır mısınız?" diyerek kutuyu açtı; "85 numara değil, 42 mumara, 4,5 milyon dolar da almaz" sözlerini sarfetti.

ULU CAMİ VE YÜKSEK BİNALARIN OLDUĞU FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

Kutunun içindeki, Bursa Ulucami ve yüksek binaların olduğu fotoğrafı gösteren Erdemir, "Şu güzel yeşil Bursa'ya şu kara lekeyi düşürmeye değer miydi? Doymadınız mı? Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yediniz, doymadınız mı?" diye sordu.

YANGISIZ İNFAZ YAPTINIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da "Ahlak ilkeli olmaktır, erdemli olmaktır. Siz burada masumiyet karinesini yok ettiniz, yargısız infaz yaptınız. Gözaltı aşamasında olan, suçu subut olmayan insanların haysiyetlerine yönelik öyle bir suikast yaptınız ki... Haysiyet cellatlığı yapmayalım, suçu kesinleşmemiş insanların haysiyetlerine ve onurlarına dönük pervasız ifadeler kullanmayalım" diye konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim